hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 悲情城市,平權在望?
開啟左側

[小道消息] 悲情城市,平權在望?

toby_tl10 發表於 2022-1-13 09:46 | 顯示全部樓層

PF2802 發表於 2022-1-13 09:19
唔好講到咁好聽先, 265M繁時以外都唔係好好
講到天北咁強, 條967咪又係做唔掂

967金鐘止步點同,夜晚回程咪變咗967X
To infinity... and beyond
PF2802 發表於 2022-1-13 09:53 | 顯示全部樓層
toby_tl10 發表於 2022-1-13 09:46
967金鐘止步點同,夜晚回程咪變咗967X

咁我祝願967X早日全日服務, 虎虎生威, 日日頂閘留後
TR5774
bennyho1004 發表於 2022-1-13 10:00 | 顯示全部樓層
隨時又係CTB低價搶得
JK6080 發表於 2022-1-13 10:06 來自手機 | 顯示全部樓層

265M中午下晝出荃灣見過有人企,又唔係咁差
265B直頭多人到滿瀉

十一月某日嘅平日一點未過三湖已經上唔晒,當然唔排除係收咗車
KM8453 發表於 2022-1-13 10:39 來自手機 | 顯示全部樓層

幾年前三 M 重組,結果 265M 最多人搭,前前後後加左三次班,依家仲走緊 RPP 數。事實勝於雄辯。

你下面關於 967 個 comment 仲搞笑,「做唔掂」?除非你隻眼好似珀島魚蛋咁啦 …
932gz6061 發表於 2022-1-13 11:16 | 顯示全部樓層
JV1376 發表於 2022-1-12 23:13
反而想知城巴有無動作,例如967系列全日入老銅

如果某路線比number+3食左,應該可以
932gz6061 發表於 2022-1-13 11:17 | 顯示全部樓層

KM8453 發表於 2022-1-13 10:39
幾年前三 M 重組,結果 265M 最多人搭,前前後後加左三次班,依家仲走緊 RPP 數。事實勝於雄辯。

你下面 ...

下繁屎忽痕睇967X見到開12

大家睇下咁樣叫唔叫掂啦下

表列15。
PF2802 發表於 2022-1-13 11:37 | 顯示全部樓層
KM8453 發表於 2022-1-13 10:39

你下面 ...

我冇反對過265M係最多人搭
只係講緊天北生意根本唔係某啲人口中講到咁勁
不過你話日日頂閘留後嘛
我就真係睇唔到非繁同假日有幾勁啦
極限只可以話唔係差

如果講到天北生意咁好搵
又有新樓又多公屋群
係呢個乜都搶嘅年代

點解全部都要兜天南先出城
點解269X要天瑞開仲要經三湖
點解講咁耐都仲未見影
點解269A/P加兩個站就當做咗
點解冇265B特車
點解269B天北特生意咁差
點解967放棄晚市去程

當天北多咁多直出服務
到時真係好似前面另一版友講286M咁攬炒啦
心水清都知265M欖隧轉車客比例極重

TR5774
UA2892 發表於 2022-1-13 11:52 來自手機 | 顯示全部樓層
KM8453 發表於 2022-1-13 11:54 來自手機 | 顯示全部樓層

PF2802 發表於 2022-1-13 11:37
我冇反對過265M係最多人搭
只係講緊天北生意根本唔係某啲人口中講到咁勁
不過你話日日頂閘留後嘛

你咁 chur 住我,等我簡單回應下。

1. 269X 由 69X 抽車,唔放天瑞點樣過關?兜三湖多五分鐘可以上多幾個客,大多數意見係唔反對。69C 企住人自轉;幾年前 265M 頂閘漫遊三湖,大家先嘈要提速。

2. 唔係三 M 重組整左 269A 同 269P 出黎,一定唔駛廢物利用。不如諗下點解主事人唔夠膽拉幾班 265M 行多兩個站,因為依家已經爆到傻,俾架上唔到車嘅巴士醒班入伙客,佢地肯定再 appeal 要開邨巴。

3. 265B 以前有半空車,呢十年八年九巴 cut 車 cut 到傻,先至無曬。

4. 咁正班係咪企人?願聞其詳。

5. 唔通斬 969?967 夜間同 969 合併,純粹因為天北客量唔好?唔通 969 好似 968 咁坐滿出城?依家純粹用左 969 個路線編號姐,唔通同各位天南乘客講叫你夜晚原站上 967 咩;天北班友又可以用 967X 呵返呀嘛。

拿,與其擔心 265M 變左 286M,不如諗下開左 269X 之後,69X 會唔會步 89C 後塵好過。三個條件:沿線近鐵路,時間無優勢,同系特快路線夾擊,好似全部中曬。。。