hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 2022-2023年度深水埗區巴士路線計劃
開啟左側

[路線計劃/RPP] 2022-2023年度深水埗區巴士路線計劃

樓主| 流星☆雨 發表於 2022-2-24 17:53 | 顯示全部樓層

edhong 發表於 2022-2-24 17:38
2D咁樣一出就自轉一圈係咪白痴咗少少啊?其實會唔會入正德街然後擺黃大仙中心外,再出沙田坳道返東頭村道好 ...

正德街似乎冇咩位劃巴士站……
趕客路上 理_得你
 樓主| 流星☆雨 發表於 2022-2-24 17:55 | 顯示全部樓層
AMNF21 發表於 2022-2-24 17:21
講真我係新巴嘅話拉埋上澤安先一次過全日啦

上繁都係要開車,照計白田都會有學生去深旺道返學
趕客路上 理_得你
JX9097 發表於 2022-2-24 19:34 | 顯示全部樓層
edhong 發表於 2022-2-24 17:38
2D咁樣一出就自轉一圈係咪白痴咗少少啊?其實會唔會入正德街然後擺黃大仙中心外,再出沙田坳道返東頭村道好 ...

使乜咁煩
總站直出右轉咪得

反正總站支燈綠嘅時候
其餘路口都係紅燈
而東頭村道(總站外)又冇行人過路處

edhong 發表於 2022-2-24 19:38 | 顯示全部樓層

JX9097 發表於 2022-2-24 19:34
使乜咁煩
總站直出右轉咪得

佢哋就是唔想搞,真係唔知危險咗起邊。寧願咁樣一出就向後行自轉沙田拗道一圈先右轉東頭村道,你話佢地做乜春囉。
簽名被屏蔽
JX9097 發表於 2022-2-24 19:42 | 顯示全部樓層
edhong 發表於 2022-2-24 19:38
佢哋就是唔想搞,真係唔知危險咗起邊。寧願咁樣一出就向後行自轉沙田拗道一圈先右轉東頭村道,你話佢地做 ...

早十幾年啲車都係咁u-turn
又唔見有咩「危險」
無啦啦禁止出站右轉真係攞嚟搞
edhong 發表於 2022-2-24 19:49 | 顯示全部樓層
流星☆雨 發表於 2022-2-24 17:53
正德街似乎冇咩位劃巴士站……

有啊,龍輝樓垃圾站個車位,龍光樓正門垃圾站後都得㗎⋯

定係佢地覺得唔夠轉?
簽名被屏蔽
qunow 發表於 2022-2-24 19:49 | 顯示全部樓層

HT408 發表於 2022-2-24 17:15
20A白楊街至花墟三個站係深水埗區,所以出現埋
但蝕到咁仲延長,仲未蝕夠?

仲要再招標多一條線
建議開NP689K:馬鞍山=沙市=觀塘道=港島東
 樓主| 流星☆雨 發表於 2022-2-24 21:44 | 顯示全部樓層
edhong 發表於 2022-2-24 19:49
有啊,龍輝樓垃圾站個車位,龍光樓正門垃圾站後都得㗎⋯

定係佢地覺得唔夠轉?

205M都行到,所以照計行得

但我睇Google街景見到:
龍光樓俾房署垃圾車同其他私家車貨車泊咗
龍輝樓車位清楚註明係食環署專用...
趕客路上 理_得你
edhong 發表於 2022-2-24 21:47 | 顯示全部樓層
流星☆雨 發表於 2022-2-24 21:44
205M都行到,所以照計行得

但我睇Google街景見到:

就係呢兩個,前一個龍輝樓房署畀咪畀囉,龍光樓真係食環用嘅又真係幾煩
簽名被屏蔽
巴士的膠 發表於 2022-2-25 01:02 來自手機 | 顯示全部樓層

edhong 發表於 2022-2-24 21:47
就係呢兩個,前一個龍輝樓房署畀咪畀囉,龍光樓真係食環用嘅又真係幾煩
...

直接放沙田坳道54S個站已經好方便,又唔係一定要泊入面。