hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 究竟夜麻麻,屯門出市區多啲人? 定市區返屯門多啲人? ...
開啟左側

[經歷分享/報告] 究竟夜麻麻,屯門出市區多啲人? 定市區返屯門多啲人?

EW9016 發表於 2023-12-7 13:27 來自手機 | 顯示全部樓層

S3BL448-CTB2289 發表於 2023-12-7 10:37
好多時平日夜晚見出市區 258D係比較好客果條, 轉車站前已經可以坐滿窗口
加上經常又係258D比另外兩條早到 ...

258D 57M 66M 66X 食岩IVE仔夜校放學時間班次
係真係可以逆向坐滿出九龍
同一例子有249X 42A
kwn1029 發表於 2023-12-7 14:24 | 顯示全部樓層
neoplan720p 發表於 2023-12-7 12:05
觀乎隔離板講277X、277E拆線大家嘅反應,
268C非繁開到咁疏,
睇嚟非繁268C同返269C合併,做返當年嘅69C ...

咁搞法分分鐘又開多百幾頁大戰
同埋真係唔好對果d咩 兩線合併加密班次 既玩法太大期望
期望越大只會失望越大
請時刻保持感恩及包容的心
MCMoore 發表於 2023-12-7 14:30 | 顯示全部樓層
neoplan720p 發表於 2023-12-7 12:05
觀乎隔離板講277X、277E拆線大家嘅反應,
268C非繁開到咁疏,
睇嚟非繁268C同返269C合併,做返當年嘅69C ...

268C表列應該係12-15,係B1廠日常收到20,日中啲10分時段成日一律開15,玩到谷亭街都頂閘
兜子 發表於 2023-12-7 15:39 | 顯示全部樓層

eric278 發表於 2023-12-7 10:55
小弟不時要和內子入屯門區酒樓和親戚晚飯,飯後在大興上258D出觀塘轉車(約晚上2130上車),上層幾乎已經 ...

skip左第一句,對閣下回文全無影響

#其實你D私事真係無人想知

btw 親身試過夜晚 62X, 258D, 259D 三條線,比較之下 259D 客量差少少之外,其實另外果兩條線都多人搭
除左IVE放學之外,同B3 / B9北上客轉乘唔知會唔會都有D關係

評分

參與人數 1aPower +1 HugeC +5 收起 理由
cky + 1 + 5 精闢見解

查看全部評分

hk20020062 發表於 2023-12-7 16:41 | 顯示全部樓層
因為大把人坐 B3 落屯門轉車出市區
joechau123 發表於 2023-12-7 16:45 來自手機 | 顯示全部樓層
MCMoore 發表於 2023-12-7 14:30
268C表列應該係12-15,係B1廠日常收到20,日中啲10分時段成日一律開15,玩到谷亭街都頂閘
...

見過269C下繁收到10分鐘班,九龍灣站已經要企,仲要出12米,睇落268C/9C係出好多12米。。。
joechau123 發表於 2023-12-7 16:50 來自手機 | 顯示全部樓層

269C一收到20分鐘班就幾乎會坐滿企幾個出城/入天水圍
GD1570 發表於 2023-12-7 17:03 | 顯示全部樓層
兜子 發表於 2023-12-7 15:39
skip左第一句,對閣下回文全無影響

#其實你D私事真係無人想知

B3有關係我都仲信吓..

B9就真真係係唔會有咩關係啦...
夜媽媽唔早啲返屋企喺度兜大圈?

你有你可愛,我有我好笑。
EX-TL 發表於 2023-12-7 17:24 | 顯示全部樓層
hk20020062 發表於 2023-12-7 16:41
因為大把人坐 B3 落屯門轉車出市區

星期三夜晚11點幾咁樣返東九, B3A表列60分鐘一班轉258D? 對家開60分鐘一班, 258D根本唔駛開咁密.

其他B3系駁258D中間要轉多程車, 直接搵屯門市中心62X加班就得啦, 唔通仲搭出屯轉食風叫三飛(62X 258D 259D)(黃大仙加多一飛61X).
GD1570 發表於 2023-12-7 17:40 | 顯示全部樓層

EX-TL 發表於 2023-12-7 17:24
星期三夜晚11點幾咁樣返東九, B3A表列60分鐘一班轉258D? 對家開60分鐘一班, 258D根本唔駛開咁密.

其他B3 ...

其實應該係話有幾多東九客真心會用依個途徑往返呢。
直接深圳灣跳上架永東或中港通仲實際啦...

真正嘅兩蚊客就緊係喺羅湖/落馬洲過關,甚或香園圍都仲得,
雖然樓主所顯示嘅時間有其中兩個關口都已經閂咗門。

你有你可愛,我有我好笑。