hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 巴士攝影作品貼圖區 (B3) 齊貼12米熱狗大特見【再怎麼美麗也只能是曾經】 ...
開啟左側

齊貼12米熱狗大特見【再怎麼美麗也只能是曾經】

GR614 發表於 2008-4-16 01:36 | 顯示全部樓層

記得幾年前中學年代有日放早大約十點零十一點見到3N@67M...印象中係DM3103

諗番起其實都有d後悔無去坐....
セブンアイランド大漁
dicksonboy 發表於 2008-4-16 08:02 | 顯示全部樓層
原帖由 deep3@italk 於 2008-4-16 01:08 發表
74X 臨全冷前都行過3BL, 唔知有冇人貼相...

唔止3BL,簡唔中都有3N行
Idiotism is idiots being idiotic
kmb~mcw1 發表於 2008-4-16 11:07 | 顯示全部樓層
Dan~ 發表於 2008-4-16 11:33 | 顯示全部樓層

原帖由 GR614 於 2008-4-16 01:36 發表
記得幾年前中學年代有日放早大約十點零十一點見到3N@67M...印象中係DM3103

諗番起其實都有d後悔無去坐....
係 DK6286@67M
Dan~ 發表於 2008-4-16 11:34 | 顯示全部樓層
原帖由 dicksonboy 於 2008-4-15 23:04 發表

無記錯既3BL行過兩次70
DH6691 & DH7346 @ 70
 樓主| 38.HKT.138 發表於 2008-4-16 13:04 | 顯示全部樓層
原帖由 AD18 於 2008-4-15 15:06 發表
3N 果部係 DJ7005

當年仲有 Turbo M 行過 58M  ( 聽 d 朋友講果部係 DH508 )

講起 DE8779 都有行過 58M
而行過 63x 既 Turbo M 仔最少有 DH145
以前真係好鐘意 63x 呢條線
一:唯一條九巴天水圍熱狗線
二:夠坐得耐,行全條屯門公路入,有前69x感覺
三:經常有驚喜,象徵新世紀 2000 年後,所有大西北公路大線亦一早轉用大車行
63x 間唔中會出現 M 仔 BL   ME 梗係常見
連 3N 3BL 都出埋做全日車 < 呢個先係重點
其他線每次有12米熱狗/載客入大西北都只係加班車/賣血車
但 63x 全日車就唔同 ,  捕佢時梗有「安全感」 唔洗驚出到去收左車未等問題

提起 63x 絕對唔可以唔提兩對「拍拖更」
S3BL222 同 S3N222
S3N356 同 S3N357
S3BL222 DT6132 雖然唔係 63X 掛牌車
可是可說係 63X 御用替車
同線掛牌車 ES2845 轍隊編號又正是 S3N222

可惜..從前 63X 比車長感覺「單單都食飯」故出現不少碌神
特別係 L 廠 FY1915 某更

到而家 63X 地位(應該係話巴士呢個興趣地位)已經完全系我心目中消失
回憶永遠是最好
中巴帶您 睛空萬里
AD18 發表於 2008-4-16 13:32 | 顯示全部樓層

回復 26# 的帖子

唔知你有無坐過 3N / 3BL 跑屯公呢 ?
我好想知佢地既行車表現係點 ?
要針對ADL呢間如此垃圾既車廠,理由唔需要多
butterfly 發表於 2008-4-16 13:37 | 顯示全部樓層
原帖由 Dan~ 於 2008-4-16 11:33 發表
係 DK6286@67M

見有板友講開,又來一張DK6286 @ 67M,聽聞當日係換車換出來的

評分

參與人數 1aPower +4 收起 理由
kmb~mcw1 + 4 好相

查看全部評分

蝴蝶空中伴你飛翔
 樓主| 38.HKT.138 發表於 2008-4-16 20:09 | 顯示全部樓層
原帖由 fai 於 2008-4-15 15:44 發表
好多年前睇過有張相3N行62X。唔知有冇人可以再貼上來?

我記得我見過果張係彩虹色 3N 既車尾
最後聽講只係有人行車中玩牌..另一人街上影
真相係點就唔肯定了
中巴帶您 睛空萬里
DE2889 發表於 2008-4-16 20:44 | 顯示全部樓層

當年 3N、3BL行63X
鄧麗欣fans