hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 九巴98E及298C開辦消息
開啟左側

[路線消息] 九巴98E及298C開辦消息

JX9097 發表於 2023-8-23 14:20 | 顯示全部樓層

Togepi 發表於 2023-8-23 13:54
嗱我用98D做例子。
98D唔係坑口直出, 喺坑口搭798去沙田同鐵只係差唔多時間, *而寶琳係因為直出+鐵路慢先 ...

嗱...重申
我冇要求,亦唔同意98D逆走了
(正如我都唔同意290行隧道and/ or觀繞)

至於798...好似冇乜討論過要坑口直出喎
最多都係討論拆唔拆線
不過我個人都覺得798拆線時機已過
今時今日都唔夠客量去搞
(反而係山上不停鬧坑口做乜唔反對798A/ B重組,goodest logic)
ccchhhuuunnn 發表於 2023-8-23 15:25 | 顯示全部樓層
JX9097 發表於 2023-8-23 08:45
你講咁多
其實都係得一個前設
就係坑口講咩都唔啱

一講唔贏就講極端就以為啱曬

同啲樓好AA話樓價要drop to zero/drop to negative貼錢送比業主一q樣
古生走咗啲忠粉坑帝太悶
麻煩唔好又扮慘扮被逼害,好毛管戙
從來都係帝嘅問題,唔係個區嘅問題
個區只係單純冇客,僅此而已,完。
GW5878 發表於 2023-8-23 15:44 | 顯示全部樓層
ccchhhuuunnn 發表於 2023-8-23 15:25
一講唔贏就講極端就以為啱曬

同啲樓好AA話樓價要drop to zero/drop to negative貼錢送比業主一q樣

上連x討論區上得太多會傷身的

評分

參與人數 1HugeC +1 收起 理由
ccchhhuuunnn + 1 我冇講過源自邊到 咁都要有人自己傷身先知.

查看全部評分

ccchhhuuunnn 發表於 2023-8-23 16:31 | 顯示全部樓層

JX9097 發表於 2023-8-23 12:48
91S有全日服務我都唔會強求298C全日Let’s say 91S全日跟98都收貨有餘
區議員都講到口臭,九巴亦想(至少 ...

91S 咪又係要揾91找數
人哋要自己找數咁搭順風車嘅坑口用咩找數?
還原297?睇個勢又嫌屎又要J下繁頂閘,又要做x又要拎貞節牌坊,坑帝們點肯嘔返出嚟

仲想同98睇齊
大帝Free rider到咁

如果到時話將隧唔塞,清水灣駁鐵不如直接駁觀塘牛頭角飛埋坑口就好笑
到時連馬生都唔驚
佢要谷將轉,掉轉轉巴同轉鐵嘅先後次序,令到更快去到將轉,唔係冇可能。

JX9097 發表於 2023-8-23 16:48 | 顯示全部樓層
ccchhhuuunnn 發表於 2023-8-23 16:31
91S 咪又係要揾91找數
人哋要自己找數咁搭順風車嘅坑口用咩找數?
還原297?睇個勢又嫌屎又要J下繁頂閘, ...

你唔去__提出嗰個?真係搞笑

#玩針對又唔肯認
#italk神邏輯
ccchhhuuunnn 發表於 2023-8-23 16:51 | 顯示全部樓層
JX9097 發表於 2023-8-23 16:48
你唔去__提出嗰個?真係搞笑

自己一路納喊助威喜迎91S全日唔要298C然後一路話唔關我事問提出嗰個
次次着數完都話自己冇say

到時297真係要找數你班坑帝仲唔炸爆地球到時又唔會話自己冇say逆來順受

JX9097 發表於 2023-8-23 16:54 | 顯示全部樓層

ccchhhuuunnn 發表於 2023-8-23 16:51
自己一路納喊助威喜迎91S全日唔要298C然後一路話唔關我事問提出嗰個

次次着數完都話自己冇say

你都幾搞笑㗎喎
有人提出,參與討論又係錯
但錯又只限於坑口人
不如摺咗italk佢啦

#俊小朋友快啲做暑期作業啦

ccchhhuuunnn 發表於 2023-8-23 16:57 | 顯示全部樓層
JX9097 發表於 2023-8-23 16:54
你都幾搞笑㗎喎
有人提出,參與討論又係錯
但錯又只限於坑口人

坑帝唔好成日騎劫坑口同坑口人
坑口人好誠實落曬地底,坑帝不代表坑口人

冇得拎古生人身攻擊又變咗做暑期作業
小學雞到
FF版都識點樣有新線喺邊度揾資源找數
坑帝就永遠crying babies,樣樣都我要我要(直出),然後話其他嘢唔關我事你諗掂佢
返工做老細一流,皇帝非浪得虛名

286X 發表於 2023-8-23 17:23 | 顯示全部樓層
GW5878 發表於 2023-8-23 17:41 | 顯示全部樓層

286X 發表於 2023-8-23 17:23
你都識講同天水圍根本唔同咁你又攞佢同坑口比🤪

我係反駁某位豬所講「有鐵路就唔使直出巴士」,引用天水圍西鐵通車左N年堆舊線都冇改走最近西鐵果幾個站,冇話要用天水圍同坑口黎比較
不過果位豬好似已經係呢個問題潛左水