hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 天中至元朗德業街招標線結果
開啟左側

[路線消息] 天中至元朗德業街招標線結果

hadboy5 發表於 2022-11-19 08:29 | 顯示全部樓層

JC8385 發表於 2022-11-19 04:16
269D係拎嚟天水圍落元朗嘅姐
265M大窩口轉48X都快過佢

如果要使用城隧網絡,我都會建議天水圍的朋友盡量坐車去荃灣,然後直接轉想係城隧轉果架車,好似返天澤咁,次次都帶佢落荃灣轉265M,無試過坐269D
cktse 發表於 2022-11-19 11:57 來自手機 | 顯示全部樓層
改走線俾九巴做呢個解決方法都算係咁,唔改走線九巴連入紙都唔肯,改咗就即刻報名
ky927 發表於 2022-11-19 12:33 | 顯示全部樓層
cktse 發表於 2022-11-19 11:57
改走線俾九巴做呢個解決方法都算係咁,唔改走線九巴連入紙都唔肯,改咗就即刻報名 ...

可能唔完全關改線事,係人地棄標係一個好機會示範「我係乖仔」。同埋可能對家係懲罰性禁入標,咁可能個價錢攞最貴車資😂😂😂😂
MANN1579 發表於 2022-11-19 14:12 | 顯示全部樓層

現在的結局已經好體面,各持分者都有個下台階。

蝕巴如果做翻的話,給予別人的想象空間和本身商譽損失都會無限大!

睇翻原先則貼文:https://www.hkitalk.net/HKiTalk2 ... p;page=6#pid4746678

好多都係......唉!得啖笑!
kay 發表於 2022-11-19 14:30 | 顯示全部樓層
MANN1579 發表於 2022-11-19 14:12
現在的結局已經好體面,各持分者都有個下台階。

蝕巴如果做翻的話,給予別人的想象空間和本身商譽損失都會 ...

其實屎巴落棋有少少唔岩
應該點都食落肚先
然後唔掂迫運吉批准改線

一係好似W1生意唔好執左佢

唔靚個條唔要但靚個條又比左人
呢個損失實在唔細

世界很簡單 人類很複雜
3ASV174 發表於 2022-11-19 16:57 | 顯示全部樓層
kay 發表於 2022-11-19 14:30
其實屎巴落棋有少少唔岩
應該點都食落肚先
然後唔掂迫運吉批准改線

幫屎巴幫到盡啦講真將三線隔幾年都綁埋一齊招標

呢條根本應該同屯天一份標過

如果屯天最後屎中,更加證明放晒水

就算唔改走線
運吉都可以逼人食條線
只要每次招標都搭埋條線落去就得
咁巴閉你地咪次次都唔好投
第日你地想開咩新線一律招標,佢根本玩晒
如要討論,請先自貼差餉單一次
KelvinSJ743 發表於 2022-11-19 19:50 來自手機 | 顯示全部樓層

ky927 發表於 2022-11-19 12:33
可能唔完全關改線事,係人地棄標係一個好機會示範「我係乖仔」。同埋可能對家係懲罰性禁入標,咁可能個價 ...

會唔會安達石礦標都係九巴中梗?
屎水連明天長者日優惠都斤斤計較唔做免費又可以作懲罰以示虐老同保持安達臣區巴士服務一致避免惡性競爭
HR1377 發表於 2022-11-20 08:07 | 顯示全部樓層
cktse 發表於 2022-11-19 11:57
改走線俾九巴做呢個解決方法都算係咁,唔改走線九巴連入紙都唔肯,改咗就即刻報名 ...

改左走線可以與大馬路多條路線搞BBI,之前只有天水圍路線才能搞BBI優惠
加埋月票客,呢條線有機會多人搭
HR1377 發表於 2022-11-20 08:25 | 顯示全部樓層
KelvinSJ743 發表於 2022-11-19 19:50
會唔會安達石礦標都係九巴中梗?
屎水連明天長者日優惠都斤斤計較唔做免費又可以作懲罰以示虐老同保持安 ...

如果TD要避免惡性競爭,54區不會俾城巴做...
除了石礦場外,仲有青富苑、富蝶、將青線、啟德招標線,不知道這些路線由邊間公司中標...

kay 發表於 2022-11-20 08:40 | 顯示全部樓層

3ASV174 發表於 2022-11-19 16:57
幫屎巴幫到盡啦講真將三線隔幾年都綁埋一齊招標

呢條根本應該同屯天一份標過

其實22M都幾好例子
22應該都知會做唔起入標開30分架
之後借屯馬開22M聯合15分架
22M做唔起又踢埋佢落土瓜灣回程經體育園

所以九巴玩爛90 96 97呢幾件玩具
反而係諗有無機會有其他發展

就算好似#1
都有少少變左做251AB接駁線
係好在好似68有經過商場社區設施