hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 其他討論題目 (N) 出機一問
開啟左側

出機一問

AVD1 發表於 2007-6-29 15:12 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

我而家想出部 SE K810i
想問下係唔係起 People 出機最平 ~

最好就可以比埋 月費 , 出 K810i 個價 , 簽約幾耐 ~

PS. 月費就最好平 D
因本人唔係成日用手機打電話 ~~~

Thanks ~~~
LJ7006 = MF5119 = AVD1
DA21 發表於 2007-7-1 15:54 | 顯示全部樓層
原帖由 AVD1 於 2007-6-29 15:12 發表
我而家想出部 SE K810i
想問下係唔係起 People 出機最平 ~

最好就可以比埋 月費 , 出 K810i 個價 , 簽約幾耐 ~

PS. 月費就最好平 D
因本人唔係成日用手機打電話 ~~~

Thanks ~~~ ...

PEOPLE 同新世界一樣,都係 $2980 (即時減,唔係預繳) 原價 $3480

月費就可以用最低果個,$50,好似有 550 分鐘(我自己用緊,但我唔係好記得)

簽半年約者,所以好化算

加埋隧道費 $12 就 $62,但而家好似佢仲有回贈,我之前出果時就每個月減 $15,

用埋 CREDIT CARD 做 AUTOPAY 再減多 $5。所以一個月即係俾 $42 就攪掂
愛人要結婚了,新郎不是葡萄
 樓主| AVD1 發表於 2007-7-2 19:20 | 顯示全部樓層
42 x 6 (即 $ 252)

2980 + $ 252 = $ 3,232.00 ~~~

咁即係仲平過就咁買部 K810 ???

如果係咁 , 放假就出機 ~~~
DA21 發表於 2007-7-3 00:26 | 顯示全部樓層

原帖由 AVD1 於 2007-7-2 19:20 發表
42 x 6 (即 $ 252)

2980 + $ 252 = $ 3,232.00 ~~~

咁即係仲平過就咁買部 K810 ???

如果係咁 , 放假就出機 ~~~

你要問清楚先呀,我係部 K810i 新出果時出架咋,而家唔知佢有無變過
 樓主| AVD1 發表於 2007-7-8 13:31 | 顯示全部樓層
原帖由 DA21 於 2007-7-3 00:26 發表

你要問清楚先呀,我係部 K810i 新出果時出架咋,而家唔知佢有無變過

OK ~
我想問下

比錢個度係點比
係唔係先要比 機價 $ 3,480 (比 People)
之後慢慢回贈 ?

THX ~
DA21 發表於 2007-7-8 16:32 | 顯示全部樓層
原帖由 AVD1 於 2007-7-8 13:31 發表

OK ~
我想問下

比錢個度係點比
係唔係先要比 機價 $ 3,480 (比 People)
之後慢慢回贈 ?

THX ~

唔係架,即減架,俾 $2980 加第一個月正價月費就出到機
 樓主| AVD1 發表於 2007-7-8 20:35 | 顯示全部樓層

原帖由 DA21 於 2007-7-8 16:32 發表

唔係架,即減架,俾 $2980 加第一個月正價月費就出到機

o...
因我見 SmarTone 係要比足機價
之後先慢慢比番你 (即 回贈) ~
DA21 發表於 2007-7-10 01:17 | 顯示全部樓層
原帖由 AVD1 於 2007-7-8 20:35 發表

o...
因我見 SmarTone 係要比足機價
之後先慢慢比番你 (即 回贈) ~

俾足機價回贈其實即係自己俾月費之嘛,我覺得好搵笨

PEOPLES 同新世界好 D ,即減機價,又簽得短約喎,SMARTONE 簽 18 個月呀
 樓主| AVD1 發表於 2007-7-13 21:28 | 顯示全部樓層
原帖由 DA21 於 2007-7-10 01:17 發表

俾足機價回贈其實即係自己俾月費之嘛,我覺得好搵笨

PEOPLES 同新世界好 D ,即減機價,又簽得短約喎,SMARTONE 簽 18 個月呀

再有問題:

原來我覺得我阿媽打電話打得最多
而家用 3 儲值卡
想問外可唔可以用  3 儲值卡 個電話上 People
過左 6 個月後過番 3 度用 儲值卡呢 ?

如果係咁 , People 會唔會又有 Discount 比我呢 ?

如果冇問題 o既 話
下星期我就出機 ~~~
DA21 發表於 2007-7-14 17:13 | 顯示全部樓層

原帖由 AVD1 於 2007-7-13 21:28 發表

再有問題:

原來我覺得我阿媽打電話打得最多
而家用 3 儲值卡
想問外可唔可以用  3 儲值卡 個電話上 People
過左 6 個月後過番 3 度用 儲值卡呢 ?

如果係咁 , People 會唔會又有 Discount 比我呢 ?

如果冇問題 o ...

當然無問題啦。至於有無轉台優惠就真係唔肯定喇,要問 peoples 先知,我之前係開新 number 既。

佢近排 d 新 number 好正,好多"孖"字

總之你到時 6 個月後合約完晒,你鐘意帶 number 去邊度都得啦,但要小心轉台日子,因為前後一日佢分分鐘都可以當你毀約。

轉台時問清楚就得架喇