hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 其他討論題目 (N) 葉x淑儀會輸...
開啟左側

葉x淑儀會輸...

Susan 發表於 2007-11-17 20:59 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

最新民調顯示 , 唔方安心的支持度大幅領先葉x淑儀46% ! 啲市民唔知想點
竟想把啲票比奸人黨唔方安心 ...... 看來今之補選都會落在奸人黨手上了....
就好像台灣總統選舉啲人比選票緑營都唔比藍營 , 同埋高雄市長都比個位
緑營的肥菊花啦....... 香港的選舉好像台灣一樣啲選票比奸人黨都唔比親中
黨的...

評分

參與人數 5iPower -5 aPower -18 收起 理由
ChickenTong -5 不知所謂
cky -3 -5 為何將香港和台灣選拉埋黎講?
chickenbus -5 一派廢話
edhong -2 although i don't like mrs.chan, i total
da54 -3 poor attitude and language

查看全部評分

UCR683 發表於 2007-11-17 21:16 | 顯示全部樓層
請不要妄下結論,因為民調的數字只供參考;
而每天的選情變化不定,加上距離補選日仍有一段時間,
期間的時勢變化,隨時影響投票者對各候選人的投票意向。
virus 發表於 2007-11-17 21:59 | 顯示全部樓層
簽名被屏蔽
GT40 發表於 2007-11-17 22:02 | 顯示全部樓層

乜兩位女士都有入左黨咩?原來佢地係政黨候選人黎,真係孤陋寡聞,未聽過wor
JX9097 發表於 2007-11-17 22:56 | 顯示全部樓層
今日我喺銅鑼灣都見到葉劉
佢口口聲聲話自己唔會講大話
咁你信唔信佢呢?

呢d嘢,聽完咪算囉

p.s.就算幾唔鍾意人哋都好
       都唔應該出動到呢d詞語去形容人...
cky 發表於 2007-11-18 00:43 | 顯示全部樓層
雖然我今次都未必會投俾陳太

不過問心呀, 就算陳太信唔過, 葉太的形象都唔會俾陳太好架喇
MEMPHIX 發表於 2007-11-18 09:54 | 顯示全部樓層

數字數字…
我而家話支持邊個都好
入到去點蓋印又係我既事

其實邊個輸贏都係一樣架啦
都係幫人做嘢
咩政綱咪又七成唔會做

咁落力拉票…分分鐘為左果份人工
老婆打老公?因住比雷劈呀妳!
fp8329 發表於 2007-11-18 18:20 | 顯示全部樓層
原帖由 cky 於 2007-11-18 00:43 發表
雖然我今次都未必會投俾陳太

不過問心呀, 就算陳太信唔過, 葉太的形象都唔會俾陳太好架喇

我反而覺得,五號那位運輸業界
朋友,(觀其言行)更能代表基層
市民。
IG: tigertalktransport
hkicq 發表於 2007-11-18 18:30 | 顯示全部樓層
在單議席單票制,只要某候選人多另1個1票就可以勝出,
因此陳方安生比葉劉更獲支持係合理推斷.
以前民主/親中候選人‘單挑’都係民主派勝出,再加上
親中人士並不全力支持推銷反叛國法不力既‘掃把頭’
陳方安生勝出應係問題不大既.
親中派仲係有‘補選不利原議員黨派’既宿命
(在80年代因癌病去世既屯門區議員港同盟吳明歆
補選民主派落敗)
在民主/親中派不全力推出候選人時,陳葉參加立法會補選
不大會注意胜負,而係為‘數票’估計自身參加出年既
立法會選擧既支持度.
superbus 發表於 2007-11-18 22:04 | 顯示全部樓層

原帖由 MEMPHIX 於 2007-11-18 09:54 發表
咁落力拉票…分分鐘為左果份人工 ...

不過對兩個阿太黎講
佢地真係唔會貪份人工