hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 舊文庫 生活資訊舊文庫 傳播媒介/流動多媒體/動漫畫 演藝界512關愛行動大滙演,看電視後感
開啟左側

演藝界512關愛行動大滙演,看電視後感

pstommy 發表於 2008-6-1 22:12 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

今日在西九龍集合左中港台的藝人,為四川大地震賑災籌款

很討厭TVB在ATV同CableTV藝人出場時,便播其他野,好小家好cheap,反而ATV真的是無間斷直播 (除新聞時段)

很討厭那些歌迷少女,只為追星而來,見到偶像不斷高呼尖叫,破壞了賑災節目的氣氛,破壞了藝人表達心意的氣氛,很不尊重
更多 @  http://tomican-bus.blogspot.hk
171606930 發表於 2008-6-1 22:38 | 顯示全部樓層
原帖由 pstommy 於 2008-6-1 22:12 發表

很討厭TVB在ATV同CableTV藝人出場時,便播其他野,好小家好cheap,反而ATV真的是無間斷直播 (除新聞時段)

我都有睇到TVB cut aTV artist果段,無端端影住台下0既陸詩韻(?)
訪問一位操不純正廣東話0既觀眾"搭咩車0黎"......
Let's begin !
JX9097 發表於 2008-6-1 23:00 | 顯示全部樓層
無記一向都小家ga la
佢有呢個舉動都好正常

評分

參與人數 1aPower +1 收起 理由
Wright---AVW16 + 1 Very agree of this

查看全部評分

DM9172 發表於 2008-6-1 23:04 | 顯示全部樓層

原帖由 pstommy 於 2008-6-1 22:12 發表
今日在西九龍集合左中港台的藝人,為四川大地震賑災籌款

很討厭那些歌迷少女,只為追星而來,見到偶像不斷高呼尖叫,破壞 ...

我係現場,這些歌迷連最基本的禮儀都唔識,
係7pm 全場默哀的時間,
還拿高他們支持的歌手的牌,
一些就再打機,
這些行為令在場好多人都好反感,
但在場有多人就話"這裹不是演唱會 是籌款晚會 "
大叫他們放下個牌.
他們無法不放下.
我係離開時行在小弟後面的的多位少女,
大聲講叫我放下就放,
等在這樣久一定唔可以.
他們的行為令我好反感.
chickenbus 發表於 2008-6-1 23:28 | 顯示全部樓層
原帖由 171606930 於 2008-6-1 22:38 發表

我都有睇到TVB cut aTV artist果段,無端端影住台下0既陸詩韻(?)
訪問一位操不純正廣東話0既觀眾"搭咩車0黎"......

我係屋企睇到 aTV 藝員唱歌,TVB 即刻去「訪問」台下既一對母女,
我即刻把幾火轉台去 aTV,一直睇到最後。
心諗…早唔訪問遲唔訪問,點解係要到人地台既藝員表演果時,
你就要即刻 cut 左呢節既表演,唔俾電視機前既觀眾睇?
係咪其他台既演出,對你個台好失禮?係咪會影響你個台藝員既出鏡時間?
我覺得除左唔尊重其他台,仲係好唔尊重大會。

之前既兩台爭曾志偉事件,果時我都信曾志偉所講,係時間上配合唔到,
而家我都信好多人所講,係呢個大台比壓力曾志偉,唔准佢過 aTV 上籌款節目。

其他台訪問你既合約藝員,唔准有咪牌之餘又唔准用廣東話,
已經夠離譜架啦(試問全世界仲有邊度會有 D 咁既事?),
呢一次更要做到咁小家,有我台冇其他台,
我可以夠膽講,係對其他台既羞辱囉…

pakchi70 發表於 2008-6-2 16:26 | 顯示全部樓層
SunnyJacky9094 發表於 2008-6-2 19:56 | 顯示全部樓層

我都係咁話, cut完又cut, 完全冇mood, 結果轉左去娛樂新聞台( now 808台)繼續睇
700萬人裏, 我選擇了你。
HX273 發表於 2008-6-2 22:03 | 顯示全部樓層
JU2541 發表於 2008-6-3 12:17 | 顯示全部樓層
原帖由 pakchi70 於 2008-6-2 16:26 發表
我尋晚只係轉台時立過下眼
估唔到無線咁小家
不過都唔係新鮮事

最令我驚訝嘅係竟然請到台灣嘅藝人過嚟,其實呢個節目係邊個主辦呢?

應該係演藝人協會
人一九,腦便殘
rickycheng 發表於 2008-6-3 12:39 | 顯示全部樓層

原帖由 HX273 於 2008-6-2 22:03 發表
無線已經壟斷收視,贏人幾條街,此舉並不是大將之風,況且這是籌款節目,冇人同你爭邊個收視好。既然演藝界聚首一堂,就應該無分彼此,有時做嘢唔使咁盡嘅,大方可能更受歡迎。

至於追星果啲,平時大把機會啦,使乜一定要今日追,又熱又 ...

據今朝RTHK消息報導...今次無線收視都不太好(22)...ATV 7點相對算高
詳情稍候有人自然post 出來...(今日星期二 )
TVB 真係不用因為ATV 咁小家...
聽聞係因為ATV cut 廣告爭收視迫TVB 跟cut 廣告....

籌款晚會追星既心態真係唔要得

原帖由 SunnyJacky9094 於 2008-6-2 19:56 發表
我都係咁話, cut完又cut, 完全冇mood, 結果轉左去娛樂新聞台( now 808台)繼續睇

808 咪又係TVB... 你下次應該睇331