hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 荃葵青惡劣巴士服務
開啟左側

荃葵青惡劣巴士服務

GU9338 發表於 2021-9-23 20:48 來自手機 | 顯示全部樓層

唔係幫佢護航,不過今日路過國瑞路,雙線雙程泊到變單線雙程,幾架 32M 235 連埋大貨車塞到天昏地暗都偷唔到位過,呢兩條線 (連埋 36?) 出齊車都無用
ricky 發表於 2021-9-23 21:31 | 顯示全部樓層
marcolam205 發表於 2021-9-23 20:10
發夢聽聞某麗瑤廢線今日日間高見一個鐘一班,仲要沿線冇塞車冇盛

46已經衰咗廿幾三十年,但麗瑤好快加多一幢樓,可能有得翻身
前荃葵青區居民
3ASV356 發表於 2021-9-23 21:41 | 顯示全部樓層
ricky 發表於 2021-9-23 21:31

一幢樓就想翻新?
葵聯邨多4幢都未見過37加車加班~
gu9434@24 發表於 2021-9-23 22:37 | 顯示全部樓層

ricky 發表於 2021-9-23 21:31

46/45 唔改線咪繼續汁下荔景站上祖堯既2蚊客 勉強過得去
F428Z 發表於 2021-9-23 23:28 來自手機 | 顯示全部樓層
唔算嘅, 至少九巴非常有心做麗城西約同埋宜家嘅荃灣西.
樂仔〞 發表於 2021-9-23 23:34 | 顯示全部樓層
GU9338 發表於 2021-9-23 20:48
唔係幫佢護航,不過今日路過國瑞路,雙線雙程泊到變單線雙程,幾架 32M 235 連埋大貨車塞到天昏地暗都偷唔 ...

大河道、荃灣西、沙咀道、楊屋道
呢 4 條路個交通狀況仲衰過以前,派幾多車都係塞哂係條路到
而且幾條邨出行模式因為唔同線全日而有所轉變
加埋荃葵青太近九龍,歷史問題下無得用中長途模式收較高水平嘅車費
就算比善水做 ... 轉變總會有嘅,但我唔覺得有太大分別
AlphaNonsense 發表於 2021-9-23 23:39 來自手機 | 顯示全部樓層

35A用家表示,就算係班班頂閘,小九氣都有辦法收車,但係唔等佢深水埗有冇車返石蔭,真係折墮,祈求紅小開線
 樓主| Kj2052 發表於 2021-9-23 23:47 來自手機 | 顯示全部樓層
AlphaNonsense 發表於 2021-9-23 23:39
35A用家表示,就算係班班頂閘,小九氣都有辦法收車,但係唔等佢深水埗有冇車返石蔭,真係折墮,祈求紅小開 ...

佢會叫你坐32 36b行上去

Btw 我覺得36B 32 31B應該要重組
ricky 發表於 2021-9-24 00:28 | 顯示全部樓層
gu9434@24 發表於 2021-9-23 22:37
46/45 唔改線咪繼續汁下荔景站上祖堯既2蚊客 勉強過得去

45係荃葵唯一去到何文田同土瓜灣嘅巴士線,好「珍貴」
前荃葵青區居民
andy7354 發表於 2021-9-24 00:42 | 顯示全部樓層

講真 上葵應該係香港交通規劃最差嘅地方之一
31M要搭好耐先到葵芳轉鐵 平時又冇乜其他方法駁鐵 31M葵芳條人龍就反映九巴幾想人搭鐵
31B 32 35A 36B 都係去西九 重重覆覆 冇條係特快 尤其要去旺角打後 又冇得重組 會影響流水客
咁近城隧又冇條全日城隧線 403系霸住晒 但係啲人成日上唔到車 好趕客
936慢 要兜四小龍好多人都知 回程食燈食得特別勁 趕客落鐵
之前計劃有機場線 最後都開唔成
之前同人一齊喺旺角上車 佢上268X 我上35A 佢返到元朗屋企 我都仲未到石蔭