hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 人在做,天在看,搶人地野點都要還?
開啟左側

[其他] 人在做,天在看,搶人地野點都要還?

sq285 發表於 2022-10-3 23:57 | 顯示全部樓層

HR1377 發表於 2022-10-3 23:50
如果石礦場支標黃巴勝,到時安達臣又會成為另一個戰場,到時受害只有乘客

...

點睇個勢都係會繼續引入競爭
康城、啟德、皇后、屯門,冇一個唔係錯誤
ccchhhuuunnn 發表於 2022-10-4 00:10 來自手機 | 顯示全部樓層
horivhyc 發表於 2022-10-3 21:56
如果係屎水你又會唔會出聲咁樣話人講廢話呢~
兩巴一樣架炸,冇分別

廢話講緊對比特工平時出文內容
呢篇等同風水佬出聲話善惡到來終有報、惡有惡報,完全冇實際內容
咁都唔廢話,屎粉咁容易對號入座

黃生超時揸唔到首航如果有人出篇文又話惡有惡報咪又係廢話一篇

評分

參與人數 1aPower +1 HugeC +1 收起 理由
toby_tl10 + 1 + 1 正解

查看全部評分

Snoopy@FB8617 發表於 2022-10-4 00:12 | 顯示全部樓層
nwfb94A 發表於 2022-10-3 23:44
又一個世界大戰post

洗地po就真
千錯萬錯都係巴公錯
太公唔想咖
某巴士公司疑似謊稱區議會重組方案經區議會通過
EX-TL 發表於 2022-10-4 00:12 | 顯示全部樓層

其實樓主出嘅post有咩咁值得一班人由朝到晚又由晚到朝不停討論呢, 開完一篇又一篇不斷帶風向, 仲有咁多死忠舂埋去, 得唔到咩結論, 光陰就係咁浪費咗, 實在難以理解.

不如用呢啲時間為自己諗多啲, 有咩更值得你去做, 改變自己, 改善生活, 好過諗巴士公司, 間公司又唔係你嘅, 至多你係做乘客, 或者係公司員工, 如果係公司高層而要擺上網獻世, 真係有夠無聊!

個人睇法, 不喜勿插.

評分

參與人數 4aPower +8 HugeC +40 收起 理由
wingho_cwh + 3 + 10 一日不帶風 一日不吃飯
12Lane + 1 + 10 好似間公司自己有份咁
hkt133 + 1 + 10 英雄所見略同
KW2523 + 3 + 10 太多巴膠變精神股東

查看全部評分

ccchhhuuunnn 發表於 2022-10-4 00:13 來自手機 | 顯示全部樓層
brianso198 發表於 2022-10-3 22:22
只可以講

黃巴爭唔贏90同97都唔緊要,爭唔贏將埔後患無窮

將埔行將藍唔行將隧
唔似90/97 轉車站double combo
理論上黃橙機會會大返啲
VanossChan520 發表於 2022-10-4 00:34 來自手機 | 顯示全部樓層
UA2892 發表於 2022-10-3 21:28
好似仲有682?

仲有962都係原本九巴建議嘅959
hkt133 發表於 2022-10-4 01:04 | 顯示全部樓層

EX-TL 發表於 2022-10-4 00:12
其實樓主出嘅post有咩咁值得一班人由朝到晚又由晚到朝不停討論呢, 開完一篇又一篇不斷帶風向, 仲有咁多死忠 ...

樓主可能覺得喺道講得多就會左右到TD同巴士公司決定,仲未計呢度有一大堆盲粉追隨特工教
成堆人同尚書大人冇乜分別,風吹邊邊就擺邊邊
htpxcw 發表於 2022-10-4 01:15 | 顯示全部樓層
無限loop
其實講到尾始作俑者就係運吉
唯一可取方法係容許巴士公司交換路線
FY5856 發表於 2022-10-4 01:36 來自手機 | 顯示全部樓層
有冇留意成份一齊 JB 既標
只要牽涉港島就會成份俾晒屎水
只有 900 係安慰獎咁解

JB 制度本身已經係傾斜於屎水
老九要爭贏枝標本身就用相對更大既成本去爭
老九爭輸左會連原本既線都受影響,但屎水輸左既影響相對地冇咁大。

如果話老九搶人野要還,咁屎水搶左 54 區、皇后山 and etc,咁咪係終極大奸角要係大結局被處斬/流放 (aka 交牌/收檔)
tina 發表於 2022-10-4 01:47 | 顯示全部樓層

VanossChan520 發表於 2022-10-4 00:34
仲有962都係原本九巴建議嘅959

帶定頭盔先,唔太肯定
我印象98年中巴路線俾新巴中標之後,城巴係多咗好多閒置嘅車
運署要焗住畀線佢做
265B 22年不變