hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 其他討論題目 (N) 吉文
開啟左側

吉文

kmb~mcw1 發表於 2007-8-16 16:13 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

dennislokawai 發表於 2007-8-16 16:19 | 顯示全部樓層
原帖由 kmb~mcw1 於 2007~8~16 04:13 PM 發表
有時更加向自已發洩,甚至無hkitalk的生活是會死的。
反而我上其他討論區時,沒有停版,版規寬鬆。始終我覺得,其他討論區比起hkitalk好一點。

如果你覺得其他討論區比hkiTalk.net好,
咁你點解唔轉投其他討論區?
同埋點解仲覺得無咗hkiTalk.net會死?
似乎咁講好矛盾喎......

p.s. 我上hkiTalk.net差唔多4年但未試過被警告甚至停板,
所以無呢方面「經驗」可分享。
不過對我來講只要hkiTalk.net無down站,
可以上來睇文已好滿足了。

放寬板規?唔好喇卦?!
依家部份站友(文章)既質素已唔太好,
再放寬我真係無眼睇囉......
一向我都覺得「行得正企得正」,
根本就可以視板規為無物。

youtube.com/c/dennislokawai
 樓主| kmb~mcw1 發表於 2007-8-16 16:27 | 顯示全部樓層
HY671 發表於 2007-8-16 16:38 | 顯示全部樓層

原帖由 kmb~mcw1 於 2007-8-16 16:13 發表
如題
我被版主停左2次版。

第一次是外購相,第二次是態度惡劣和詞不達意
我的感覺是,沒有hkitalk的生活,感覺十分無聊和給我一種「悶」的感覺。
等於少左一個消閒網站上。
第二次會好一點,去其他討論區網站去代替hkitalk
...

講清楚少少啦,第一次係你貼外購相扮係自己影,被人質疑仲死撐,
最後被拆穿而被停板。

永遠懷念MJ
 樓主| kmb~mcw1 發表於 2007-8-16 17:03 | 顯示全部樓層
TL 發表於 2007-8-16 17:09 | 顯示全部樓層
 樓主| kmb~mcw1 發表於 2007-8-16 17:29 | 顯示全部樓層

AVE_100 發表於 2007-8-17 10:59 | 顯示全部樓層
原帖由 kmb~mcw1 於 2007-8-16 17:29 發表

一次因外購相事件足以令我停版。因為當時是有乜便抄乜。
直至復版後,才懂得反省自已。不會去抄人地D野。

其實,我的人性格比較差D。做野永遠慢三拍,好似外購相這樣,站友答的問題,永遠要到站友發怒才懂得回答該問題。 ...

你估個個版友好似你咁博出位 , 咁鍾意比人停版?

ps : 你咁唔鍾意italk的話你就去其他版 , italk到唔鍾意 d 係到人博出位 , 博同情:sosad。

永遠に非常に愛ビビ公主
 樓主| kmb~mcw1 發表於 2007-8-17 18:37 | 顯示全部樓層
Dennis34 發表於 2007-8-17 19:42 | 顯示全部樓層

原帖由 kmb~mcw1 於 17/8/2007 06:37 PM 發表

我不是博出位。而是想分享停版的感受。

歡迎站友被hkitalk停版分享下

請問樓主知唔知自己講緊甚麼?想表達甚麼?
"歡迎站友被hkitalk停版"係甚麼意思
難道你是否想再有站友被停版?
若果樓主唔係想博出位,就請改善自己嘅語文能力,同埋發文態度。

九巴AVG=B9之中嘅"病毒"