hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 其他討論題目 (N) 「巴士阿叔」入稟法院要求民主黨解散
返回列表 發新帖
開啟左側

「巴士阿叔」入稟法院要求民主黨解散

JX9097 發表於 2007-7-4 23:14 | 顯示全部樓層

原帖由 Dolphin 於 2007-7-4 22:35 發表
告得入就攪笑囉.
可以睇下民主黨點反應, 買定花生先~

唔見得陳生會告得入囉
TP人 發表於 2007-7-5 02:46 | 顯示全部樓層
原帖由 JX9097 於 4/7/2007 23:14 發表

唔見得陳生會告得入囉

香港的法律 ...... 好難講呀

一) 13 歲唔識強姦;
二) 成人區貼鹹 Link 告得入 (不如以後成人網站只貼政府網站 Link ,好唔好?) ;
三) 只要識英國名人,叫佢寫封信,
      呃完綜緩和公屋都可以即刻放監,
      連輪椅都即刻唔駛坐,
      出番黎 , 第一件事就是去 salon 恤髮 ,
      幾爽呀;
四) 醉酒駕駛撞死兩個人都只係坐 1.5 年加 $4000 ,停牌 4 個月

以上都只係冰山一角

創出自己一片天空  重新領回自我國度
FBI2 發表於 2007-7-5 08:28 | 顯示全部樓層
原帖由 TP人 於 2007-7-5 02:46 發表

香港的法律 ...... 好難講呀

一) 13 歲唔識強姦;
二) 成人區貼鹹 Link 告得入 (不如以後成人網站只貼政府網站 Link ,好唔好?) ;
三) 只要識英國名人,叫佢寫封信,
      呃完綜緩和公屋都可以即刻放監,
      連輪 ...

呢D係英式COMMON LAW加上部分議員鐘意搵野來搞所做成的恐果..
好似梁錦松單野咁,佢辭左職咁耐,都仲有人挖佢D少事來嘈,要嘈就
係03年嘈啦,而唔係07年...
屎巴特色: 亂PLAN線,燒銀紙,趕乘客,保冗員,乞政府,屈特工
FBI2 發表於 2007-7-5 08:32 | 顯示全部樓層

原帖由 eric278 於 2007-7-4 11:28 發表
來源: 7月4日東方日報

今日東方日報報導, 「巴士阿叔」陳乙東, 最近入稟高等法院, 以民主黨主席何俊仁與游錫堃會面, 有「勾結台灣勢力」之嫌, 要求民主黨解散, 法院已受理此案並排期聆訊. 陳乙東又聲言會向深圳法院 ...

而家民主黨人越來越乞人憎,應該話香港大部分有政黨背景的議員都乞人憎,
樣樣鐘意挖野來講,冇好野做出來,得一就想二,結果搞到連一都冇.....

我真希望在中年時見到民主派人士拎住爛飯碗和綁上紅絲帶在立法會
門外靜坐(有強烈政治意識和認識香港政局的板友會明我用意,唔明就
請IMSG,我樂意解答)...
屎巴特色: 亂PLAN線,燒銀紙,趕乘客,保冗員,乞政府,屈特工
FBI2 發表於 2007-7-5 08:37 | 顯示全部樓層
原帖由 lok1032 於 2007-7-4 13:27 發表

唔好話人痴線呀, 連法院都都受理, 就證明唔係無聊啦

陳乙東真係好有做香港首相既潛質

梗係有潛質啦....
佢幾個月前先遞FORM申請競選特首,但因為得唔到足夠選委支持,
所以俾選舉單位拒絕,之後佢走去告恆生銀行,話凍左佢戶口搞到
D選舉經費入唔到戶口....

陳生做唔到特首,唔緊要...誠意邀請佢做巴士迷,加入本板,到時俾
番一官半職佢做,管下板務,都算係一個首相啦...........
monkey_bsw 發表於 2007-7-5 20:00 | 顯示全部樓層
原帖由 lok1032 於 2007-7-4 13:27 發表

唔好話人痴線呀, 連法院都都受理, 就證明唔係無聊啦

陳乙東真係好有做香港首相既潛質

其實可唔可以講下,法院嚮咩情況下會受理case???
呢單野真係無聊得好緊要喎...

咁民主黨係咪要嚮聆訊既時候派律師應訊???
a396 發表於 2007-7-5 21:09 | 顯示全部樓層

原帖由 monkey_bsw 於 2007-7-5 20:00 發表

咁民主黨係咪要嚮聆訊既時候派律師應訊???

就算真係派律師出庭, 我諗對民主黨
o黎講唔係咁難.
獨派交通迷同政治學人
238X 發表於 2007-7-5 22:33 | 顯示全部樓層
原帖由 monkey_bsw 於 2007-7-5 20:00 發表

呢單野真係無聊得好緊要喎...

我淨係知道,無聊與否同法庭是否受理無關,
而且亦唔到政府同埋我地決定。 (否則司法獨立便真的蕩然無存了)
推文或跟推文者帖,一律舉報,不作通知