hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (D) Diecast 模型討論區 公共交通有關商品 (D1) Network shuttle 快閃優惠,特價富豪B9TL+個人感受 ...
開啟左側

Network shuttle 快閃優惠,特價富豪B9TL+個人感受

樓主| KMBe500 發表於 2022-4-14 11:01 來自手機 | 顯示全部樓層

3ASV174 發表於 2022-3-30 01:12
樓主張 list 仲未出既車全部都已經收左訂金超過一年
會唔會呢篇文上鎖都未出得晒 ...

極有可能全部中巴都未做,既然交唔到產品好應該公佈退訂,開訂冇消息又唔公佈。😪
JX9097 發表於 2022-4-15 00:51 | 顯示全部樓層
KMBe500 發表於 2022-4-14 11:01
極有可能全部中巴都未做,既然交唔到產品好應該公佈退訂,開訂冇消息又唔公佈。😪 ...

我都等緊VA13
(利申:冇訂)
 樓主| KMBe500 發表於 2022-5-4 23:13 | 顯示全部樓層

不另發帖,4款1/120 城巴明起公開發售
產品資料:
1. S33669 - 6310 TZ7181 @ 銅鑼灣 962X
(城巴現代標準色彩)
2. S33670 - 6800 UM5319 @ 機場 A22
(城巴機場快線色彩)
3. S33731 - 9149 EM6616 @ 鴨脷洲 90
(城巴80-90年代復古色彩)
4. S33732 - 9150 WJ6188 @ 利東 97
(城巴90年代復古色彩)

navi1985 發表於 2022-6-28 21:49 | 顯示全部樓層

原來堆LM/VA已過左成年半都未有貨,我都就快唔記得有呢幾架車

以前M1成日出車海,一個銀包入面閒閒地7-8張訂車單

呢兩年係咩原因令到佢地大幅減少出車? 感覺上依家佢地賣日本火車同玩具車為主 好似放棄左香港巴模市場咁
3ASV174 發表於 2022-7-12 01:11 | 顯示全部樓層
navi1985 發表於 2022-6-28 21:49
原來堆LM/VA已過左成年半都未有貨,我都就快唔記得有呢幾架車

以前M1成日出車海,一個銀包入面閒閒地7 ...

依家銀包都仲係有七八張單
不過張張都擺左超過一年咁解

其實堆中巴仲出唔出架?
尖碼俾人鬧到痴線都已經派貨,佢堆中巴仲早過尖碼收訂
如要討論,請先自貼差餉單一次
 樓主| KMBe500 發表於 2022-7-14 00:21 | 顯示全部樓層

我估應該係幫佢生產既廠生產上有D問題就真,佢競爭對手好似完全冇問題,話出就出。但M1終於有返D野出:
1/120 嶼巴E400
1) S33631 - AD01 BM3218 @ 港珠澳大橋 B6
2) S33632 - AD02 VP9350 @ 轉乘:東涌 3M

不過嶼巴綠色我就好一般般
JX9097 發表於 2022-7-14 11:17 | 顯示全部樓層

3ASV174 發表於 2022-7-12 01:11
依家銀包都仲係有七八張單
不過張張都擺左超過一年咁解

拖多兩拖...張入數紙都隨時甩哂色都未有得拎
3ASV174 發表於 2022-7-16 14:05 | 顯示全部樓層
JX9097 發表於 2022-7-14 11:17
拖多兩拖...張入數紙都隨時甩哂色都未有得拎

實情之前幾次拎車
張入數紙除左銀行 Logo 同我寫既單 no,已經係一張白紙…
如要討論,請先自貼差餉單一次
 樓主| KMBe500 發表於 2022-8-6 21:53 | 顯示全部樓層
NS今日有以下1/120開放預訂:
產品資料:
1 S33401 - 新巴 6008 JU1220 @ 尚德 694
2 S33402 - 新巴 6015 JW1461 @ 灣仔碼頭 8P
3 S33605 - 新巴 5648 TR7971 @ 經華富 970
4 S33606 - 新巴 5663 TV5387 @ H1 尖沙咀
5 S33607 - 城巴 8033 TD3068 @ 機場 A20
6 S33608 - 城巴 8471 SJ8393 @ 柴灣 780

JZ3968 發表於 2022-8-7 11:49 | 顯示全部樓層

KMBe500 發表於 2022-8-6 21:53
NS今日有以下1/120開放預訂:
產品資料:
1 S33401 - 新巴 6008 JU1220 @ 尚德 694

點解60XX無做埋黑門款?