hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 城巴 X8 投入服務、8X 調整班次
開啟左側

[路線消息] 城巴 X8 投入服務、8X 調整班次

5786_VX556 發表於 2021-11-2 13:33 | 顯示全部樓層

superbus 發表於 2021-11-2 13:49 | 顯示全部樓層
5786_VX556 發表於 2021-11-2 13:33
傻啦,8H開10分鐘一後,82開40,睇下仲蝕唔蝕?

價錢牌問題要講幾多次?

你唔好當d客係傻先得架
不過要解決呢個問題好簡單, 九巴613A轉全日, 再整雙向分段, 82自然會做番好架喇

brianso198 發表於 2021-11-2 14:13 來自手機 | 顯示全部樓層
5786_VX556 發表於 2021-11-2 13:33
傻啦,8H開10分鐘一後,82開40,睇下仲蝕唔蝕?

價錢牌問題要講幾多次?

真係唔好當客傻,8H加到20都要多三四部車先行到。
價錢係大呀,但班客唔肯坐呀嘛。

到而家仲大把客唔知8H同82同路,682就知。

仲有,你覺得啲車邊度搵出嚟?咪又叫2A填。
當年搵完2A笨,仲想搵多次2A笨?
brianso198 發表於 2021-11-2 14:16 來自手機 | 顯示全部樓層

superbus 發表於 2021-11-2 13:49
你唔好當d客係傻先得架
不過要解決呢個問題好簡單, 九巴613A轉全日, 再整雙向分段, 82自然會做番好架喇

啱呀,不過又咁,613真係無乜港島流水

唔知係咪班客唔識613,明明613港島能見度唔算好差。
qunow 發表於 2021-11-2 14:47 | 顯示全部樓層
brianso198 發表於 2021-11-2 14:16
啱呀,不過又咁,613真係無乜港島流水

唔知係咪班客唔識613,明明613港島能見度唔算好差。 ...

流水覆蓋範圍細,即係102有幾多人係過咗鰂魚涌先上車?
建議開NP689K:馬鞍山=沙市=觀塘道=港島東
brianso198 發表於 2021-11-2 15:11 來自手機 | 顯示全部樓層
qunow 發表於 2021-11-2 14:47
流水覆蓋範圍細,即係102有幾多人係過咗鰂魚涌先上車?

又好得意,102過咗鰂魚涌係有,不過當然比例少。
tina 發表於 2021-11-2 16:44 | 顯示全部樓層

5786_VX556 發表於 2021-11-2 12:56
屎水恨不得將8H加到10分鐘班,唔係東院冇位一早做左啦

82問題係開唔齊多過佢減班

H線係續專營權要交嘅保護費啫

你見邊條H線係成功過(37H都係將37搞到幾班先多客)
265B 22年不變
106116_1023 發表於 2021-11-2 17:41 | 顯示全部樓層
leo_ku 發表於 2021-11-2 12:25
82 收四個七啫, 你諗下小西灣去北角粒幾鐘一個客五蚊都收唔到,
已經唔計兩蚊客, 埋單計點會賺得多?

四個七我覺得貴啦,好多都只係坐幾個站,呢粒幾鐘客人係不斷流動,
單係柴小區內已經搵唔少啦,
尤其西行人地47M小巴$3.8,82要全費$4.7無雙分,
西行去興民東區醫院要全費$4.7無雙分,相反東行就有$4.1分段/8X既$3.6分段
MTR柴去筲都未洗5蚊,82憑咩過5蚊?
Chelsea FC
5786_VX556 發表於 2021-11-2 18:33 | 顯示全部樓層
brianso198 發表於 2021-11-2 18:44 來自手機 | 顯示全部樓層

5786_VX556 發表於 2021-11-2 18:33
想姐,想就會做到就好囉

唔會太關2A事,一定係82自己嘔

邊個夠膽寫包單一定要82嘔,當年8H咪一樣2A有份嘔

而家8H要加到20至少要嘔三架,早繁又得果一千零一班車仲要無乜客

成年倒埋仲要蝕到瞓喺度,唔係社會責任根本唔會有人想做
正如樓上有人所講,唔係續專營權交保護費根本唔會有呢啲怪胎。