hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 往返屯天巴士路線的討論
開啟左側

往返屯天巴士路線的討論

leo_ku 發表於 2021-10-8 16:29 來自手機 | 顯示全部樓層

lsc04d11 發表於 2021-10-8 16:45 來自手機 | 顯示全部樓層
AE367 發表於 2021-10-8 16:24
我打的主意係加特別班次啫,冇話叫佢哋主班次停。

加得特班直接加得新線啦
JV1376 發表於 2021-10-8 22:46 | 顯示全部樓層

特別班次為名,打劫元天來往機場東涌資源為實,另外搵資源專門做屯元天區內線最實際
GD1570 發表於 2021-10-9 06:36 | 顯示全部樓層

運作上唔可行...會令到班客好CONFUSE,點解正線唔停但特車停..

倒不如開過條啦...
你有你可愛,我有我好笑。
JV1376 發表於 2021-10-9 10:36 | 顯示全部樓層
GD1570 發表於 2021-10-9 06:36
運作上唔可行...會令到班客好CONFUSE,點解正線唔停但特車停..

倒不如開過條啦...

呢個就係佢目的,之後佢就會爭取正線都停晒,達到佢打劫元天機場線既願望,做到東涌後勤區一帶直達佢屋企樓下既幻想
 樓主| AE367 發表於 2021-10-9 10:51 來自手機 | 顯示全部樓層
GD1570 發表於 2021-10-9 06:36

倒不如開過條啦...

其實個靈感源自以前A33玩一線兩制的做法,不過亦因而衍生了A33X,最後甚至分家。

但運吉除咗識叫人保鐵、捱疏車、捱慢車外就唔識做其他野。🤷‍♂️
 樓主| AE367 發表於 2021-10-9 10:55 來自手機 | 顯示全部樓層

JV1376 發表於 2021-10-9 10:36
呢個就係佢目的,之後佢就會爭取正線都停晒,達到佢打劫元天機場線既願望,做到東涌後勤區一帶直達佢屋企 ...

紅橋班人冇車由東涌市/貨運區返去又唔見你嘈。

紅橋班人慘成三等居民。
GD1570 發表於 2021-10-9 11:01 | 顯示全部樓層
AE367 發表於 2021-10-9 10:55
紅橋班人冇車由東涌市/貨運區返去又唔見你嘈。

紅橋班人慘成三等居民。 ...

東涌市?你當E36A死咗?東薈城二期無車?

成個屯門得紅橋同市中心有車由東涌北/逸東/滿東返去,其他區又唔見你嘈?

樓主| AE367 發表於 2021-10-9 11:11 來自手機 | 顯示全部樓層
GD1570 發表於 2021-10-9 11:01
東涌市?你當E36A死咗?

成個屯門得紅橋同市中心有車由東涌北/逸東/滿東返去,其他區又唔見你嘈?

E36A回程怡文有站,勉強都可去東涌市。

其實講晒咁多,長勝基本上的目標,就係壯大佢的A車,然後縮啲E車只去東涌,或者斬走E車同A車重疊的位,逼人用A車。

不過長勝一想壯大啲A車,往往就會被區佬窒住。
GD1570 發表於 2021-10-9 11:14 | 顯示全部樓層

AE367 發表於 2021-10-9 11:11
E36A回程怡文有站,勉強都可去東涌市。

其實講晒咁多,長勝基本上的目標,就係壯大佢的A車,然後縮啲E車 ...

咁關屯元天巴士咩事姐..
你咪吓吓要打劫人哋啲線畀你做區內線呀...
唔好自己離題啦好唔好...