hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (V) 汽車討論區 私家車,商用車,政府及特種車輛 (V) 再見了 CLK 240
開啟左側

再見了 CLK 240

3ASV196 發表於 2008-2-17 21:10 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

本身考左車2年, 屋企無車, 一直無車渣, 好在有佢....

部車唔係我, 係我親戚的...本身佢星期六日就會返大陸,
結果我就可以星期六日用了.....雖然次數唔算多...

大大話話都用左大半年, 車過屋企人同好多朋友...
去過大部分香港的地方.....真係好好....好方便...
帶來不少歡樂.....

部車本身唔大架, 操控性非常好, 去到高速, 個軑都好定,
係鬧市, 窄的停車場也非常靈活.....加速率更加唔駛點講...
比到我係呢大半年熟習左香港真正係點渣車......

但部車面對的亦係高耗油量, 加上2門上落會較不便,
亦以新手黎講, 呢部車的確太貴, 也沒有需要去到咁靚的車.....

而最後, 我親戚都要賣左佢, 所以暫時唔會再有車渣住了....
始終算係第一部正式我自己渣的一架車, 有d 唔舍得..
今日渣埋最後一次去拜年...

仲記得第一次自己一個渣出去時, 真係幾緊張, 因為第一次
無人睇住, 架車係我睇晒....之後慢慢 ok了....

不過好彩到, 竟然都搵返到一架同款同色的模型...haha 呢隻藍色好少出...

3ASV196.KE7270
Dolphin 發表於 2008-2-17 21:43 | 顯示全部樓層
賣左未呢? 我有D 興趣喎.
BMW E46 320i
 樓主| 3ASV196 發表於 2008-2-17 21:52 | 顯示全部樓層
AI YA, 應該有人要左 la..不過如果再賣都3手了

post 少左張內籠, post 返

葵盛東居民AMN36 發表於 2008-2-17 22:45 | 顯示全部樓層

你部前拍檔好靚, 我好鍾意呢種選色的車, 如果將來我有能力買車
我都會買返呢隻色
 樓主| 3ASV196 發表於 2008-2-18 00:02 | 顯示全部樓層
係ar 都幾好呢隻色, 又少d同其他車 撞色 haha
停車場都易d 搵返自己架車.....雖然多數我記得位置

另外我渣耐左, 真係感覺到同佢人車合一的感覺, 其實
真係好爽呢...haha 好like 你用"拍檔"形容
timtimwong 發表於 2008-2-18 11:42 | 顯示全部樓層
clk 真係好型..
幾年前我已經對clk 有好感..
我有能力買MB 時都可能會買clk 先..

不過.. clk 有個尷尬位..
clk200 .. 唔夠力.. 去得唔夠爽..
clk240 .. 夠玩啦.. 但係2600cc.. 牌費貴了.. 好似唔係咁著數..
clk320 .. 完全夠玩.. 真價太貴了..
KV9033 發表於 2008-2-18 20:07 | 顯示全部樓層

真令人羡慕,
考完牌就有benz渣,仲要係新款車!
 樓主| 3ASV196 發表於 2008-2-18 21:04 | 顯示全部樓層
部車 唔算太新....無記錯02  年車...

不過外表保養算好, 但內裡電腦系統都幾易有問題...
有d都幾麻煩, 如試過車門唔識鎖, 一鎖就自己解返,
又試過電子車匙認唔到, 差d開唔到車...要整都麻煩...
所以養一部車的確唔易...

不過的確好好彩, 新牌都渣到佢...不過本身都驚ga,
high 一high 親都幾千...我都俾我親戚睇左我唔少
次渣, 渣到佢滿意, 先俾我自己一個渣..hahah

art0925 發表於 2008-2-22 06:24 | 顯示全部樓層
well, does HK has CLK 430, cause I really like the 4.3 V8, right now, I drive my E 430 to work everyday, it has less problem then my C 230 Kompressor, infact, for the 6 months of owning the 430, no problem at all (consider it's a 2003).  Also, mostly HWY driving in US, so the car engine still perform great.
yuenchiu6 發表於 2008-2-22 07:59 | 顯示全部樓層

What I can say is if you get used to drive a big displacement car, you would not
want to back to small displacement car anymore, like what  I am now.