hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 城巴962系服務調整
開啟左側

[路線消息] 城巴962系服務調整

PV4082 發表於 2021-9-6 23:18 | 顯示全部樓層

astrial 發表於 2021-9-6 22:42
城巴成日都想塞962入轉車站執死雞

但講真寧願佢收貴一兩蚊行屯赤

問題係,962X真係有雙位數乘客係屯轉落車(我唔覺得佢地全部係去坐962B),都有人會上車
屯赤?多八公里wor,車程多八分鐘,真係值?
astrial 發表於 2021-9-7 00:14 | 顯示全部樓層
PV4082 發表於 2021-9-6 23:18
問題係,962X真係有雙位數乘客係屯轉落車(我唔覺得佢地全部係去坐962B),都有人會上車
屯赤?多八公里wor,車 ...

唔駛成個962系行屯赤,剩係962AGP,X962都已經夠
車程就咁睇多咗8分鐘但係穩定好多,平時排隊入轉車站都起碼冇咗5分鐘,仲未計屯公顯靈塞車
w061327a 發表於 2021-9-7 02:04 | 顯示全部樓層
54 區即將開線,相信城巴一定會死守轉車站做轉乘

962A 個 case 應該係要加快車程搶 NR727 客,同埋眼見悅湖有尖沙嘴、觀塘村巴,應該做唔起 54 區九龍線轉乘,所以寧願專攻 NR727,至於轉車站就留畀密密開又去到銅鑼灣嘅 962P 做

城巴 20,在啟德晴朗的一天出發
HS1588 發表於 2021-9-7 02:19 | 顯示全部樓層

PV4082 發表於 2021-9-6 23:18
屯赤?多八公里wor,車 ...

回程還回程, 你睇下堆 962 系早繁為左執一兩個客, 係轉車站塞左幾耐先走到, 再加埋因為咁樣而倒走左既客先講
比著我係龍門富健班客, 坐 59X 特或者 259B/C 出去轉紅色線好過
lsc04d11 發表於 2021-9-7 06:26 來自手機 | 顯示全部樓層
astrial 發表於 2021-9-7 00:14
唔駛成個962系行屯赤,剩係962AGP,X962都已經夠
車程就咁睇多咗8分鐘但係穩定好多,平時排隊入轉車站都起 ...

龍富路迴旋處都會顯靈
同埋要行屯赤 屯碼內走線又要諗過
962G就係先到龍門居嘅產物 行屯赤嘅話唔會做到
行X962走法又要無辜塞埋入皇珠路
cnquate 發表於 2021-9-7 08:00 | 顯示全部樓層
Kj2052 發表於 2021-9-6 21:15
608p度到而家都仲無事

呢排算快fc到

最多咪之後加返句暫緩 / 押後
有幾次直情當面踢爆佢放流
有權有勢嘅人灌水放流唔使停板
PV4082 發表於 2021-9-7 09:59 | 顯示全部樓層

HS1588 發表於 2021-9-7 02:19
回程還回程, 你睇下堆 962 系早繁為左執一兩個客, 係轉車站塞左幾耐先走到, 再加埋因為咁樣而倒走左既客 ...

上繁我支持全飛,下繁覺得可以962X停一下
neoplan720p 發表於 2021-9-7 11:13 | 顯示全部樓層
kay 發表於 2021-9-6 21:01
睇返之前D文件
要求提早962X開車唔係置樂
反而係碼頭區

上繁碼頭有大大條962P,
點解仲要一條兜置樂既962X?
古生死左,大家終於可以支持返青衣有合理既巴士服務啦。
capricorn 發表於 2021-9-7 11:32 | 顯示全部樓層
drbean7218 發表於 2021-9-6 23:06
我以為980X/981P車長嫌軍器廠街塞車, 先轉走官方路線/ 經金鐘(西)巴士總站出皇后像。
...

行軍器廠街一定快過官方路線
lsc04d11 發表於 2021-9-7 11:32 來自手機 | 顯示全部樓層

neoplan720p 發表於 2021-9-7 11:13
上繁碼頭有大大條962P,
點解仲要一條兜置樂既962X?

可能有人覺得962P 同flyer加左等號 想唔要。。。。😁

btw  N252係咪應該同日入掃管笏呢? (雖然呢個戰場一定不是重點)