hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 消費著數及飲食資訊 (A11) 屯門蝴蝶商場商店結業消息
返回列表 發新帖
開啟左側

屯門蝴蝶商場商店結業消息

JX9097 發表於 2007-7-8 22:38 | 顯示全部樓層

原帖由 DC3938 於 2007-7-8 18:17 發表
愚問:咁厚德商場係點呀?

厚德商場依家成個翻新
同東港城/連理街連成一線
感覺上厚德都唔再係屋邨式商場咁
Ketsu 發表於 2007-7-10 01:07 | 顯示全部樓層
記得我一個親戚剛搬入全新既蝴蝶村果陣
呢間超級市場就已經響度
(應該唔止廿年貨仔咁簡單)
果時我覺得呢間唔似係一間超市場
而係似一間百貨公司
(記得果時好似連單車都有得賣)

但我最近再返過去呢度
呢間超市俾我既感覺... 好似好「up dup」咁
同樓上間惠康superstore形成好強烈對比
Abusing dead rule -> Denial of reality
 樓主| butterfly 發表於 2007-7-14 18:55 | 顯示全部樓層
今日行過,美景超級市場麪包部會先係7月15日最後一天營業後光榮結業
蝴蝶空中伴你飛翔
3asv259d 發表於 2007-7-26 17:29 | 顯示全部樓層

就今日所見, 美景已經完全結業
舖內已經開始清掃..
Bizhub - Change the way you do business
mkfung2 發表於 2007-8-1 21:22 | 顯示全部樓層
我都係住附近﹐由細到大都成日去美景買野﹐
蝴蝶邨一起好入伙我就搬入去住﹐幾年之後搬走左去碼頭附近住﹐
果度 D 野真係幾平﹐不過係咪賣假野... 咁 D 大型超市都唔保證係真貨啦~
執左真係可惜囉~

聽聞間鋪會轉手比大家樂﹐但唔敢保證真確性~
「得罪人多 ‧ 稱呼人少」
Crotone 發表於 2007-8-5 21:05 | 顯示全部樓層
按自己一位係那商場管理公司的朋友工作的朋友所說..美景是俾link迫走的..
相反.隔離鋪的美琪是自己唔玩的...
One Door Closes Another Door Opens
3asv259d 發表於 2007-8-5 21:33 | 顯示全部樓層

原帖由 Crotone 於 2007-8-5 09:05 PM 發表
相反.隔離鋪的美琪是自己唔玩的...

鬼咩~
呢間公司最高峰既時候, 起同一個商場已經開左3間分店...
(雖然果3分店專賣唔同產品)

原帖由 Crotone 於 2007-8-5 09:05 PM 發表
按自己一位係那商場管理公司的朋友工作的朋友所說..美景是俾link迫走的..

至於美景, 一睇已經知道比Link迫走...
美景已經起蝴蝶邨捱左20多年.. 而且又不斷「自我增值」..
明眼人都睇得出落左咁多本突然又唔做, 又起其店外貼上抗議字句..
邨內人都心知佢係被人迫走..

自己本人都同情美景既遭遇

Bizhub - Change the way you do business
Crotone 發表於 2007-8-15 12:41 | 顯示全部樓層
昨天所見..地下琴行將會搬上樓上215鋪 ..
唔通又係link傑作
One Door Closes Another Door Opens