hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 消費著數及飲食資訊 (A11) 荷里活廣場商鋪消息
返回列表 發新帖
開啟左側

荷里活廣場商鋪消息

AVD1 發表於 2008-4-14 13:52 | 顯示全部樓層

原帖由 HY671 於 2008-4-14 11:52 發表

有時見你灌水已無你辦法,但係你可唔可以灌得「專業」少少?起碼唔好前
言不對後語啦。

究竟係好耐冇去荷李活廣場定係成日去去到悶呀? ...

Sorry. 手快打錯

應該係 "以前"
唔係 "已經"

PS.
我自己對上一次去 荷李活廣場
已經係數年前

前文都講過
由於以前經常需要去 Check 眼
所以要去 鑽石山 (個間野已經搬左去北角) ~

咁以前成日去, 仲唔係去到悶
何來 "前言不對後語" ?

而家應該冇錯 (都唔會出現你講情況吧 ?)

OT
本人用速成, 唔似得有人用 倉頡
有時打錯字, 真係唔知

打得多, 太快 O既 話
可能會同 D 字亂左

如今次 以 (VO) / 已 (SU)
心想 以 (但係打錯左)
連埋 SHIFT 鍵, 變左誤會
本人以後發文會再小心 , 謝提醒 ~

LJ7006 = MF5119 = AVD1
HY671 發表於 2008-4-14 14:02 | 顯示全部樓層
原帖由 AVD1 於 2008-4-14 13:52 發表

Sorry. 手快打錯

OT
本人用速成, 唔似得有人用 倉頡
有時打錯字, 真係唔知

打得多, 太快 O既 話
可能會同 D 字亂左
...

打完唔睇下自己打乜,咁貼左文都應該望一下掛?

不過閣下既邏輯都好難理解,一個以前成日去,去到厭既地
方,係冇去幾年之後,會連成個food court係邊都可以忘記
得一乾二淨。
永遠懷念MJ
 樓主| kmb~mcw1 發表於 2008-4-14 14:03 | 顯示全部樓層
teddybus 發表於 2008-4-14 16:26 | 顯示全部樓層

原帖由 HY671 於 2008-4-14 14:02 發表

打完唔睇下自己打乜,咁貼左文都應該望一下掛?

不過閣下既邏輯都好難理解,一個以前成日去,去到厭既地
方,係冇去幾年之後,會連成個food court係邊都可以忘記
得一乾二淨。 ...

有時d 野日日見, 無去好耐都可以唔記得....
上年係Toronto D 地方夠差唔多日日都經過啦,
返左黎四個月之嘛, 就咩都無晒印象喇.....

原帖由 AVD1 於 2008-4-14 02:34 發表

APM 都算高檔   (雖然你話 even) .....

APM 都算既....
你覺得朗豪坊算唔算高檔丫....

teddybus 發表於 2008-4-14 16:30 | 顯示全部樓層
原帖由 SmiTHy 於 2008-4-13 22:16 發表

我記得戈陣岩岩住黃大仙戈陣...佢開左...都OK多野行,同埋平...
D野又OK好食啵...
之後我認為佢係咁搵D高檔野入個SHOPPING MALL到...戈到又唔係大啵...附近大個佢既MALL都好多啦... ...

講真要行個d 高檔舖頭真係唔會第一個諗起Hollywood Plaza 囉.....

原帖由 JX9097 於 2008-4-14 01:00 發表

但係...鳳德商場(or even"龍蟠苑商場")
都做緊街坊生意啦

個d 屋村生意者....
Hollywood Plaza? 我覺得同黃埔新天地差唔多.....
SmiTHy 發表於 2008-4-14 22:29 | 顯示全部樓層
黃埔大佢好多...好佢好多...
teddybus 發表於 2008-4-14 23:14 | 顯示全部樓層

原帖由 SmiTHy 於 2008-4-14 22:29 發表
黃埔大佢好多...好佢好多...

不過d 商場就散得濟.....
如果好似太古城有地下通道都可能好d.....
AVD1 發表於 2008-4-15 07:18 | 顯示全部樓層
原帖由 teddybus 於 2008-4-14 16:26 發表

有時d 野日日見, 無去好耐都可以唔記得....
上年係Toronto D 地方夠差唔多日日都經過啦,
返左黎四個月之嘛, 就咩都無晒印象喇.....

APM 都算既....
你覺得朗豪坊算唔算高檔丫.... ...

先回上文
"以前" - 可以指 一個月, 一年, 兩年, 三年

咁我想問下樓上個位板友
如果有某地方以前成日去 (如小學)

你唔好同我講,
你冇返小學讀書

我而家問你, 你小學四年級班房起邊 ?
你可能答到 o既 (但咁耐冇去, 有冇可能已經重新編位 ?)

E 個問題, 你唔需要答我架
你自己心入面答到就 OK 架啦 ~
---------------
回正題

我自己就認為
朗豪坊 比起 APM (朗豪坊 較為高檔)
最小有間 西武 (百貨公司) 先 ~

個人意見而已 ~

LJ7006 = MF5119 = AVD1
HY671 發表於 2008-4-15 10:50 | 顯示全部樓層
原帖由 AVD1 於 2008-4-15 07:18 發表

先回上文
"以前" - 可以指 一個月, 一年, 兩年, 三年

咁我想問下樓上個位板友
如果有某地方以前成日去 (如小學)

你唔好同我講,
你冇返小學讀書

我而家問你, 你小學四年級班房起邊 ?
你可能答到 o既 (但咁耐冇去, 有冇可能已經重新編位 ?)

E 個問題, 你唔需要答我架
你自己心入面答到就 OK 架啦 ~

見你咁有心機一篇回文有咁長既內容,又即管駁下你既舉例。

無錯,你問我小學一到六年級用邊間班房我真係答唔到你,但係
你要記住學校既設計係大部份班房既大細同編排模式係極相似,
過左一段時間記唔清楚正確位置係人之常情。

但我仲記得好清楚教員室、室內小禮堂、書記室、洗手間既位置,
因為呢D地方全校只有一個。同様,中學時校內既實驗室、圖書館
位置我亦記得好清楚。

同様道理,你用課室位置同荷李活廣場既food court位置做對比,
係咪有少少唔同類呢?成個商場只有一個大大既food court,一個
成日去去到厭既人竟然可以係若干年後完全忘記該food court既位
置,係咪邏輯上都仲有少少問題呢?

ps 鍾意既就繼續回,若因為我懷疑你灌水令你不快既,咁希望以
後我唔會誤會你。(或者你以後唔好俾機會人地懷疑你)
永遠懷念MJ
drew 發表於 2008-4-15 23:20 | 顯示全部樓層

原帖由 teddybus 於 2008-4-14 16:30 發表

講真要行個d 高檔舖頭真係唔會第一個諗起Hollywood Plaza 囉.....

個d 屋村生意者....
Hollywood Plaza? 我覺得同黃埔新天地差唔多.....

溫馨提示:
Hollywood Plaza是旺角的荷里活中心,而鑽石山的荷里活廣場英文名是Plaza Hollywood。
我自己曾因混淆了兩個英文名而去錯地方…