hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 960B 12/10 星期二起試行加班
開啟左側

[服務調整] 960B 12/10 星期二起試行加班

樓主| andy92 發表於 2021-11-1 15:19 | 顯示全部樓層

ccchhhuuunnn 發表於 2021-11-1 15:11
入到銅鑼灣,甚至怡和街同城巴962X爭返屯門生意的話
P960只會變condom,理鬼得佢自打嘴巴
...

可以各有各做
甚至拉 P960 落北角碼頭 (或者北角匯 NR945 站泊街) 都好過擺灣仔北

天空之神 發表於 2021-11-1 15:41 | 顯示全部樓層
GD1570 發表於 2021-11-1 15:04
咁咪永興街出維園道,停景隆街後出返菲林明道。

景隆街一個站都塞到痴線比你清風街上都係咁話

同 962X 比根本無吸引力
.
GD1570 發表於 2021-11-1 15:43 | 顯示全部樓層
天空之神 發表於 2021-11-1 15:41
景隆街一個站都塞到痴線比你清風街上都係咁話

同 962X 比根本無吸引力

咁無QUOTA就係咁㗎啦...一係叫厹CUT兩班112/116囉..但一陣又話屯門人大晒咩....
你有你可愛,我有我好笑。
ccchhhuuunnn 發表於 2021-11-1 16:07 | 顯示全部樓層

andy92 發表於 2021-11-1 15:19
可以各有各做
甚至拉 P960 落北角碼頭 (或者北角匯 NR945 站泊街) 都好過擺灣仔北

屯門競爭大過元朗天水圍
960/961 12.8掛牌出得好齊,961冇V6X都有E6X
同968經常自動縮水爭好遠
P960而家已經有少少condom feel
等睇出年960C/P/S加服務時間同回程
 樓主| andy92 發表於 2021-11-1 17:05 | 顯示全部樓層
ccchhhuuunnn 發表於 2021-11-1 16:07
屯門競爭大過元朗天水圍
960/961 12.8掛牌出得好齊,961冇V6X都有E6X

P960 就算有月票客加持
都係上下繁先多人搭
拉勻私牌成本都應該要蝕,只係蝕少D咁解

要同城巴 962X/54區新線爭客不如直接做大 960C
就算行禮頓道都收貨 ......
autumnalex 發表於 2021-11-1 17:17 | 顯示全部樓層
ccchhhuuunnn 發表於 2021-11-1 16:07
屯門競爭大過元朗天水圍

P960 係運吉唔畀改960入銅鑼灣gei產品
有朝一日, 如果960系其中一條線入到銅鑼灣做全日而P960成為Condom 或者笑柄, 老九應該唔會介意
GD1570 發表於 2021-11-1 17:25 | 顯示全部樓層

autumnalex 發表於 2021-11-1 17:17
P960 係運吉唔畀改960入銅鑼灣gei產品
有朝一日, 如果960系其中一條線入到銅鑼灣做全日而P960成為Condom  ...

拎P960啲QUOTA去畀960P半全日都夠晒數啦...
autumnalex 發表於 2021-11-1 17:31 | 顯示全部樓層
GD1570 發表於 2021-11-1 17:25

P960無入怡和街, 可能唔計數?
GD1570 發表於 2021-11-1 17:32 | 顯示全部樓層
autumnalex 發表於 2021-11-1 17:31
P960無入怡和街, 可能唔計數?

唔駛入怡和街..行告士打道停維園道同維園就可以。
ccchhhuuunnn 發表於 2021-11-1 17:32 | 顯示全部樓層

GD1570 發表於 2021-11-1 17:25

P960行海皮都有quota?
有quota限制都唔會無啦啦P960開到綫