hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 城巴 E11B 站位及服務時間,E11 系改動詳情 ...
開啟左側

[路線消息] 城巴 E11B 站位及服務時間,E11 系改動詳情

leo_ku 發表於 2021-9-21 15:07 來自手機 | 顯示全部樓層

leo_ku 發表於 2021-9-21 15:09 來自手機 | 顯示全部樓層
leo_ku 發表於 2021-9-21 15:13 來自手機 | 顯示全部樓層
GU9338 發表於 2021-9-21 15:16 | 顯示全部樓層

neoplan720p 發表於 2021-9-21 13:21
成件事除左係東涌北做左贏家之外(變尾站直出),
不論東涌市定後勤區都做左大輸家。

古生多年來戰績彪炳 , 豈容質疑佢既邏輯 !

趁有時間執搵返佢一年前啲舊文
我記得幾年前有啲舊文仲精彩,但佢啲邏輯實在太多,100 版後搵唔到
唔知 neoplan 師兄有幾多印象

- 支持開 287D (仲慢過 87D)
- 睇死新巴 18 (咦 ?)
- 睇死 R33 唔取消都偷笑 (0630 個班 ?)
- A43 唔改屯赤,北區班友真好笑 ( 你開心就得啦 )
- 爭取 E36S 小題大做不知所謂 ( 你開心就得啦 x2 )
- 半個愉翠苑可以搭 47A 係李嘉誠診所行返去 (無言,唔知古生有冇行過條路)
- 47A 半個鐘班好有用,當沙中 47X 48X 49X 三條線齊齊甩班個時 (同留 692 應付港鐵壞車既發生機率一樣咁高 !)
- 開唔成 286,86 應該減班到 30 分 (噢 好惡呀)

講返正題

除咗加返入後勤區 BBI 之外 ,
其實正正經經分清 E11 E11B 角色同佢地應該開既時間已經好夠

E11A 真係唔需要開
以前未入迎東已經搞到後勤區怨聲四起,而家直情趕客到機場島載空咁款 , 呢啲 planning 真係 ........

評分

參與人數 1aPower +3 HugeC +10 收起 理由
pcckw + 3 + 10 古生多年來戰績彪炳 , 豈容質疑佢既邏輯 !.

查看全部評分

請用文明來說服我。
GU9338 發表於 2021-9-21 15:20 | 顯示全部樓層
leo_ku 發表於 2021-9-21 15:13
唔好講到E11 E11A 20分鐘一班唔駛送車尾啦好無?

唔係下話 , 五歲細路都識開手機睇 ETA , 定係你要一個五歲細路教你點睇 ?
請用文明來說服我。
nwfb1001 發表於 2021-9-21 15:23 | 顯示全部樓層
leo_ku 發表於 2021-9-21 15:07
98 797 原本係比康城,係坑口想搶康城的直出在先,東涌西有無搶左東涌北的直出?

諗野清楚d唔好成日亂抽 ...

咩叫原本俾康城? 98/797係咪康城一入伙就開?
E11/E11A先叫原本俾後勤區/市中心,已經20分鐘一班都俾東涌西搶咗一半班次

nwfb1001 發表於 2021-9-21 15:26 | 顯示全部樓層

leo_ku 發表於 2021-9-21 15:09
咁一個有常識的人都知有港鐵站同無得巴士的分別。

水平高少少啦好無? ...

有常識嘅人會睇總行程時間多過係咪一程車,
黃大仙夠可以106、113一程車過海,咁而家兩條線係咪好多黃大仙過海客?

neosan 發表於 2021-9-21 15:28 來自手機 | 顯示全部樓層
根據觀察,往港島方向好多時B線會係A線到站後10分鐘就到,之後就30分先再有A線車到,完全做唔到聯合班次
brianso198 發表於 2021-9-21 15:57 來自手機 | 顯示全部樓層
假期早上E11A同E11B喺市中心班距係15-25分班,更加唔好講其他時間,呢間公司講聯合班次?
leo_ku 發表於 2021-9-21 17:51 來自手機 | 顯示全部樓層