hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 今晚紅館散場車九巴有冇加班?
開啟左側

[問題] 今晚紅館散場車九巴有冇加班?

teddybus 發表於 2022-5-30 22:23 來自手機 | 顯示全部樓層

陳太 發表於 2022-5-30 02:40
796R打爆可以落去搭N796。但係N122六十五分鐘一班,N118又頂閘,地鐵尾車又開埋,呢單嘢真係要搵有關人士 ...

原來蘭桂坊慘劇早於1970s發生
12Lane 發表於 2022-5-30 22:54 | 顯示全部樓層

人地睇演唱會果班都未介意,
呢度反而去挑剔呢類臨時性巴士服務,借頭借路,真係唔好怪人地點解咁樣睇巴士迷。
人地選擇得去睇,貪你有散場巴士搭? 貪你R線開得密? 貪你散場後有特見巴士坐很興奮?
而係真係為左睇偶像表演咋,睇到幾夜中唔中意ENCORE完先走可以自行決定,地鐵巴士尾班車自己睇APP check,亦要承擔太夜會無常規交通離開嘅風險。
仲有,遲左完,巴士公司決定到架咩? N車開番正常班次甚至疫情表列班次,問題何在?
開到咁晏一年都唔知有冇一兩晚,等耐少少,比下的士賺下,又要比成班"貴客"(仲要大部份應該都唔係身在現場)又鬧又投訴

tomtom2015 發表於 2022-5-30 22:55 | 顯示全部樓層
KE7066 發表於 2022-5-30 22:13
觀眾自願留唔 encore 夠都唔散
怪主辦單位?

OK,咁乘客自己遲左尾班車,係乘客自己選擇同責任,錯不在公共交通機構
HU6455 發表於 2022-5-30 23:36 來自手機 | 顯示全部樓層

12Lane 發表於 2022-5-30 22:54
人地睇演唱會果班都未介意,
呢度反而去挑剔呢類臨時性巴士服務,借頭借路,真係唔好怪人地點解咁樣睇巴士 ...

講得好岩!成班鍵盤戰士、社會判官係度指三指四,講咩都得!加班車?叫就有?吾駛司機?吾通班司機無了期甘開OT等你散場?巴士公司點知紅館班人住邊搭咩走?點保證人人有車上?睇演唱會既人,怕無車搭就應該要自行決定離開時間!批評永遠係容易!
AP149 發表於 2022-5-30 23:57 | 顯示全部樓層
JX9097 發表於 2022-5-30 20:38
我so far去過幾次紅館
次次都開兩架98R

今個月19號之前仲係50%入座率果時係得一班98R
低級趣味扮高級:369
6863 發表於 2022-5-31 00:43 | 顯示全部樓層
MB452 發表於 2022-5-30 21:55
點解唔叫張敬軒早啲散場?

大家唔好用巴士迷角度 去諗張敬軒fans如果真係咁緊張坐車, 就唔會睇到0130都唔走

睇到張敬軒尾場, 已經好難得
無巴士坐最多咪叫 的士 / UBER

AVBE46 發表於 2022-5-31 01:40 來自手機 | 顯示全部樓層

陳太 發表於 2022-5-30 18:48
公道啲講,其實屎水晚晚都有安排演唱會特車過海返港島,唯獨是尋晚無,以當時情況計確實唔係咁好。 ...

106有安排 不過冇可能等到咁夜 無奈放車

之後就到通宵線 好老實講日頭路線容易救 通宵線又有幾多人有底
魔雪巴士頻道 發表於 2022-5-31 04:42 來自手機 | 顯示全部樓層
285 發表於 2022-5-30 15:23
796R 唯一一班車係咪都係頂閘走?有冇留後?

據觀察,尚有極少量企位,應該冇留後
魔雪巴士頻道 發表於 2022-5-31 04:43 來自手機 | 顯示全部樓層
hkt133 發表於 2022-5-30 19:38
尋晚係有安排,不過部車提早開走咗。
你要知道,呢度啲小朋友好天真。

可以改開N122🤔
ryumew 發表於 2022-5-31 08:31 | 顯示全部樓層

MB452 發表於 2022-5-30 21:55
點解唔叫張敬軒早啲散場?

因為last one場次,滿足炒粉絲唱耐D