hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 九巴85K, 87K, 288減班
開啟左側

[路線消息] 九巴85K, 87K, 288減班

kiwai 發表於 2022-8-17 14:18 | 顯示全部樓層

條條「開荒牛線」都會有盛極而衰的一日
包括85K,93A,98A,296A, 條條都曾經好密, 之後不斷減班

AVW28 發表於 2022-8-17 14:23 | 顯示全部樓層
S3bl430 發表於 2022-8-17 12:33
小巴810,1-2個站上唔到車唔代表小巴810對85k無影響

就算只看810表訂服務,

我無話無影響呀!
我只係講返810個情況出黎姐。
LL3850
edhong 發表於 2022-8-17 14:29 | 顯示全部樓層
簽名被屏蔽
AVW28 發表於 2022-8-17 14:33 | 顯示全部樓層

edhong 發表於 2022-8-17 13:00
冇咗免費車又冇埋286M執雞係咁㗎啦,一係坐兩個站地鐵行返轉頭囉

夾到馬鐵既時間、住得近馬鐵站咪得囉!
OT: 新港城返恆安都一樣有人會搭99啦!仲要有人係$6.8都照比,不論晴天雨天、日頭夜晚、春夏秋冬都有d咁既人,要知道搭一個站馬鐵既價鐵係99既一半左右咋!
如果99係果個站或者診所個站收$4.3而唔係收$6.8,我估應該會仲多全價客肯咁搭,只要夾到時間就得。
當然,呢堆人當中,以$2客、月票客或曬證較多,唔想行嘛!
LL3850
edhong 發表於 2022-8-17 14:40 | 顯示全部樓層
簽名被屏蔽
XL2135/D343344 發表於 2022-8-17 14:55 | 顯示全部樓層
932gz6061 發表於 2022-8-17 13:35
D車要拎去更有用的地方

舊客臭架

D車要留喺水泉澳就行287x/83x
要拎出去嘅,十有八九會係67A/278A/260x/258D/277A
ky927 發表於 2022-8-17 16:15 | 顯示全部樓層

FBI2 發表於 2022-8-17 12:00
85K是10-25分先岩

85K 唔係上個月先減完黎咩
流星☆雨 發表於 2022-8-17 17:01 | 顯示全部樓層
288減班會唔會係同邨內小學遷入校舍+「新香港人」離港避疫有關??
趕客路上 理_得你
tommy14D 發表於 2022-8-17 17:47 來自手機 | 顯示全部樓層
kiwai 發表於 2022-8-17 14:18
條條「開荒牛線」都會有盛極而衰的一日
包括85K,93A,98A,296A, 條條都曾經好密, 之後不斷減班

213M好似冇減到
S3bl430 發表於 2022-8-17 17:51 來自手機 | 顯示全部樓層

流星☆雨 發表於 2022-8-17 17:01
288減班會唔會係同邨內小學遷入校舍+「新香港人」離港避疫有關??

按理應該影響288C而唔係288
288主要是日間非繁減班,我想是九巴想賺到盡吧,畢竟288來回方向都要上山頂,成本唔小

另外,同村小學遷入新校舍後,不知288會否有班次進一步兜入果間學校
由水泉澳總站到新校舍,段路海拔爬升80米,如果没有交通服務,班小學生和家長日日行斜路一定身體健康

評分

參與人數 1HugeC +1 收起 理由
Vittorio + 1 日日行斜路一定身體健康

查看全部評分