hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 舊文庫 生活資訊舊文庫 傳播媒介/流動多媒體/動漫畫 2007年度各大樂壇頒獎典禮賽果:(請各板友集中貼賽果) ...
開啟左側

[音樂] 2007年度各大樂壇頒獎典禮賽果:(請各板友集中貼賽果)

北角---九龍城 發表於 2008-1-12 15:02 | 顯示全部樓層

原帖由 limited 於 2008-1-12 14:25 發表
我估「講不出聲」隨時霸一個十大金曲位

我的估計:
張敬軒 - 酷愛
陳奕迅 - Crying in the Party
古巨基 - 愛回家
李克勤 - 花落誰家
楊千嬅 - 化
容祖兒 - 零時零分
何韻詩 - 木紋
關菊英 - 講不出聲
吳雨霏 ...

英姐若果唔黎都幾難會有...
JX9097 發表於 2008-1-12 15:19 | 顯示全部樓層
個人估計勁歌十大

容祖兒  零時零分
陳奕迅  Crying in the Party
張敬軒  酷愛
楊千嬅  化
李克勤  花落誰家
何韻詩  木紋
古巨基  愛回家
Twins   相愛六年
側田/鄧麗欣/吳雨霏  男人KTV/電燈膽/逼得太緊(3揀2)
12A 發表於 2008-1-12 16:33 | 顯示全部樓層
2007年度傑出表現獎
金  吳雨霏/鄧麗欣<==邊個冇囉十大就邊個囉
銀  泳兒
銅  謝安琪/鄧健弘/孫耀威<==睇下邊個肯黎.

鄧健弘咁賣力,銀或者金
泳兒反左一次船,真係唔多睇好
因為今年出左兩隻碟.但表現真係.... 歌ok,但人氣唔夠

最受歡迎華語歌曲獎
銅  方大同+薛凱琪  ,光良<==睇下邊個黎

fiona 今年得隻下次下次,之後無哂下文,又食左2次白果,唔睇好

側田/鄧麗欣/吳雨霏  男人KTV/電燈膽/逼得太緊(3揀2)
如果電燈膽再一次因為側田而無左.真係好失望
因為三隻歌最唔得係側田果隻

九巴十六 與你在 GA5505 相見
JX9097 發表於 2008-1-12 17:10 | 顯示全部樓層

原帖由 12A 於 2008-1-12 16:33 發表
如果電燈膽再一次因為側田而無左.真係好失望
因為三隻歌最唔得係側田果隻

之但係勁歌得十個位
金牌應該唔會分得多過三個
當中愛回家實係膽
只係拖住呢三個入面邊兩隻腳
所以點都應該會有人"中箭落馬"
pochi 發表於 2008-1-12 18:20 | 顯示全部樓層
原帖由 JX9097 於 2008-1-12 15:19 發表
個人估計勁歌十大

容祖兒  零時零分
張敬軒  酷愛
楊千嬅  化
李克勤  花落誰家
何韻詩  木紋
古巨基  愛回家
Twins   相愛六年
側田/鄧麗欣/吳雨霏  男人KTV/電燈膽/逼得太緊(3揀2) ...

不計任何唱片公司爭獎政治, 個人心目中的"街頭"十大:

容祖兒  零時零分
張敬軒  酷愛
李克勤  花落誰家
何韻詩  木紋
古巨基  愛回家

呢六隻都係膽(尤其當大家都係揀"零時零分"而非"愛一個上一課"時)
其實"愛回家"呢隻老翻"愛得太遲"真係麻麻...

側田 男人KTV
鄧麗欣 電燈膽
吳雨霏 逼得太緊

我會覺得應該3揀3, "相愛六年"真係完全唔覺得在街頭hit過

大冷腳: 孫耀威 思前戀後

好想千fa得, 但無奈多謝黎生整批咁既歌俾佢
至於有站友想jade, 無法苟同了

金中金我都覺得應該係張勁囂既"酷愛"

DE2889 發表於 2008-1-12 20:53 | 顯示全部樓層
2007年十大勁歌金曲領典禮

十大勁歌金曲金曲獎

1.酷愛~張敬軒
2.逼得太緊~吳雨霏
3.富士山下~陳奕迅

鄧麗欣fans
 樓主| S3N280_FX8032 發表於 2008-1-12 21:35 | 顯示全部樓層

12/1(六)無線電視TVB2007年度十大勁歌金曲頒獎典禮賽果:

大會司儀:曾志偉、崔健邦、庾澄慶

十大勁歌金曲獎:
第1首:酷愛(張敬軒)
第2首:逼得太緊(吳雨霏)
第3首:富士山下(陳奕迅)
第4首:化(楊千嬅)
第5首:花落誰家(李克勤)
第6首:愛回家(古巨基)
第7首:零時零分(容祖兒)
第8首:男人KTV(側田)
第9首:無心戀唱(泳兒)
第10首:木紋(何韻詩)

新人薦場飆星獎:
小肥

最受歡迎男新人獎:
金獎:林峯
銀獎:陳柏宇
銅獎:洪卓立

最受歡迎女新人獎:
金獎:江若琳
銀獎:裕美
銅獎:鍾舒漫

最受歡迎廣告歌曲獎:
金獎:心花怒放(容祖兒)─百老匯
銀獎:永久保存(陳柏宇)─道地百果圓
銅獎:你的味道(HotCha)─味千拉麵

最受歡迎唱作歌星:
金獎:王菀之
銀獎:孫耀威
銅獎:張繼聰

2007年度傑出表現獎:
金獎:張敬軒
銀獎:關心妍
銅獎:鄧健泓

最受歡迎組合獎:
金獎:Twins
銀獎:EO2
銅獎:HotCha

最受歡迎華語歌曲獎:
金獎:小小(容祖兒)
銀獎:淘汰(陳奕迅)
銅獎:四人遊(方大同、薛凱琪)

2007四台聯頒音樂大獎歌曲獎:
歌曲:花落誰家
主唱:李克勤
作曲:Eric Kwok
填詞:林若寧

幕後大獎:
最佳作曲:富士山下(Christopher Chak)
最佳填詞:富士山下(林夕)
最佳編曲:富士山下(陳珀/C.Y.Kong)
最佳歌曲監製:富士山下(梁榮駿)

亞太區最受歡迎香港男歌星:
陳奕迅

亞太區最受歡迎香港女歌星:
Twins

最受歡迎男歌星:
陳奕迅

最受歡迎女歌星:
容祖兒

金曲金獎:
花落誰家(李克勤)

歡迎各位板友討論12/1(六)無線電視TVB2007年度十大勁歌金曲頒獎典禮賽果

喜歡Ail李佳芯與Mandy黃智雯
JX9097 發表於 2008-1-12 21:49 | 顯示全部樓層
富士山下攞金曲獎
難道為金曲金埋下伏線?!
flora 發表於 2008-1-12 22:25 | 顯示全部樓層
TVB咁攪鬼?
我媽問究竟係咪真係頒錯~
我都覺得好有玩野feel
究竟係王菀之定係張敬軒呢
JX9097 發表於 2008-1-12 22:26 | 顯示全部樓層

原帖由 flora 於 2008-1-12 22:25 發表
TVB咁攪鬼?
我媽問究竟係咪真係頒錯~
我都覺得好有玩野feel
究竟係王菀之定係張敬軒呢

軒仔先係得主...

p.s.無記簡直離哂大譜
      點可能貼錯名