hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 巴士攝影作品貼圖區 (B3) APM1@968奇遇記
開啟左側

APM1@968奇遇記

關閉 [複製鏈接]
 樓主| eric278 發表於 2007-12-6 10:06 | 顯示全部樓層

多謝各位關心,本人已經回復正常。

發展到這個地步,真的令人始料不及,也不希望搞到氣氛欠佳。

期望本人及各位版友,都能在其中學習到功課。

評分

參與人數 2aPower 0 收起 理由
kmb~mcw1 + 5 繼續努力
alipms265 -5

查看全部評分

還看香港公交
fp8329 發表於 2007-12-6 10:20 | 顯示全部樓層
原帖由 eric278 於 2007-12-6 10:06 發表

期望本人及各位版友,都能在其中學習到功課。 ...

無論在站上或生活上,每個人都需要
為自己的言論及所做的事情負責。

我明白你昨晚因事不能「正常」,唯
你一句晦氣說話,令到多人為你擔心
、為你奔波、為你付出寶貴時間。你
應該好好反省一下!
IG: tigertalktransport
fv682 發表於 2007-12-6 11:15 | 顯示全部樓層
請在影巴士相時注意自身安全吧....

影得靚但係影完之後有咩意外
呢張變左最後一張既(大吉)
咁又何必呢?

首相兄, 你唔顧自己
都請你顧下你既家人吧

有咩事, 佢地點算呢?

雖然張相影得好....但係無謂搵命搏啦
下次唔好喇

本身想尋日回文
但因為知道自己尋日出文一定會勁鬧
冷靜一day先出文

希望下次你會有d好靚又好安全地影既相啦

題外話一句:
你以後唔好再諗自殺喇
我朋友走左, 成班親戚朋友都好唔開心
我相信如果你揀呢條路
當日既傷心場面又會再出現......

駐屯門記者FV682報導
dennislokawai 發表於 2007-12-6 13:33 | 顯示全部樓層

原帖由 eric278 於 2007-12-6 10:06 AM 發表

首相兄,人誰無過呢?

「世人都犯了罪,虧缺了 神的榮歸。」(羅3:23)

你信主耐過我,你應該更知句金句講嘜吧?

有時你要明白,
點解我地對你咁激氣,
正正因為板友們都關心你,
對你有期望,
然而你卻令我地失望既時候,
各人當然有可能語氣重咗少少。

悔氣說話唔好亂講啊!
(雖然我唔知你係咪真係同人講話想自殺)
一句說話實在會影響深遠,
包括板友、教會朋友、你女朋友、你家人等都為你而擔心的!

經一事,長一智,
希望人地對你既批評你會善意對待啦。
記得有次聽道,
有個傳道人講,
恨你既人講既野係最需要聽,
因為佢唔會保留咁講出佢心低最真果句。
真係要聽人既提醒啊!

P.S. 希望板主唔好怪我離題啦
P.S. 其實呢段野唔應該由我呢d咁細個未成熟既人講,但我覺得唔講唔得

youtube.com/c/dennislokawai
orange 發表於 2007-12-6 15:45 | 顯示全部樓層
原帖由 eric278 於 2007-12-6 10:06 發表

1.甚麼叫"其中學習到功課",italk唔係學校,無功課要交

2.上述說話已經不止一次在本版出現,每當樓主有事發生
時不是逃避就是推卸責任,今次就話要自殺,你這些行為
是否值得令人敬重和尊敬?

3.影相可以有好多方法,搭地鐵去天后點影都得,企出馬
路影一來唔好睇,二來會影響其他道路使用者,何必要為
一張相搞到自討沒趣.而且架車一日未退,一日都有機會
行968,無必要貪一時之快而抱憾終生

樓主,鬧你即係俾機會你去改過,從錯誤中學習,明白自己
錯在那裡,以後不要再犯.固執只會左右你發展,虛心聆聽
分析和理解才是成功根源,你接受過高等教育應該明白以
上說話
kfcsir 發表於 2007-12-6 16:40 | 顯示全部樓層

敢問閣下你明唔明白想表達d乜野呢??

你得到d乜學到d乜都係你自己賺到既
就算蝕左都係閣下去接受

但係我諗好多人(其他人我唔肯定 , 起碼我係)
都唔會明亦得唔到其中咩學習到咩功課

希望閣下自重(自己好好保重)
玩得起先好同人玩
唔中意既就請保持低調

呢d係個人經驗

若果你當年入去"兜記"巴士版玩
恐怕你仲比人笑得多
個陣我做版主都保你唔住

k sir
FBI2 發表於 2007-12-6 21:53 | 顯示全部樓層

可是,閣下仍未就"企出路中心影車"既違法行為在此作出合理的交代和道歉.
板友的批評,是友善的;板友的慰問,亦係友善的.本人至今只看到閣下接受
板友的安慰,但沒有為自己的行為負責.因此,要令板友對閣下重拾信心,必須
就違法行為道歉並請求板友原諒,除非閣下堅持自己的行為正確.
屎巴特色: 亂PLAN線,燒銀紙,趕乘客,保冗員,乞政府,屈特工
fp8329 發表於 2007-12-6 22:28 | 顯示全部樓層
原帖由 FBI2 於 2007-12-6 21:53 發表

可是,閣下仍未就"企出路中心影車"既違法行為在此作出合理的交代和道歉.
板友的批評,是友善的;板友的慰問,亦係友善的.本人至今只看到閣下接受
板友的安慰,但沒有為自己的行為負責.因此,要令板友對閣下重拾信心,必須 ...

算啦,係咪要迫人埋牆,搞出人命
先至安樂?

似乎人家最需要的,不是捐一部相
機,而是一份保險。你們逼得他這
麼緊,似乎不是太好。
IG: tigertalktransport
DW8306 發表於 2007-12-6 22:47 | 顯示全部樓層
原帖由 fp8329 於 2007-12-6 22:28 發表

麼緊,似乎不是太好。

幾廿歲人做埋d諗野唔經大腦既事
靚仔就話鬧姐...大人就插架啦

何罪之有?

評分

參與人數 1aPower -1 收起 理由
500 -1 鬧插本義相同,如此窮追不捨亦唔厚道。 ...

查看全部評分

500 發表於 2007-12-6 22:53 | 顯示全部樓層

原帖由 fp8329 於 2007-12-6 22:28 發表

算啦,係咪要迫人埋牆,搞出人命
先至安樂?

麼緊,似乎不是太好。

路過,有點睇唔過眼想講d野……

有句說話講得好:得些好意需回手……
好明顯有唔少人去得好盡……(用駕車黎比喻的話:bumper與bumper的距離只係講緊一個份子的距離……)
做人去得咁盡,一方出事的話,另一方都唔會走得甩……