hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 大埔富蝶邨巴士線投標結果 (合併討論)
開啟左側

[小道消息] 大埔富蝶邨巴士線投標結果 (合併討論)

kwcy_92 發表於 2023-9-24 13:19 | 顯示全部樓層

https://www.inmediahk.net/node/% ... C%E4%BA%A8%E7%84%A1大埔富蝶邨三新線九巴中標設轉乘優惠 議員問點解富亨無

富亨真心慘
YY487 發表於 2023-9-24 13:25 來自手機 | 顯示全部樓層
kwcy_92 發表於 2023-9-24 13:19
https://www.inmediahk.net/node/% ... C%E4%BA%A8%E7%84%A1大埔富蝶邨三新線九巴中標設轉乘優惠 議員問點 ...

劉勇威指欲了解為何71A號線沒有優惠,「我夠知你架富蝶經過富亨」、「你冇咪答冇囉,我哋71A係唔鍾意比你,吹咩富亨街坊。」

劉勇威講埋狗巴句對白
Togepi 發表於 2023-9-24 15:05 來自手機 | 顯示全部樓層
成半個討論都係估號碼
好啦, 咁我又跟下風

太和 72K
觀塘 274A
尖沙咀 271E

亂估嘅, 請盡情反對
中四嘅小刺蛋 ;p
sq285 發表於 2023-9-24 16:47 | 顯示全部樓層

kwcy_92 發表於 2023-9-24 13:19
https://www.inmediahk.net/node/% ... C%E4%BA%A8%E7%84%A1大埔富蝶邨三新線九巴中標設轉乘優惠 議員問點 ...

叫富蝶條火車站線去太和佢又唔講嘅?
康城、啟德、皇后、屯門,冇一個唔係錯誤
3asv6 發表於 2023-9-29 04:21 | 顯示全部樓層
太和 71
觀塘 74
尖沙咀 71X

亂估嘅, 請盡情反對

未影:V6B: 7架, 55XX: 2架, 15XX 5架
 樓主| LN9267 發表於 2023-9-29 10:20 | 顯示全部樓層
sq285 發表於 2023-9-24 16:47
叫富蝶條火車站線去太和佢又唔講嘅?

希望那裏不要好像皇后山逼503那樣吧,否則交通組織及這屆議員難辤其咎。
愛車:九巴ATE189(LN9267)、新巴5787(VX1817)
Mercer 發表於 2023-9-29 10:49 | 顯示全部樓層

LN9267 發表於 2023-9-29 10:20
希望那裏不要好像皇后山逼503那樣吧,否則交通組織及這屆議員難辤其咎。
...

神又係佢地, 鬼又係佢地, 到時大把話題又可以刷存在感.
逆走(路線/港鐵站), 無視條線額外既日常需求 (行街, 買野, 食野)

十四鄉準居民 恭喜晒!
271_N271 發表於 2023-10-1 15:16 | 顯示全部樓層
sunhoo 發表於 2023-9-19 15:56
你即係話唔可以賴交通page提方案,只可以賴太公批佢個方案?

民間組織根據現有居民意見,提出改動,其實冇錯
掌權嗰個亂批先係有問題

271_N271 發表於 2023-10-1 15:19 | 顯示全部樓層
Mercer 發表於 2023-9-29 10:49
神又係佢地, 鬼又係佢地, 到時大把話題又可以刷存在感.
逆走(路線/港鐵站), 無視條線額外既日常需求 (行 ...

其實太和成個area啲舖隨時齊過新達
唔知做乜啲人成日講到唔駁大埔墟站就買唔到嘢咁

天空之神 發表於 2023-10-1 15:46 | 顯示全部樓層

BlackBird 發表於 2023-9-19 14:49
唔講仲以為D交通page有實權控制條線既走線添
果然係italk, 永遠批評D無權無人工收既交通page就最大聲
...

咁地區交通page 連咩人揸旗都唔清楚

就當正可以代表到該區居民

反對運吉既聲音有低落過咩? 就係無起伏先覺得唔存在?
.