hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 新城舉辦員工睇世界杯活動
開啟左側

[經歷分享/報告] 新城舉辦員工睇世界杯活動

MJ8352@671 發表於 2022-11-26 09:22 | 顯示全部樓層

ENS529 發表於 2022-11-26 10:31 來自手機 | 顯示全部樓層
hkcctim2012 發表於 2022-11-25 21:59
仲有另一張叫人唔好酒後駕駛添,而家公司帶頭酒吧睇波,「飲酒」「睇波」兩樣中曬🤪 ...

可能係暗黑兵法嚟,
第二日即刻喺廠簽到吹波仔,
又可以乘機炒人請返125補位~
3ASV174 發表於 2022-11-26 13:13 | 顯示全部樓層
hkcctim2012 發表於 2022-11-25 20:31
咁我都知,如果係九巴一定讚公司對員工非常好,與眾同樂乜乜乜🤣

係個活動本身唔適合間公司性質
飲酒 + 挨夜 Vs 駕駛;寫字樓朝九晚六 Vs 星期一 3am 完第二日又唔係全體休半日

所以九巴搞都係會俾人插
但九巴未失常到會做呢樣野
如要討論,請先自貼差餉單一次
932gz6061 發表於 2022-11-26 14:21 | 顯示全部樓層

3ASV174 發表於 2022-11-26 13:13
飲酒 + 挨夜 Vs 駕駛;寫字樓朝九晚六 Vs 星期一 3am 完第二日又唔係全體 ...

姐係老師唔睇得波?
護士唔睇得波?

醫生唔睇得波?
da93 發表於 2022-11-26 14:31 | 顯示全部樓層
hkcctim2012 發表於 2022-11-25 20:31
咁我都知,如果係九巴一定讚公司對員工非常好,與眾同樂乜乜乜🤣

真係好嘅就唔駛日日請人啦

hkcctim2012 發表於 2022-11-26 14:33 來自手機 | 顯示全部樓層
3ASV174 發表於 2022-11-26 13:13
飲酒 + 挨夜 Vs 駕駛;寫字樓朝九晚六 Vs 星期一 3am 完第二日又唔係全體 ...

係咪去完唔俾休息要繼續開工先,況且得80個名額,仲可以帶家屬,去得都有限啦,係咪要全體員工休息呢
da93 發表於 2022-11-26 14:40 | 顯示全部樓層

hkcctim2012 發表於 2022-11-26 14:33
係咪去完唔俾休息要繼續開工先,況且得80個名額,仲可以帶家屬,去得都有限啦,係咪要全體員工休息呢 ...

呢單野你頂多話佢呢班管理層扮晒野,明明只係小眾娛樂扮到好為前線員工安排咁

但記住,決唔決定出席呢d活動,出席完你返唔返到工,出席時飲唔飲酒,咁大個成年人自己係有責任去衡量,唔係小學生返學要老母叫。

呢班庸材對病假未審先判雖然可恥,但咁大個人連思考後果嘅能力都冇嘅,打咩工都死。
hkcctim2012 發表於 2022-11-26 15:05 來自手機 | 顯示全部樓層
da93 發表於 2022-11-26 14:40
呢單野你頂多話佢呢班管理層扮晒野,明明只係小眾娛樂扮到好為前線員工安排咁

但記住,決唔決定出席呢d ...

啱啊,所以搞呢d活動係冇錯喎,又唔係逼員工參加,退一萬步講,若然公司真係咁賤去完第二日都要準時番工咪唔好去囉
3ASV174 發表於 2022-11-26 15:16 | 顯示全部樓層
932gz6061 發表於 2022-11-26 14:21
姐係老師唔睇得波?
護士唔睇得波?

睇得,
但唔係學校同醫管局搞睇波活動囉

就係因為屎水好似你咁諗野
所以咪有呢個笑話
有啲嘢唔係唔做得,但唔適合公司搞,呢個唔係名額有幾多嘅問題,如果一件事係你大部分員工都唔適合參加,咁就唔應該由公司搞,呢個道理好難明咩?

唔做得 Vs 唔應該做 Vs 唔適合做
我明有啲人就係分唔到,呢啲人係適應唔到現實世界
如要討論,請先自貼差餉單一次
hkcctim2012 發表於 2022-11-26 15:21 來自手機 | 顯示全部樓層

3ASV174 發表於 2022-11-26 15:16
睇得,
但唔係學校同醫管局搞睇波活動囉

有幾唔適合?而家個個都番一至五9到6?定係叫d司機醉住酒番工?
即係有時出去食飯都會飲下酒吹下水,甚至可能有下場,咁係咪都唔適合呢