hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 其他討論題目 (N) 想換手機,希望各位俾0下 D 建議 :P
開啟左側

想換手機,希望各位俾0下 D 建議 :P

AVD1 發表於 2008-4-9 07:45 | 顯示全部樓層

原帖由 teddybus 於 2008-4-8 23:12 發表

我都領略過SE 機d 相比美相機既程度.....
但鬼叫自己係Nokia 死硬fans 咩....   

而家用緊6120c
d 相係日頭影都acceptable, 夜晚或室內就多noise d....
係就係啞色左d 唔夠鮮艷.... ...

我自己就覺得
Nokia 黎講
6120C 應該都算叫尚可
6288 都唔錯的 ~
LJ7006 = MF5119 = AVD1
teddybus 發表於 2008-4-9 14:54 | 顯示全部樓層
原帖由 AVD1 於 2008-4-9 07:45 發表

我自己就覺得
Nokia 黎講
6120C 應該都算叫尚可
6288 都唔錯的 ~

之前部6125 其實當snapshot 係ok....
反正呢d shots 都唔會追求d 咩quality....   

6120c 睇落好過6125 既.....
307 發表於 2008-4-17 18:20 | 顯示全部樓層
唔怪得啦....

我本身用SE機,
本來仲諗緊轉唔轉其中一部過Nokia好,
但係見到d相又真係唔係話好滿意...

我睇中的係N82...
只罵不建議=不負責任
AVD1 發表於 2008-4-19 09:32 | 顯示全部樓層

原帖由 307 於 2008-4-17 18:20 發表
唔怪得啦....

我本身用SE機,
本來仲諗緊轉唔轉其中一部過Nokia好,
但係見到d相又真係唔係話好滿意...

我睇中的係N82...

Nokia D 手機,
始終我覺得 Nokia 娛樂方面,
比 SE , 始終我覺得 SE 比較做得 Nokia 好 ~
teddybus 發表於 2008-4-20 00:51 | 顯示全部樓層
原帖由 AVD1 於 2008-4-19 09:32 發表

Nokia D 手機,
始終我覺得 Nokia 娛樂方面,
比 SE , 始終我覺得 SE 比較做得 Nokia 好 ~

Nokia 係襟用, 我部6125 跌過幾次都無壞, 之前部3200 仲利害到由門口拋落張床....
反而我個fd 用SE, 一跌, 就開唔到機....
AVD1 發表於 2008-4-20 03:41 | 顯示全部樓層
原帖由 teddybus 於 2008-4-20 00:51 發表

Nokia 係襟用, 我部6125 跌過幾次都無壞, 之前部3200 仲利害到由門口拋落張床....

係, 無可否認 SE D 機冇 Nokia 咁襟用

咁但係你理應好好保護你部手機
唔會日日走去跌下, 拋下呀
superay 發表於 2008-4-20 12:58 | 顯示全部樓層

原帖由 teddybus 於 2008-4-20 12:51 AM 發表

Nokia手機點壞都好,好多時通話都無問題,真係幾勁!
teddybus 發表於 2008-4-20 17:56 | 顯示全部樓層
原帖由 AVD1 於 2008-4-20 03:41 發表

係, 無可否認 SE D 機冇 Nokia 咁襟用

咁但係你理應好好保護你部手機
唔會日日走去跌下, 拋下呀

我就係太鍾意咁做先揀nokia....   

原帖由 superay 於 2008-4-20 12:58 發表

Nokia手機點壞都好,好多時通話都無問題,真係幾勁!

無錯.... 之前個部就算個mon 黑晒都接到電話.....
不過就算nokia d 機 襟用程度一代不如一代 又係一個事實.....
DA21 發表於 2008-4-20 18:48 | 顯示全部樓層
原帖由 teddybus 於 2008-4-20 17:56 發表

無錯.... 之前個部就算個mon 黑晒都接到電話.....
不過就算nokia d 機 襟用程度一代不如一代 又係一個事實..... ...

我同意你所講,我部 6500S 真係好唔掂

自己熄機,RESET 鈴聲,RESET WALLPAPER,REBOOT,聽聽下歌郁一郁部機會自動跳歌

側邊個相機制,大細聲全部按落去無反應

整過幾次都係咁
愛人要結婚了,新郎不是葡萄
 樓主| nwfb1601 發表於 2008-4-20 22:11 | 顯示全部樓層

原帖由 teddybus 於 2008-4-20 17:56 發表

me too......

之前我仲0係用 7260 o個陣曾經試過唔
小心跌0左部機落地,不過部機依然用
到,乜事都無......

亦都因為咁我先至咁放心用 Nokia 0既
手機。

P.S. 最後我都係決定買 6120。
短 Trident 集團主席、愉景灣之友暨 sica何洛瑤 fans:Dbay116