hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 巴士攝影作品貼圖區 (B3) APM1@968奇遇記
開啟左側

APM1@968奇遇記

關閉 [複製鏈接]
neosan 發表於 2007-12-5 22:41 | 顯示全部樓層

原帖由 DM9172 於 2007-12-5 22:38 發表

未撞過就可惜,唔係掛?

我諗佢"撞過"既意思係見到..唔係撞車..有時我地都會話撞到個朋友
kmb~mcw1 發表於 2007-12-5 22:52 | 顯示全部樓層
sam0904 發表於 2007-12-5 23:53 | 顯示全部樓層
作為一個局外人 我都講兩三句啦:
--------------------------------------------------------------------

首相兄 咁樣影車法其實係很危險的

影車時 當然要以安全為上

只係影車姐 唔係搵命博的..
--------------------------------------------------------------------

至於版友們的回應方面

其實我覺得 應該勸喻影相要注意自身安全會好點

讓樓主知道 應該有什麼地方要改善一下..

批評 其實無咩問題

不過 的確有部分版友的回應係比較過分了一點...

係邊個..我就唔講啦..

如果問我 我自己影既相得唔得 我一定會話唔得 d相一係就黃 一係就暗 一係就俾柱阻

點解? 因為只係手機相(窮人沒有錢買相機咩)

都無咩講啦...都係奉勸多一句啦:

注意安全,小心為上....
世界の色の夢を見ている
kaiyip24 發表於 2007-12-6 00:06 | 顯示全部樓層

原帖由 tungtung1212 於 2007-12-5 22:23 發表

閣下的蒙主寵召是咩意思?

請閣下解釋,否則將會報告版主.

我只是覺得各位版友講野過左火,以及反應過大.

胡亂企出馬路好易發生交通意外,有機會發生不愉快事情,甚至導致人命損傷,何必要咁做呢?

我只係想好意提醒有關板友注意安全,保重身體,沒有任何負面成份,實在不明何以又要報告板主。

補充:無論如何,我希望首相能明白萬千世界多姿多采,不應放棄,加上本身的宗教信仰能強化自身信念,何必要這樣做?首信既有宗教信仰,更應遵循教義而行,每一天都要過得有意義,永不放棄,多加保重,才能繼續有關宗教事奉工作。

petcity 發表於 2007-12-6 00:17 | 顯示全部樓層
FBI2 發表於 2007-12-6 00:44 | 顯示全部樓層
原帖由 fp8329 於 2007-12-5 22:15 發表

[緊急呼籲]

剛才有熱心站友MSN通知,當事人
情緒不穩,並哭著向該站友透露想
自殺,若有站友有佢電話,請即致
電關心開解他。

相信任何人都不想,為了一張巴士
相而搞出人命。

...

基督徒唔可以犯十戒架....無論點慚愧都要支持下去.
人總有錯,我訓係路中心影車都試過,只要知錯能改,而且警惕自己唔好再咁做,再係呢度道歉,
咁咪冇咁傷囉...
如果想多D人幫助和開解,不妨同我做個理財分析啦...XDDDD...
屎巴特色: 亂PLAN線,燒銀紙,趕乘客,保冗員,乞政府,屈特工
fp8329 發表於 2007-12-6 00:59 | 顯示全部樓層

原帖由 FBI2 於 2007-12-6 00:44 發表

如果想多D人幫助和開解,不妨同我做個理財分析啦...XDDD ...

不是講玩的,如果當事人發生了
一些不幸的事情,這裏每個人都
會受到影響。

包括有些人會感到不安,甚或整
個站的運作可能受到影響。
IG: tigertalktransport
kfcsir 發表於 2007-12-6 01:36 | 顯示全部樓層
響呢度只係想同首相樓主講兩句說話

其實人地針對你既不必介懷太多
如果係你岩既 有道理既   儘管不必理會你認為某些人既閒言閒語
如果你有錯誤的地方  咁或者你可以嘗試汲取他人有正面意義既意見  其他可以一概不理

今日首相你比人玩   
他朝當一d用過說話嘲弄過你的人(講事實既人唔計)比人玩既時候
咪睇佢地現眼報LOR

從挫折中爬起來  先係神令我地生存響世上既真締

希望首相生活愉快

K SIR
marcolams001 發表於 2007-12-6 08:06 | 顯示全部樓層

回復 48# 的帖子

講得好ar,人一定有高朝同低朝兩個階段,首相e家雖然係中間,但係只要係努力改善,便可以進升到高朝,到時一定個個都對你另眼相看
但係有d版友唔理三七廿一就係度話唔靚而且出言中傷別人 ,唔通自己真係可以主宰一切
愛車列表:LP4268,LS4702,CTB~844~904
FBI2 發表於 2007-12-6 09:25 | 顯示全部樓層

原帖由 fp8329 於 2007-12-6 00:59 發表

不是講玩的,如果當事人發生了
一些不幸的事情,這裏每個人都
會受到影響。

包括有些人會感到不安,甚或整
個站的運作可能受到影響。

你唔明啦,理財分析既好處係可以幫助當事人應如何運用財富去添置一些單鏡機,
在影巴士相時可以捕足到之餘又唔駛行出馬路.如今因為相機問題而犯大忌,
是否應作出一些財富增值的計劃?

當事人俾咁多人話,不開心是正常,但檢討才是最佳方法,而不是做傻事.如果當事人
肯為此事悔過,相信不少板友都會讚賞,否則就算做傻事都唔會有人同情.
屎巴特色: 亂PLAN線,燒銀紙,趕乘客,保冗員,乞政府,屈特工