hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 消費著數及飲食資訊 (A11) 麥當勞新包「Double 足3兩」(Updated價錢 & 加入營養表 ...
返回列表 發新帖
開啟左側

麥當勞新包「Double 足3兩」(Updated價錢 & 加入營養表)

2ac 發表於 2008-2-28 21:08 | 顯示全部樓層

宜家應該有啦^^
期待試食點評~
始終都係 978  第 1 - 50 集
ktbt 發表於 2008-2-28 21:54 | 顯示全部樓層
原帖由 Wright---AVW16 於 2008-2-28 16:13 發表
淨係晚九朝四供應,冇乜誠意者!

佢咁做得梗係想食正d 夜遊人生意啦。
不過呢個餐...兩份share 就差唔多。
nwfb23 發表於 2008-2-29 00:31 | 顯示全部樓層
美國0既quarter pound係用4oz patty
nwfb23
chickenbus 發表於 2008-2-29 02:51 | 顯示全部樓層

係極偶然既機會下,小弟有幸再一次 0係麥當勞食第一日出既新野。
今晚小弟就係荃灣大河道附近間 24 hrs 老麥試左呢個份量驚人既餐。

初頭小弟都低估左呢個包,所以就加大餐,再用媽咪會卡送左個新地,total $31.00。

上到樓上搵位坐低左,一拆開個包…心知不妙喇…
個包既份量真係好得人驚喎!

食左杯新地,再食左半個包,小弟竟然開始覺得有飽意,
最後因為三個原因 - 太飽食唔落 + 急去廁所 + 電話 call 我走,
幾年黎第一次食唔晒一個老麥餐!

呢個餐…真係試一次就好喇…

回正題:食後感
我食既呢個包好明顯整定左一段唔短時間,兩塊厚牛肉已經開始乾身,
我覺得最敗北既地方係洋蔥切得太大舊,直情好似洋蔥條咁。

評分

參與人數 1aPower +1 收起 理由
Wright---AVW16 + 1 原創內容

查看全部評分

BL69 發表於 2008-2-29 11:40 | 顯示全部樓層
我今日凌晨響樂富買左個淨飽返上屋企食
唔知係咪即叫即整既關係, 返到上樓個飽都重係暖既
(中間重兜埋銀行提款)
牛肉好鬆化, 洋蔥又唔會好似樓上果位咁大粒

呢個飽睇黎就岩晒我呢種連Big Mac都塞唔飽既人, 不過$29個餐
Show Blocked User - eric278
LS996 發表於 2008-2-29 12:46 | 顯示全部樓層
有冇一個
巨無霸+至尊漢堡+DOUBLE足3兩比較  ?  
無味罐頭
nwfb1601 發表於 2008-3-1 12:38 | 顯示全部樓層

原帖由 BL69 於 2008-2-29 11:40 發表

我今日凌晨響樂富買左個淨飽返上屋企食
唔知係咪即叫即整既關係, 返到上樓個飽都重係暖既
(中間重兜埋銀行提款)
牛肉好鬆化, 洋蔥又唔會好似樓上果位咁大粒

呢個飽睇黎就岩晒我呢種連Big Mac都塞唔飽既人, 不過$29

D 牛肉係就係鬆化,不過就同意樓上所講,真
係好亁......

而且成個餐賣差唔多三十蚊真係好貴......
短 Trident 集團主席、愉景灣之友暨 sica何洛瑤 fans:Dbay116
dennislokawai 發表於 2008-3-2 00:59 | 顯示全部樓層
原帖由 nwfb1601 於 2008-3-1 12:38 PM 發表

D 牛肉係就係鬆化,不過就同意樓上所講,真
係好亁......

而且成個餐賣差唔多三十蚊真係好貴...... http://img.photobucket.com/albums/v337/1601/lipsrse ...

我反而食到果個D牛肉好靚,
仲勁多「肉汁」……
youtube.com/c/dennislokawai
shrimpty 發表於 2008-3-2 09:51 | 顯示全部樓層
我昨晚都走左去食, 叫左個餐加大加送4件mcnuggets.
個包的確幾大, 拍得住burger king whopper既size, 不過竟然只得一小塊洋蔥

唔知係咪等到夜晚10點先食野, 當時已經好肚餓, 不過食完成個餐就好飽lu! 仲要係20分鐘就清哂所有食物,  連薯條都一條不留呢!

好希望佢會係午市出, 同埋最好間間分店都有喇, 唔使特登走去24hrs嘛!

p.s: 我都係覺得burger king既whopper好食d, 不過呢個包係M記咁多包之中算好味了, 夠哂份量.
S3N特見追擊員