hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 相煎何太急 何必呢
開啟左側

[突發!] 相煎何太急 何必呢

gu9434@24 發表於 2023-1-19 18:48 來自手機 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

你咁樣封死成條彌敦道北行 放工班客真係多謝你
FBI2 發表於 2023-1-19 19:11 來自手機 | 顯示全部樓層
冇fleet no,巴士公司點做野?
tommy14D 發表於 2023-1-19 19:55 來自手機 | 顯示全部樓層
叫警察快手黎仲好
12Lane 發表於 2023-1-19 20:06 來自手機 | 顯示全部樓層

睇唔清楚號碼都估到做呢D野嘅會係邊條線。個個揸開跑車咁款。
ricky 發表於 2023-1-19 20:09 | 顯示全部樓層
12Lane 發表於 2023-1-19 20:06

相中巴士好似係970
前荃葵青區居民
hsyip 發表於 2023-1-19 21:49 | 顯示全部樓層

呢期自已開私家車發覺屎水班卡佬狼左好多,話cut就cut出黎,完全唔理隔離線啲車
特別係新界東新發展區個幾條線
AVBWU291 發表於 2023-1-21 10:57 | 顯示全部樓層

795X 的確揸得好狼,但今次似係 970 喎。

將軍澳係收視保證🫡 I mean 討論
12Lane 發表於 2023-1-22 18:11 | 顯示全部樓層
AVBWU291 發表於 2023-1-21 10:57
795X 的確揸得好狼,但今次似係 970 喎。

我咪就係講緊970,970狼足咁多年啦,飛車外線飛站咩都齊。以前聽人講係行車時間係好炆水果隻。

AVBWU291 發表於 2023-1-22 18:17 | 顯示全部樓層
12Lane 發表於 2023-1-22 18:11
我咪就係講緊970,970狼足咁多年啦,飛車外線飛站咩都齊。以前聽人講係行車時間係好炆水果隻。

970 近幾年都收咗啲火,彌敦道搭親都唔太急。反而薄扶林道就仲係揸到趕住投胎咁。

而家 795X 喺彌敦道個朵仲差,真係快線飛車再閘埋慢線度。

將軍澳係收視保證🫡 I mean 討論