hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 城巴 E11B 站位及服務時間,E11 系改動詳情 ...
開啟左側

[路線消息] 城巴 E11B 站位及服務時間,E11 系改動詳情

GU9338 發表於 2021-9-21 12:03 | 顯示全部樓層

leo_ku 發表於 2021-9-21 11:48
我一向對開E43 有保留,只不過話你們要開咁解。

繼續推卸 E11B 既失敗啦

如果 E11B 既開線目的係做場大龍鳳俾 40 分班兜晒全東涌既線俾滿逸、同時趕走後勤區客俾 0066
咁真係可以炒晒呢班 planning 幫善水慳錢

不過
東涌北由兜市中心變咗尾站直出
巴士公司想點根本一睇就知,只係你扮唔知者

評分

參與人數 1aPower +3 HugeC +10 收起 理由
pcckw + 3 + 10 英雄所見略同

查看全部評分

請用文明來說服我。
S3bl430 發表於 2021-9-21 12:23 | 顯示全部樓層
GU9338 發表於 2021-9-21 12:03
繼續推卸 E11B 既失敗啦

如果 E11B 既開線目的係做場大龍鳳俾 40 分班兜晒全東涌既線俾滿逸、同時趕走後 ...

善巴方向我覺得係正確,但真係衰貪心,唔肯放棄市中心,結果得個貧

我覺得E11S兜迎東+半全日,
E11增加幾班方便機場返放工客
(佢地上下班時間很固定,完全可以按他們上下班時間提供服務)就算
錯字連篇
leo_ku 發表於 2021-9-21 12:24 來自手機 | 顯示全部樓層
GU9338 發表於 2021-9-21 12:29 | 顯示全部樓層

JX9097 發表於 2021-9-21 10:53
你quote錯人喇
應該係quote GU板友先啱

一次過覆

石門甲應該係內文講東涌第 46 區
坦白講新增人口得 4800 人,地理位置又入,連跨區線拉入黎都唔知有冇本錢

23 42 46 加兩萬幾人口的確算唔係「定咗型」, 呢度更正返
不過坦白講東涌將來係多十四萬人,另一邊東涌東 / 北既人口會點,我諗巴士公司既取態都俾咗答案
請用文明來說服我。
GU9338 發表於 2021-9-21 12:39 | 顯示全部樓層
leo_ku 發表於 2021-9-21 12:24
我上面講左好多次東涌北最多客,連埋東涌西一齊做,先有聯合班次呢樣野。咁有又咩錯?你唔係想講後勤區市 ...

無人話東涌北無客喎
亦都好多人知道 0066 市中心既威力有幾大
唔使你講

錯 ?
逸東 / 裕泰本身行出去有尾站直出既米芝蓮質素

有人覺得咁樣係錯
拎走人地既野換成唔使行但係班次疏一倍,用多 13 分鐘兜路既垃圾塞俾逸東
最慘係 , 連最入既滿東都唔多受呢套

佢地又錯係邊度 , 係 0066 起好站前既服務會不進反退 ?

請用文明來說服我。
leo_ku 發表於 2021-9-21 12:52 來自手機 | 顯示全部樓層
leo_ku 發表於 2021-9-21 12:54 來自手機 | 顯示全部樓層

天空之神 發表於 2021-9-21 12:58 | 顯示全部樓層
leo_ku 發表於 2021-9-21 12:24
我上面講左好多次東涌北最多客,連埋東涌西一齊做,先有聯合班次呢樣野。咁有又咩錯?你唔係想講後勤區市 ...

講順路一定係 東涌北 - 東涌市中心/ 東堤灣畔 - 滿東調頭走

不過東涌北根本無總站咪要全世界焗兜

E11/ABS 唔夠銅鑼灣 quota 拆,亦無誘因拆 ,
GTC 果班迫你搭 A11/12/17 唔好?
但又唔可以再郁後勤區
再攪就係E11/E11A 60 分趕客班次,E11B 30 分鐘 一班
.
GU9338 發表於 2021-9-21 13:04 | 顯示全部樓層
leo_ku 發表於 2021-9-21 12:52
滿東邨呢?你食左落肚?

全版都係得你一個話E11 E11A 係米芝蓮質素咋嘛,如果真係咁好邊駛入東涌北搵客 ...

而家滿東好受呢套咩 ?

你都打橫黎講
E11A 舊行法係乜黎 ?
東涌北有服務而且裕東尾站,你眼盲定心瞎 ?

請用文明來說服我。
GU9338 發表於 2021-9-21 13:11 | 顯示全部樓層

leo_ku 發表於 2021-9-21 12:54
阿米芝蓮專家,不如你解釋下點解條線幾年前載客率:上午繁忙時段由機場博覽館及天后站開出的最高載客率分別 ...

九唔搭八

個數據仲係唔經東涌北既全日 E11 年代
已經講過好多次
無人話經東涌北既 E11A 無客,不如你驗下眼先 , 定係你理解能力有問題 ?
請用文明來說服我。