hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 巴士攝影作品貼圖區 (B3) 城巴19,大食鬼179
開啟左側

城巴19,大食鬼179

smal 發表於 2007-12-23 03:37 | 顯示全部樓層

原帖由 ad63 於 2007-12-22 23:29 發表
今日(22/12)影..全部攝於廠外.

不見DA66.…是否已改好去上油?

跟~
據報DA66 已經過左對面岸等上油了
好好 ENJOY 餘下呢廿零日吧

PS 部179 放左響呢個位應該有 1 個月了

老二做PR, GER 走晒, Inevitable
NWFB2075 發表於 2007-12-23 07:36 | 顯示全部樓層
#19...19號傍晚6點幾就o係屯公領教過...
我搭架960已經keep住70跑,架野突然間由中線出現
2秒都唔使就已經過晒架車...
同私家車鬥快???
iczer3 發表於 2007-12-23 08:21 | 顯示全部樓層
原帖由 smal 於 2007-12-23 03:37 發表

跟~

又唔好講,12號晚先係旺角見到佢

講真,179翻左油之後真係好少出,几次去屯門南廠都見到佢係入面
Enviro 500!
 樓主| ad63 發表於 2007-12-23 09:11 | 顯示全部樓層

原帖由 smal 於 2007-12-23 03:37 發表

即係15C就快全冷?另DA66是否需去土驗驗車?

(因之前未試過有冷氣CONDOR改開頂在港行走.)

volvo dafa
葵盛東居民AMN36 發表於 2007-12-23 10:42 | 顯示全部樓層
原帖由 arhang2001 於 2007-12-23 00:57 發表

以前仲係日日搭49X,都不只一次係象鼻山路遇到19,再俾佢極速快放,當時小弟已經係坐緊前期AD架喇。
有次響荃灣見到佢同部小巴一齊燈位起步
無論起步加速佢都快過部小巴好多, 雖然小巴滿載, 但我諗都輕過
19掛, 部小巴開頭似想食左19個去, 但加速又唔多19快, 結果都係
跟尾, 不過我響對面部巴士上睇到, 已經O晒咀了
HR9710+KU1391 發表於 2007-12-23 10:42 | 顯示全部樓層
原帖由 NWFB2075 於 2007-12-23 07:36 發表
#19...19號傍晚6點幾就o係屯公領教過...
我搭架960已經keep住70跑,架野突然間由中線出現
2秒都唔使就已經過晒架車...
同私家車鬥快???

我坐67x的ate,上大欖斜19好輕易爬左頭
1005 發表於 2007-12-23 10:46 | 顯示全部樓層

原帖由 ad63 於 2007-12-23 09:11 發表

即係15C就快全冷?另DA66是否需去土驗驗車?

(因之前未試過有CONDOR改開頂在港行走.)

呀...
DM6, 18, 22 咪係CONDOR 囉...
你係咪指有冷氣 0既CONDOR 呀
快樂有時,唯有Timely
 樓主| ad63 發表於 2007-12-23 10:55 | 顯示全部樓層
原帖由 1005 於 2007-12-23 10:46 發表

呀...
DM6, 18, 22 咪係CONDOR 囉...
你係咪指有冷氣 0既CONDOR 呀

係..SORRY,原文已改..另想知DM6行車證何時到期?
volvo dafa
AL37 發表於 2007-12-23 11:04 | 顯示全部樓層

跟~

尋晚先見179係第一城開車, 車頭有'TVB'貼紙...
DZ483 ET7360 ET7856 FU6538 HD6859 KL5210
ml27 發表於 2007-12-23 14:27 | 顯示全部樓層

回復 17# 的帖子

u meant.... 20 and 21?