hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 60M 幾時開始變咗去埋葵芳架? (曲)
開啟左側

60M 幾時開始變咗去埋葵芳架? (曲)

ccchhhuuunnn 發表於 2022-7-13 02:23 來自手機 | 顯示全部樓層

ss3690 發表於 2022-7-13 01:45
63X 加特車由富泰/屯市開黎整密車,順便飛走美孚,應該做得過

虎地到洪水橋大直路 眨下眼就完
開特車慳唔到乜車
960P行車時間仲少過960
ccchhhuuunnn 發表於 2022-7-13 02:27 來自手機 | 顯示全部樓層
3asv@59x 發表於 2022-7-13 01:20
再唔係好似59M咁比60M 60X 61X 62X 263/A/C 961用舊59A價做轉乘回贈。
都已經有轉車站
本身友愛安定都已 ...

閣下每次提出嘅意見往往出人意表

飛走長沙灣道倒走一大堆客,其他線又裝唔曬真係多得你唔少
68x斬咗半條,加埋69X/265B其實都只係僅僅夠
稍為加密63X或加強259B都仲有少少可能嘅
ss3690 發表於 2022-7-13 03:24 | 顯示全部樓層
shakugan2005 發表於 2022-7-13 02:15
40就特快美孚去九龍東, 63X就特快美孚去旺角, 都已經改道但改道第一日唔記得飛走美孚, 以後想飛走美孚都 ...

作為經常搭 63X 嘅乘客,真心每次搭都好想好想飛走美孚,試過因為前面長沙灣道轉入青山道倒塞番去美孚,望住一加加 268X 飛過,都唔知點解死都唔飛(但唔好回程行大角咀),開 268X 又唔順便轉埋,唉……
ss3690 發表於 2022-7-13 03:26 | 顯示全部樓層

或者應該希望等到 50 加屯公三站同全日……
hvshe 發表於 2022-7-13 07:00 | 顯示全部樓層
ss3690 發表於 2022-7-13 03:24
作為經常搭 63X 嘅乘客,真心每次搭都好想好想飛走美孚,試過因為前面長沙灣道轉入青山道倒塞番去美孚, ...

深井青龍頭班轉車客就係靠美孚嚟轉上63X
不過63X好快就應該會飛走美孚啦
意見有任何問題 請盡情攻擊 不用手下留情
lsc04d11 發表於 2022-7-13 07:47 來自手機 | 顯示全部樓層

#5 冇68A因為大窩口之後就青衣  68A真係唔經葵涌(葵涌同葵青係唔同)
我知你係回緊#4
所以60M就算延都唔係去青衣

話時話 九巴可能mon到呢度post 宜家入去睇番幅圖可能已經更正左嫁喇

GD1570 發表於 2022-7-13 08:29 | 顯示全部樓層

作為經常搭 63X 嘅乘客,真心每次搭都好想好想飛走美孚,試過因為前面長沙灣道轉入青山道倒塞番去美孚, ...

非常認同。

其實飛走美孚絕對係德政。

你有你可愛,我有我好笑。
天空之神 發表於 2022-7-13 08:33 來自手機 | 顯示全部樓層

青公班客靠搭到美孚先轉車

屯門市既客就梗想飛走美孚同唔入大角咀
andy92 發表於 2022-7-13 10:25 | 顯示全部樓層
hvshe 發表於 2022-7-13 07:00
深井青龍頭班轉車客就係靠美孚嚟轉上63X
不過63X好快就應該會飛走美孚啦
...

一班 52X 都唔知有幾多個會咁轉

落荔枝角站轉鐵就大把
kmb63x 發表於 2022-7-13 10:40 | 顯示全部樓層

天空之神 發表於 2022-7-13 08:33
青公班客靠搭到美孚先轉車

屯門市既客就梗想飛走美孚同唔入大角咀

真係會咁? 美孚個站得60X係同站有轉乘, 其他車要行前一個街口
整得個站就一定有人落車, 美孚唔係咩商業區好難諗到啲人落車除咗轉鐵仲會有咩目的地