hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 城巴新墟街市種站柱
開啟左側

城巴新墟街市種站柱

GD1570 發表於 2021-8-1 10:09 | 顯示全部樓層

天空之神 發表於 2021-8-1 09:28
B2?

當年開 NP360 話 23 呢隻金蛋會插水

相同原因嚟講,依家批54區畀蝕水做其實都係一樣道理。

講蝕水發窮惡,不如諗吓喺未月票前嘅厹喺屯門區做成點先吧⋯⋯

淨係條261嘅開辦過程已經完美演譯緊「好有HEART」到咩地步啦!

再諗諗條B3系,如果係厹接嚟做,我深信到今時今日都依然係由屯門碼頭漫遊到兆康先上橋,
更加無可能會出現咩AMX出嚟囉。

你有你可愛,我有我好笑。
 樓主| 天空之神 發表於 2021-8-1 10:13 | 顯示全部樓層
GD1570 發表於 2021-8-1 10:09
相同原因嚟講,依家批54區畀蝕水做其實都係一樣道理。

講蝕水發窮惡,不如諗吓喺未月票前嘅厹喺屯門區做 ...

攪清楚,無競爭下老九都係垃圾黎

Even 而家果炸金蛋 960 961 都係日日跌返客比 962 系

歡迎下繁去西隧口見証 960/961 飛站比 962 系執客既事例

當然,唔係直接競爭搶極有限但一定會見到有人轉投
.
GD1570 發表於 2021-8-1 10:19 | 顯示全部樓層
天空之神 發表於 2021-8-1 10:13

Even 而家果炸金蛋 960 961 都係日日跌返客比 962 系

非常認同呀師兄,
所以我唔明點解可以有版友日講夜講話厹「好有HEART」。

我成日都講:月票唔係萬能,大把人因為唔想轉車繼續日日搭962系來往屯門。
不過又持平啲:出咗月票厹對屯門區係好咗少少,但真係只係少少ONLY,
而且仲要只係有競爭區域ONLY。

你有你可愛,我有我好笑。
 樓主| 天空之神 發表於 2021-8-1 10:38 | 顯示全部樓層

GD1570 發表於 2021-8-1 10:19
非常認同呀師兄,

如果城巴插到旗會係一件好事

因為背景上城巴新巴係港島無哂獨市位 , 危機唔細
南區一早山頭各據難劃線比小巴打到痴線再比南港線打到殘哂
如果城巴再唔衝出去只有死路一條

* 用新巴牌頭投新線 (後西九龍新線)幾乎無中過

.
士刁拔尼.奧 發表於 2021-8-1 11:11 來自手機 | 顯示全部樓層
成條青公屏山到藍地南下都種咗,原因大家都明晒
士刁拔尼.奧 發表於 2021-8-1 11:15 來自手機 | 顯示全部樓層
天空之神 發表於 2021-8-1 10:13

就算屎水都係一樣
你睇967 969咁樣行合併漫遊都做得出
咁講囉 呢啲安排同倒客其實冇分別
跌嘅仲會返嚟,倒嘅冇咗就係冇咗
JC8385 發表於 2021-8-1 15:27 來自手機 | 顯示全部樓層

GD1570 發表於 2021-8-1 10:19
非常認同呀師兄,

好少少就夠
屎水而家咪又係一樣收車脫班
日日行李架雙輪椅害人都未同你計
九巴都唔係咩好嘢,但起碼價錢平俾你先

一程過當然仲會有人搭
唔係因為做得好,係因為無得揀姐
JC8385 發表於 2021-8-1 15:28 來自手機 | 顯示全部樓層
士刁拔尼.奧 發表於 2021-8-1 11:11
成條青公屏山到藍地南下都種咗,原因大家都明晒

N969最後都係全面淪陷,難逃一劫
JX9097 發表於 2021-8-1 15:41 | 顯示全部樓層
JC8385 發表於 2021-8-1 15:28
N969最後都係全面淪陷,難逃一劫

咁老實講
天水圍自己又真係撐唔起條N線
同時改經屯門又可以開源節流
又好難怪會成條改

正如九龍條N216都越改越慢,越改越疏
JC8385 發表於 2021-8-1 15:44 來自手機 | 顯示全部樓層

JX9097 發表於 2021-8-1 15:41
咁老實講
天水圍自己又真係撐唔起條N線
同時改經屯門又可以開源節流

去程都碌青公呢吓實在欺人太甚