hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) E36A 元朗 方向加停 新墟街市
開啟左側

[路線消息] E36A 元朗 方向加停 新墟街市

GD1570 發表於 2022-7-22 10:58 | 顯示全部樓層

2076 發表於 2022-7-21 20:17
E36 在開左 E36S 之後其實係應該停屯公三站,或者至少停紅橋。繁忙時間有 E36S 分流通勤客,變相 E36 加停 ...

咁又唔駛停晒三站嘅,
市中心已經有E33,跟E37C停返紅橋及新墟街市(北行)都已經好足夠。

你有你可愛,我有我好笑。
timewater 發表於 2022-7-22 12:03 | 顯示全部樓層
10897106606 發表於 2022-7-21 12:50
要求E36/E37加停紅橋,而家紅橋仲係冇直接車去後勤區!

咁會進一步浪費元朗/天水圍既乘客
你可以用轉乘服務
PF2802 發表於 2022-7-22 12:12 | 顯示全部樓層
AVBWU291 發表於 2022-7-21 19:45
所以我好同意呢兩條線要行返舊路

你好同意啫, 我唔同意喎

衰啲講就算冇哂AE3637, 皇珠路一樣咁塞
TR5774
PF2802 發表於 2022-7-22 12:17 | 顯示全部樓層

12Lane 發表於 2022-7-21 20:24
繁忙時間塞埋站起上黎唔係人咁品呢。
非繁就冇意見

南行上繁紅橋埋站冇乜塞咋喎, 至少E36A唔會塞
TR5774
12Lane 發表於 2022-7-22 12:19 來自手機 | 顯示全部樓層
又番番去E36/37應唔應該停站。算啦,都有E36A,放過佢地啦。耐唔耐塞皇珠都夠晒皮,仲要玩停站,又將屯天屯元客數吹到大一大,根本都仲係少數。
PF2802 發表於 2022-7-22 13:35 | 顯示全部樓層
12Lane 發表於 2022-7-22 12:19
又番番去E36/37應唔應該停站。算啦,都有E36A,放過佢地啦。耐唔耐塞皇珠都夠晒皮,仲要玩停站,又將屯天屯 ...

都係嗰句非繁同六日假期加站應該冇乜爭議

而家得條E36A緊係少數架
如果E367加返相應分段同宣傳應該吸到客

TR5774
AE367 發表於 2022-7-22 13:40 來自手機 | 顯示全部樓層

12Lane 發表於 2022-7-22 12:19
又番番去E36/37應唔應該停站。算啦,都有E36A,放過佢地啦。耐唔耐塞皇珠都夠晒皮,仲要玩停站,又將屯天屯 ...

936/A兜長沙灣咪一樣大把客用。
arfung 發表於 2022-7-22 13:42 | 顯示全部樓層
PF2802 發表於 2022-7-22 13:35

其實根底裡以公司作風正常應該都想E36/E37起碼停紅橋(來回)/新墟街市(北行),假設維持不入屯發路/屯喜路。但個別區議會反響大就hold住先。不知會否過一排再重提?始終現時E36連繁時都不滿,非繁又不太影響2線車程,但就有機會多左收入,何樂而不為?純粹理性討論。

有說E43會改屯赤,若路過屯門公路的話,紅橋(來回)/新墟街市(北行)會否設站又是另一亮點。
暫未聽過北區有人話E43屯門停站係<騎劫>,有錯請指正。

kmb63x 發表於 2022-7-22 13:44 | 顯示全部樓層
PF2802 發表於 2022-7-22 13:35

同意你講非繁同六日加站個影響無爭議
就算唔加分段$12.0一樣會有人用
因為問題係紅橋無車去東涌市中心/後勤區
宜家去轉E33唔同以前屯轉原站轉, 要係華都/馬會落車再行過去市中心
再者同樣屯赤起步E33未返到市中心, E36/37係同一時間已經返到元朗/天水圍

kmb63x 發表於 2022-7-22 13:50 | 顯示全部樓層

AVBWU291 發表於 2022-7-21 19:45
所以我好同意呢兩條線要行返舊路

唔係卦, 除咗返YOHO係慢咗之外會揀E36S
E37行欖隧又無咩可能快過行屯赤, 宜家早繁落到紅橋最多慢車但唔會塞

平時返放工係A36改行屯赤之後已經唔會再考慮搭E車
朝早搭A36去到紅橋, 每班係固定有捧場客上車