hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 點解呢區的人特別多要求?
開啟左側

點解呢區的人特別多要求?

A36E 發表於 2021-11-11 15:34 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

有A線就想要埋E線, 行兩步又嫌遠, 要全世界就晒佢地入去行大運.

GD1570 發表於 2021-11-11 15:38 | 顯示全部樓層
架架都好似K52咁兜大圈..真係無乜邊個肯制...

不過持平啲講句:
A33又唔係密,佢哋要求一條E線入都正常..
只係合唔合理咁解姐...
你有你可愛,我有我好笑。
lsc04d11 發表於 2021-11-11 15:40 來自手機 | 顯示全部樓層

你唔多謝政府?(多謝俾條屯赤) 以前E33冇啦 E33P又要尾站到乜 前者或者要俾錢59M轉E33 慳番幾多喇已經   俾平過以前既價都仲有A33,A34轉車 屯赤轉番E車唔鍾意都仲有S64  以前有條T39又唔見有珍惜過 搞到好快就減班然後試辦完埋

樓下話碼頭咁嘅要求唔過份?
人地第一城都冇E車,A車都要降級添啦

你地肯乖乖搭259D唔好加大轉車站負荷 仲有唔好玩盡59M轉59X就ok喇
FBI2 發表於 2021-11-11 15:40 來自手機 | 顯示全部樓層

我覺得今次屯碼班人要求唔過份
DC3938 發表於 2021-11-11 15:41 來自手機 | 顯示全部樓層
唔想行咪比多$2.4囉!
Snoopy@FB8617 發表於 2021-11-11 15:50 | 顯示全部樓層
咁返放工既車盡量就到所有人唔係更好咩?
試下抽幾班E33行湖景路
E33P搵幾班車改為龍門路直去當補償
某巴士公司疑似謊稱區議會重組方案經區議會通過
tina 發表於 2021-11-11 16:01 | 顯示全部樓層

樓主係咪魚蛋嚟

A36E<>E36A
265B 22年不變
AE367 發表於 2021-11-11 16:04 來自手機 | 顯示全部樓層

再兜的話,E33如果由屯門市中心出發,肯定要35至40分鐘先上屯赤啦。
GD1570 發表於 2021-11-11 16:08 | 顯示全部樓層
lsc04d11 發表於 2021-11-11 15:40
你唔多謝政府?(多謝俾條屯赤) 以前E33冇啦 E33P又要尾站到乜 前者或者要俾錢59M轉E33 慳番幾多喇已經    ...

我係話正常,無評論是否過份...

第一城無E線,所以A線要降級..
咁唔怪之得A33日日都降級啦...

但,第一城條A線幾多分鐘一班,A33又幾多分鐘一班呢?
前者繁忙時段可以密到10分鐘一班,
請問後者可唔可以做到依個班次呢?

你有你可愛,我有我好笑。
WN4156 發表於 2021-11-11 16:12 | 顯示全部樓層

點都唔差得過馬鞍山日日比$27.7,但降級服務啦!