hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 屯門居民眼中的豪華巴士
開啟左側

屯門居民眼中的豪華巴士

天空之神 發表於 2021-7-20 19:15 | 顯示全部樓層

JF7222 發表於 2021-7-20 17:09
連報站機都未開,可能只係啱啱上客

有人懷疑佢係車長黎....
.
ATENU135 發表於 2021-7-20 20:50 | 顯示全部樓層
LAK2 發表於 2021-7-20 19:11
A車起碼真係快過E車一截
P車?哈哈

P車飛晒啲轉車站會比較好 反正你搭得豪華巴士都唔會預有人轉車 但係飛咗佢就起碼可以快5分鐘 繁忙時間甚至快10分鐘或以上都有機會
shakugan2005 發表於 2021-7-20 21:44 | 顯示全部樓層
ATENU135 發表於 2021-7-20 20:50
P車飛晒啲轉車站會比較好 反正你搭得豪華巴士都唔會預有人轉車 但係飛咗佢就起碼可以快5分鐘 繁忙時間甚 ...

停入去等有錢人上車, 962P都停+冇咩轉乘優惠都好似有大把人上, 未有59M轉58M轉乘優惠前D人都鐘意比兩程全程收費搭車而唔出到荃灣先轉車
E21A 發表於 2021-7-20 22:09 | 顯示全部樓層

andrewyl 發表於 2021-7-20 15:07
9A 話遲啲月票客可以加 $10 ,
咁睇下班客會唔會上。
不過老九都係鐘意諗啲唔諗啲,

九巴呢幾年好多時都係虎頭蛇尾,只係想搶頭啖湯,咩紅巴2.0、上層剩餘座位顯示器,全部都爛晒尾
AtrHenu 發表於 2021-7-20 22:13 | 顯示全部樓層
GA6072 發表於 2021-7-20 16:13
人地正常價出A車規格
呢邊貴10蚊出人地既E車規格
唔夾埋快餐店送早餐

屎水發言人表示仍戰對家的P960下為咗增加收入會考慮將962P的飛人柯打班次會改為開XP962收$33按X962屯門區走線後於港島有限度停站前往MOT.
AtrHenu 發表於 2021-7-20 22:18 | 顯示全部樓層
kay 發表於 2021-7-20 14:31
P960收返960價
評價就唔一樣

其實我覺得紅巴應該先將P960,P968試行每日兩味時段先有客再逐步轉做全日而唔係豪車又唔夠但客量又完全摸熟下走去做全日.
ky927 發表於 2021-7-20 23:57 | 顯示全部樓層

P960屯門個走線真係無P968咁吸客。屯轉前都12個站,真心唔吸引。有能力搭P960都唔想陪你兜啦。

港島走線上車位又停海皮。真係搞最耐係P960,但定線最差又係佢。

講需求同有能力接受P線,屯門區應該係跟962/B 做

兆康有西鐵、良田又960做開,反而豐景園執961雞可能有人上嘅但係又唔係咁行
nwfb1001 發表於 2021-7-21 00:53 來自手機 | 顯示全部樓層
E21A 發表於 2021-7-20 22:09
九巴呢幾年好多時都係虎頭蛇尾,只係想搶頭啖湯,咩紅巴2.0、上層剩餘座位顯示器,全部都爛晒尾
...

從未見過九巴個上層剩位顯示器係正常運作
8166NL 發表於 2021-7-21 03:26 | 顯示全部樓層
nwfb1001 發表於 2021-7-21 00:53

呢兩個月搭親有呢啲mon仔嘅車無一架着過。之後批E6X直情無埋呢個mon

其實佢連留位呢個功能都無埋基本上等於我喺屯市安友等44小巴入上水唔知幾時有得上,紅van假假地都重有得打電話留位
E21A 發表於 2021-7-21 06:48 | 顯示全部樓層

nwfb1001 發表於 2021-7-21 00:53

呢方面反而係嶼巴做得最好,重點係人地夠人性化,將個顯示器放係樓梯口度,真係幫到乘客決定上唔上上層,所以城巴最新堆flyer都已經跟咗風。
老九嗰個位其實反而冇咩用