hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 將軍澳帶B尾的巴士線真的是中了魔咒嗎? ...
開啟左側

將軍澳帶B尾的巴士線真的是中了魔咒嗎?

Togepi 發表於 2024-4-7 10:33 | 顯示全部樓層

但佢今次有錯唔曬喎, 調景嶺行將藍出觀塘係有啲反智(除非佢話嗰條線係調景嶺->將軍澳->康城, 但咁樣行嘅線冇乜可能出現)

至於嗰位咁講係為興田定係為其他嘢我就唔知啦
中四嘅小刺蛋 ;p
Quanta 發表於 2024-4-7 11:00 來自手機 | 顯示全部樓層
Choi 發表於 2024-4-6 10:14
南區37B同90B做得唔錯,博扶林道除970系列最密係佢。係95B不敵鐵路競爭,好奇當年93C直接跳過93B開線 ...

93C開線時叫90C
可能想跟返C字易記啲

評分

參與人數 1HugeC +1 收起 理由
Choi + 1 多謝分享

查看全部評分

kc_loo 發表於 2024-4-7 14:37 | 顯示全部樓層
Phoenix 發表於 2024-4-5 17:29
講真,其實我都唔係好分得到邊幾位係坑口大帝,因為我見親佢哋互相單單打打就會立即飛頁。

目測大約由201 ...

寶林同山上大帝你搵齊未?

kc_loo 發表於 2024-4-7 14:42 | 顯示全部樓層

Togepi 發表於 2024-4-5 17:37
康城區嗰幾位版友而家就唔係喺個post 到嘈嘅, 不過嗰啲info 對我冇乜用又冇乜花生食我就爬文爬得快啲㗎啦 ...

你要攪清楚, 係邊個, 邊班人挑起罵戰,
寶林, 山上俾人cut 班, 你班友唔出聲, 我都唔會出野玩
而家係邊班人想玩?  我一定玩
呢個post 包哂成個TKO, 已經有一個人大大趕講坑口, 你又咁high high 想玩,
你唔係又想罵巳戰?
係就唔緊要, come on, 你自己想玩就好, 唔好到係坑口人攪事,
有板你睇, 98D, 95 減班, 你地湣水我唔攪你

Togepi 發表於 2024-4-7 15:42 | 顯示全部樓層
kc_loo 發表於 2024-4-7 14:42
你要攪清楚, 係邊個, 邊班人挑起罵戰,
寶林, 山上俾人cut 班, 你班友唔出聲, 我都唔會出野玩
而家係邊班 ...

我知道正話啱啱場罵戰係邊個挑起喎, 我都冇否認個事實
中四嘅小刺蛋 ;p
Toz 發表於 2024-4-7 16:47 | 顯示全部樓層

B字尾大部份開線時都係二奶線,二奶翻身難度梗係高D

28B算係B線中既戰鬥機,28A客量廢到咁都比佢拉返起

li1872903 發表於 2024-4-7 17:12 | 顯示全部樓層

Togepi 發表於 2024-4-7 10:33
但佢今次有錯唔曬喎, 調景嶺行將藍出觀塘係有啲反智(除非佢話嗰條線係調景嶺->將軍澳->康城, 但咁樣行嘅線 ...

你仲咁認真覆佢條友亂咁標籤人都唔係第一日嘅事,同佢理性討論真係晒氣
kc_loo 發表於 2024-4-7 21:01 | 顯示全部樓層
Togepi 發表於 2024-4-7 15:42
我知道正話啱啱場罵戰係邊個挑起喎, 我都冇否認個事實

邊個?

Togepi 發表於 2024-4-7 21:10 | 顯示全部樓層

91B個post 我諗我唔使講吧
中四嘅小刺蛋 ;p
kc_loo 發表於 2024-4-7 22:25 | 顯示全部樓層

Togepi 發表於 2024-4-7 21:10
91B個post 我諗我唔使講吧

唔通係你自己?
呀, 我搵到第一個邊個攪事了
貼堂先

螢幕擷取畫面 2024-04-07 222606.png

評分

參與人數 1aPower +2 收起 理由
Togepi + 2

查看全部評分