hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士車務及車廂設備討論 (B0) [16/7] 九巴路線 70X、73X、75K、276、276A 掛牌車調動 ...
開啟左側

[16/7] 九巴路線 70X、73X、75K、276、276A 掛牌車調動消息

KE7782 發表於 2007-7-20 16:32 | 顯示全部樓層

按網站所言,5上AP,但是上牌的是特別車,但是5-S31要攝3C一單往中港碼頭(因AP行不了中港碼頭),是否真的上S車?(反而S30行619都好一點)
KE7782@27
ATE134 發表於 2007-7-20 18:18 | 顯示全部樓層
原帖由 KE7782 於 2007-7-20 16:32 發表
按網站所言,5上AP,但是上牌的是特別車,但是5-S31要攝3C一單往中港碼頭(因AP行不了中港碼頭),是否真的上S車?(反而S30行619都好一點)

好似代JR6182同JV2966
蕭穎雯同學:你要加油!!
al2_er4295 發表於 2007-7-20 22:29 | 顯示全部樓層
轉一轉話題... 我想知道新掛AP路線既出車情況...
尋日(19/7)我返工同放工都搭中75K既AP,
但係到今日我只係搭到白豪同金豬, 沿途架架對頭車都唔係AP...
我呢兩日放工都係坐中同一班同埋同一字軌師傅開車(7:15pm火車站開),
尋日就JY966, 今日就變左GX7209...
*睇黎班師傅port車port得好勁...
網上世界實在變態 罵戰失控老作亂咁嗌
LE9821@75K 發表於 2007-7-20 23:14 | 顯示全部樓層

原帖由 al2_er4295 於 2007-7-20 22:29 發表
轉一轉話題... 我想知道新掛AP路線既出車情況...
尋日(19/7)我返工同放工都搭中75K既AP,
但係到今日我只係搭到白豪同金豬, 沿途架架對頭車都唔係AP...
我呢兩日放工都係坐中同一班同埋同一字軌師傅開車(7:15pm火車站 ...

75K掛左咁多日AP,正字軌無日出過掛牌
第一日得一部JS7003行75K,但行S1字軌
之後禮拜三就出左特見JY966
琴日就出左兩部AP(其中一部係JY966)
而今日就一部AP都無
3AD170 發表於 2007-7-20 23:31 | 顯示全部樓層
原帖由 ATE134 於 2007-7-20 13:03 發表
咦.619以後朝早有AP行?

又話AP不可以行斜路和公路呢?
ME19andG316 發表於 2007-7-21 00:22 | 顯示全部樓層
原帖由 LE9821@75K 於 2007-7-20 23:14 發表

75K掛左咁多日AP,正字軌無日出過掛牌
第一日得一部JS7003行75K,但行S1字軌
之後禮拜三就出左特見JY966
琴日就出左兩部AP(其中一部係JY966)
而今日就一部AP都無 ...

但係剛才,  7月20日,大約11:00p.m左右., 我起南運路見到有架AP @  75k, 轉緊彎入去 火車站...
S3BL418 發表於 2007-7-21 00:26 | 顯示全部樓層

原帖由 ME19andG316 於 2007-7-21 00:22 發表

但係剛才,  7月20日,大約11:00p.m左右., 我起南運路見到有架AP @  75k, 轉緊彎入去 火車站...

而JS1582出車率都算高喎啦,只不過呢兩日75K都搵左HE2610代其中一部掛牌
9 發表於 2007-7-21 00:28 | 顯示全部樓層
原帖由 ATE134 於 2007-7-20 13:03 發表

咦.619以後朝早有AP行?
咁268C.269C個6部AP會唔會又調走呢?
頭先有AP打住車長訓練係彩虹巴總

真係想AP行9

我都想ap行9號....
不過我諗應該有機會o既....
5同9... 耐唔耐都互換車用一兩日...

同埋早排搭車... 咁o岩見到ap經過大成街街市...
不過太遠.. 睇唔到邊架ap...
假若果刻真係車長訓練....
行得果條街得3個可能性... 9,11,106...
petcity 發表於 2007-7-21 00:35 | 顯示全部樓層
簽名被屏蔽
JX9097 發表於 2007-7-21 00:40 | 顯示全部樓層

原帖由 Gary_B 於 2007-7-20 13:08 發表
樂富總站會更「應聲」

咁又係...以後都係唔穿過樂富巴總喇
喺出面兜個圈算數...