hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 方國珊稱兩巴已考慮298X,790,795全日化 [790已落實加強 ...
開啟左側

[路線計劃/RPP] 方國珊稱兩巴已考慮298X,790,795全日化 [790已落實加強服務]

kc_loo 發表於 2023-3-25 23:26 | 顯示全部樓層

ATENU135 發表於 2023-3-25 12:52
又冇人返大西北......
好似係你哋話觀塘度有晒啲線可以方便比你哋入去偏遠地方個喎(大西北,上水etc)
...

我話係番工日除外既家庭活動
你又學人講既"用下腦", common sense 咁諗下, 有幾多人TKO 番工番大西北?
我又當你有, 係唔係8點上車, 用兩粒鐘?

kc_loo 發表於 2023-3-25 23:41 | 顯示全部樓層
jasonau 發表於 2023-3-25 10:17
我就唔理人一早要出觀塘做咩既...
可能一早要帶小朋友出去,可能返七點半..
又可能約人食早餐, 又或者真係 ...

唔理?
如果討論唔係用sense, 咩都唔理, 你個人都可以clsoe case
咩都唔理來討論?
7點19個好出奇?
番工時間都未到, 身都未起
地鐵都仲有大把位坐, 唔理?

又學人44?
而家2022年啦, 個世界仲係2019?
你不如自己上車試下先啦
98D 特朝早7點至9點?
有邊條線有幾多個鐘, 係可以做100%?
兩個鐘100兩個鐘20 都拉低好多啦下話
成條98D 加埋寶林大王, 有幾多時間係> 80?
下繁都無幾多班叫超多人

你睇清柩自己寫咩, 係轉兩程, 係轉, 你唔好死頂
我教埋你, 坑口去KT 係TKL 係轉一次車, 唔係兩次

你"從來" 無, 不過話因為個站位唔好, 所以要上鐵,
即係, 如果你要上巴士, 即個站位要無問題?
係唔係?
咁我又想了解下, 點先無問題?
好, 又講直出,
你之前又講, 297 兜左寶林, 令你寶林班大王 (你話既), 都上哂105, 96C, 仲要上埋鐵, 即係要直出先滿意?

羅馬唔係一日建成, 不過多謝你呢個疑似寶林人, 都建緊一個羅馬
你會成功既, 加油, 出多d post
kc_loo 發表於 2023-3-25 23:52 | 顯示全部樓層
leo_ku 發表於 2023-3-25 09:51
//唱好?  只係你覺得係唱好,
我話有10幾個, 係"出奇", 我本來認為得1個, 而家係10個, 咪"出奇" 你可以 ...

297 減班首先我要多謝寶林大王
不過最過癮, 之前唔要, 而家又係度死嘈, 好得意

98B 如果開到岩時間, 我會上架,
不過你得7, 8 點, sor 我未起身

你其實番過工未?
如果未, 努力D 讀下書先
KT 多好野食?  我又想知呀, 仲要早餐
KT 都叫多好野食, 你真係食慣...我都唔講

呢度既人好得意, 一個講, 個個都講,
個個最叻抄功課
要資料又唔自己去睇, 你唔好咁交功課俾老師, 會零分架

係呀, 地鐵好密架, 岩岩先有寶林大王話站位唔到, 上左鐵,
不如咁, 全部地鐵既區, 全部CUT 哂巴士啦, 全部山上起載, 好唔好, 古生...
不過, 上山人自己心都虛埋

評分

參與人數 1HugeC +1 收起 理由
YouTime + 1 Bingo紙:時間唔啱,比返班98A山上先啦.

查看全部評分

kc_loo 發表於 2023-3-25 23:56 | 顯示全部樓層

JX9097 發表於 2023-3-25 16:19
我咪講緊當年提98C拆線嘅時候
298X根本唔存在囉
咁康城又點樣「已經有298X」同「賣咩帳」呀?

你成日話寧願唔要297, 其實我明你諗咩
問題, 唔要297, 係唔係真係有更好既OFFER?
297 直接d 講, 其實都只係叫一個感受, 根本好難用得著,
班次上上到果日你好彩, 而大部份機會都係平手或輸
最過癮連條咁既線, 都仲要走出來嘈

JX9097 發表於 2023-3-26 00:12 | 顯示全部樓層
kc_loo 發表於 2023-3-25 23:56
你成日話寧願唔要297, 其實我明你諗咩
問題, 唔要297, 係唔係真係有更好既OFFER?
297 直接d 講, 其實都只 ...

要咗=封咗後路
其實代住一條唔會轉到嘅線同冇係冇分別
另外,297倒哂寶林客又係咪合適?
(尤其是條線本身都頹開嘅時候)
ATENU135 發表於 2023-3-26 00:22 | 顯示全部樓層
kc_loo 發表於 2023-3-25 23:26
我話係番工日除外既家庭活動
你又學人講既"用下腦", common sense 咁諗下, 有幾多人TKO 番工番大西北?
我 ...

啱呀呢啲家庭活動一定好大需要
肯定就算開埋星期六日都唔會一班淨係坐10個人啦
kc_loo 發表於 2023-3-26 00:29 | 顯示全部樓層

JX9097 發表於 2023-3-26 00:12
要咗=封咗後路
其實代住一條唔會轉到嘅線同冇係冇分別
另外,297倒哂寶林客又係咪合適?

無話封唔封,本身20年都無通過
我都睇唔到會有咩出路
本身98D 98C 講左N 次, 都唔會改
我當年都認同搵297 改,
係因為明知新線唔會開, 要改搵條本身對其他地方impact 最細既線來改, 影響最少而阻力都應該會最少

坑口又唔會nth
但得意係有條友都嘈, 做人到總知我要哂, 你少少都唔可以有
我有就得, 你有就唔得
拆線都有人話搶野, 總知係要趕到你又絕路, 唔係你就係大帝
而家唔係我要害你呀, 如果巴士公司肯做多條, 你點關我鬼事咩
你無左條垃圾線直出, 我想架?

喂, 條線係你自己玩到爛架, 都唔肯過DD 俾人, 仲要日日追住鬧, 做人做到咁?

評分

參與人數 1aPower +2 收起 理由
teddybus + 2 睇見以往夾份蝦山上嘅兩個區而家狗咬狗骨真.

查看全部評分

kc_loo 發表於 2023-3-26 00:31 | 顯示全部樓層
ATENU135 發表於 2023-3-26 00:22
啱呀呢啲家庭活動一定好大需要
肯定就算開埋星期六日都唔會一班淨係坐10個人啦
...

呢個世界有咩肯唔育定,
如果你肯定到, 新巴都唔會有咁多垃圾線啦,
當年298夠話新界去新界唔睇好, 最後得新巴肯做, 咪又係慢慢做大
邊個肯定
但肯定先做?

kc_loo 發表於 2023-3-26 00:33 | 顯示全部樓層
@YouTime
我一路都話殺左佢, 俾番D 呀婆上98A 落山飲茶買送, 學生番學好過
開7點出KT 真係睇唔到做咩
leo_ku 發表於 2023-3-26 00:45 來自手機 | 顯示全部樓層