hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 長者坐過海巴士3個站落車 乘客拍照公審 ...
開啟左側

[報刊新聞] 長者坐過海巴士3個站落車 乘客拍照公審

Toz 發表於 2024-3-21 06:27 | 顯示全部樓層

LBluemoonHK 發表於 2024-3-21 00:25
唔知話你純真定純種好,有幾多個西客走去虎人地先,P=幾多,人地司機就大把時間同你班西客玩,停車報警lo ...

只有影響行車安全時,司機先會停車(正常黎講,你做司機我就唔知)

當騷擾嚴重到影響行車安全時,司機仲係咪可以當係休息,你覺得可以咪可以

Toz 發表於 2024-3-21 06:33 | 顯示全部樓層
LBluemoonHK 發表於 2024-3-20 23:57
一秒都可以影響過唔過到一個燈位,何況唔只幾秒,成半分鐘都有,司機有無合理休息時間,人地巴士公司都係 ...

司機行車時間有無增加,只要有個鐘係度就好清楚,解決方法亦好簡單,休息時間過少就加車或拉疏班次,如果你認為巴士公司咁都唔識,只能講你係以己度人。

Toz 發表於 2024-3-21 06:36 | 顯示全部樓層
LBluemoonHK 發表於 2024-3-21 00:17
挑得你機就係相中你係流野,唔好廢話,邊年應考,我做份卷咪得lo,睇低你咪就一個年長意淫揮ching,睇人 ...

做份卷就當考左,人地點改卷你又唔知,你覺得可以就可以啦。調返轉如果我做完你果年既DSE,然後FF自己勁過你,我都覺得醜,點解咁七既事都覺得型。
知道中文係唔會有reading卷嗎?因為果部份叫閱讀理解,一般成績好既學生唔會中英不分。

仲有你知道你已經係違反版規既邊緣嗎?

Toz 發表於 2024-3-21 06:50 | 顯示全部樓層

kay 發表於 2024-3-20 20:33
今年預60億黎玩
上年先40億
未諗到點封頂前

巴士小巴渡輪盤數都好難睇,紅van呢D更加係靠兩蚊客先吊住條命,除非政府摸到底縮減資助唔會加大各公司虧損,唔係都好難去推。

LBluemoonHK 發表於 2024-3-22 17:58 | 顯示全部樓層
Toz 發表於 2024-3-21 06:36
做份卷就當考左,人地點改卷你又唔知,你覺得可以就可以啦。調返轉如果我做完你果年既DSE,然後FF自己勁過 ...

reading卷翻譯成中文係咪叫閱讀理解卷?都話左你讀寫障礙啦,學你錦話即係祖國直翻譯China係唔同意思啦你就自己睇返record,我話你閲讀理解有無問題係懷疑緊你神志不清抛開現實,睇下你有無清醒意識同我討論,我講兩蚊客你同我扯落去輪椅客,睇得出你理解能力堪憂
我閲讀理解能力高定低就自己心中有數,起碼唔會扼自己先,你share你份cerd又好,應考年份都好,prove到你能力,dare not to post,你咪扼下你自己lo,身心得到滋潤就隨便你啦
anyway 唔好縮埋個頭落個渠度,怕post general論壇會違規就用任何方式黎pm我,隨時歡迎

回歸主題,你求其搭條路綫都知現今行車時長肯定係長過以前,好心你就試出街望下呢個世界,出去行下點都好過上網發表咩所謂 ‘如果有問題,巴士公司就會識做’如果識做就咩問題都無啦
好學唔學,學班'rice bucket'高官,坐起個'office'度走去討論民生,貽笑大方實在

比個建議你,落樓搭個巴士,自己度下時間再落定論,不過就估到你肯定會逃避事實
LBluemoonHK 發表於 2024-3-22 18:10 | 顯示全部樓層
Toz 發表於 2024-3-21 06:36
做份卷就當考左,人地點改卷你又唔知,你覺得可以就可以啦。調返轉如果我做完你果年既DSE,然後FF自己勁過 ...

你明明就30+歲,但好似成個小學生同我執中英文,係咪睇得出自己好醒目呢?so sr我將閱讀理解同reading兩者混淆,宜家就幫你加個ineqalities上去
U k 你同巴敗一個款錦,見到報站器讀個short form/任何其他奇怪地方,都可以大呼小叫嘩個幾聲,精神高漲
兩蚊客拖到10分鐘以上車程已經係板上釘釘事實,當然不限於兩蚊客
我就姑且相信你ASL中文get an A,不過reflect左你退化in progress,你都係擔心自己好過,我前途無限就得啦