hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 2022-2023年度九龍城區巴士路線計劃
開啟左側

[路線計劃/RPP] 2022-2023年度九龍城區巴士路線計劃

teddybus 發表於 2022-2-27 14:52 來自手機 | 顯示全部樓層

xdxd 發表於 2022-2-27 14:31
為咗唔益44/45,青北大帝連塞旺角+兜大角咀都講得出

塞埋旺角,兜埋大角咀(甚至深水埗),到時真係唔知條線快喺邊?

ETA真係萬能架,叫青北大帝同隔離帖班坑口同類講啦!
GU9338 發表於 2022-2-27 15:32 | 顯示全部樓層
1181174166 發表於 2022-2-26 00:40
241X都搞唔掂又狼死啲......

晒氣啦
問題出於 45 身上
如果一句短車資源有限就唔加班既 ,  咁 41 咪繼續係 41 囉 , 唔會變 241X

分分鐘 E21A 加入埋戰局加雙向分段就好睇了
請用文明來說服我。
ATSE40 發表於 2022-2-27 19:06 | 顯示全部樓層
teddybus 發表於 2022-2-27 01:35
放車俾45?過唔過到青北嗰關先?

青北連六部車方案都無問題,除咗眼紅真係無咩理由拒絕

不過何紅土咁多年咩陣營揸莊都係反對,上咗咁多次會都未汲取教訓,今年仲係擺舊屎出嚟。而搞到唔敢提有幾多人要搭其他線,準備下年再見啦
腦補當真,真要補腦
xdxd 發表於 2022-2-27 19:41 | 顯示全部樓層

ATSE40 發表於 2022-2-27 19:06
青北連六部車方案都無問題,除咗眼紅真係無咩理由拒絕

不過何紅土咁多年咩陣營揸莊都係反對,上咗咁 ...

當青衣↔旺何土只佔條線嘅20%客,
而某啲人當呢20%係寶,焗其他嘅80%落地底又或者平線,
咁都真係幾聰明🤭
(青北大帝唔好話咩吸41A客 比著有常理嘅客 見到條疏車線要入大角咀都會返去等密車直入旺角啦)
ATS131@45 發表於 2022-3-2 10:09 | 顯示全部樓層
5D 22M 慳左里數又唔減價
FBI2 發表於 2022-3-2 11:27 來自手機 | 顯示全部樓層
ATS131@45 發表於 2022-3-2 10:09
5D 22M 慳左里數又唔減價

未達減價標準
XL2135/D343344 發表於 2022-3-2 14:01 | 顯示全部樓層

回應返41,其實41系應該改成下圖走線,當中241c為原41,另外45P為新線,為45+18的特快版

xdxd 發表於 2022-3-2 16:58 來自手機 | 顯示全部樓層
XL2135/D343344 發表於 2022-3-2 14:01
回應返41,其實41系應該改成下圖走線,當中241c為原41,另外45P為新線,為45+18的特快版

請善用F1版;
同埋唔好地圖炮得咁過份,
何文田唔比改41就係要有合理班次落長沙灣道,
而唔係懶係特快去啲冇市區人會去嘅新界地方。
ccchhhuuunnn 發表於 2022-3-2 17:39 來自手機 | 顯示全部樓層
xdxd 發表於 2022-2-27 19:41
當青衣↔旺何土只佔條線嘅20%客,
而某啲人當呢20%係寶,焗其他嘅80%落地底又或者平線,
咁都真係幾聰明 ...

總之就要青北尾站直出
話之去沙頭角定石澳
sq285 發表於 2022-3-2 17:47 | 顯示全部樓層

GU9338 發表於 2022-2-27 15:32
分分鐘 E21A 加入埋戰局加雙向分段就好睇了
係就叫E21A加個愛民-美孚短途分段
之後九巴就識重組41/45架喇

康城、啟德、皇后、屯門,冇一個唔係錯誤