hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 消費著數及飲食資訊 (A11) 趕頭趕命, 食叮叮飯! ^_~
開啟左側

趕頭趕命, 食叮叮飯! ^_~

石頭 發表於 2008-6-18 00:58 | 顯示全部樓層

原帖由 頭文字TRIDENT 於 2008-6-17 08:54 發表
順帶一提,7仔的飯盒價格會係依幾個星期內配合新的贈送卡通人物禮品計劃而調整.
消貨價格已於本星期起調整,薄餅,美心/波仔飯類價格會加成2蚊,麵飽類加0.5至1蚊
有關的贈送卡通人物禮品計劃已在港島區某具有象徵性的7- ...

昨日先在7-11買左兩盒清貨美心飯盒,每盒$10~

原價$23.9,本來仲有一盒,不過自己食唔哂咁多,留返D俾人買~
頭文字TRIDENT 發表於 2008-6-18 08:21 | 顯示全部樓層
原帖由 石頭 於 2008-6-18 00:58 發表

昨日先在7-11買左兩盒清貨美心飯盒,每盒$10~

原價$23.9,本來仲有一盒,不過自己食唔哂咁多,留返D俾人買~

個間7仔可能係貼錯牌,又或者係私人鋪.
因為公司規定10元清貨貼紙,只係適用係15元以下的飯盒類產品.
15元以上係貼12.5,即係新的14.9牌
但係私人鋪係可以唔理佢
而7-11已經係本星期的通告中寫話一定要用新 label
依家7仔改左係下午3點先可以把清貨貼紙貼當日到期的新鮮食品,唔同之前咁係到期日的清晨貼
另外,7仔所謂的減價活動會係本週最後兩三日內開始.
飯盒係會比之前平小小,但過多幾個星期後就會....

'*^*''*^*' 「女包黑絲」即將啟動  '*^*
石頭 發表於 2008-6-18 13:00 | 顯示全部樓層
原帖由 頭文字TRIDENT 於 2008-6-18 08:21 發表

個間7仔可能係貼錯牌,又或者係私人鋪.
因為公司規定10元清貨貼紙,只係適用係15元以下的飯盒類產品.
15元以上係貼12.5,即係新的14.9牌
但係私人鋪係可以唔理佢
而7-11已經係本星期的通告中寫話一定要用新 label
依家 ...

原來係咁~thx~

肯定唔係貼錯牌,因為上次個Staff貼錯牌,收錢既時候就同我講貼錯左,

今次收錢果個都無出聲,應該係私人舖la~

問:其實7-11點分私人舖同其他舖頭?
 樓主| 2ac 發表於 2008-6-18 18:09 | 顯示全部樓層

今日又食左咸魚肉餅飯飯店叮叮飯, 配無糖可樂, $12-$3現金咭, 即$9

其實ok呢d直接出咭減價, 已經算係萬般起勢加當中的小甘露..
始終都係 978  第 1 - 50 集
頭文字TRIDENT 發表於 2008-6-19 08:11 | 顯示全部樓層
原帖由 石頭 於 2008-6-18 13:00 發表

原來係咁~thx~

肯定唔係貼錯牌,因為上次個Staff貼錯牌,收錢既時候就同我講貼錯左,

今次收錢果個都無出聲,應該係私人舖la~

問:其實7-11點分私人舖同其他舖頭? ...

其實就咁睇就係睇唔出,但係公司鋪好多時都好多無謂野會放出黎賣,例如億世通的電器咁.
7仔每個區都有張 分店list 係寫晒邊間鋪係邊個分區經理打理,通常公司鋪都會列係個度,寫明係跟邊個分區經理,例如灣仔區,銅鑼灣區就有3個經理,而特許經營店個D係唔會有列入去.
DS8046 發表於 2008-6-20 02:32 | 顯示全部樓層
記得1年前入過博康間叮叮,每款飯只係9.9
半年前在新港城睇叮叮,要十幾蚊

唔知邊度買叮叮最平?
我想入0的貨回家試下~~
鍾情200系Toyota Hiace~
AVD1 發表於 2008-6-22 07:17 | 顯示全部樓層

原帖由 brian 於 2008-6-6 21:44 發表
我個人的便利店叮叮飯喜好︰
首選︰波仔!(o係專門店買仲正!夠多選揀~ 兩個人買三盒share每人都唔洗$20~)
次選︰龍鳳茶樓( 以前$9.9的年代差唔日日食~ )
三選︰美心 (好食o既… 不過貴…)
揀無可揀︰飯飯店 (太細盒,料又少) ...

原帖由 石頭 於 2008-6-7 00:58 發表

你都識講係日式la,我都食過,日式既就唔錯la,
普通既真係...食完一次唔想再食!

美心既飯真係好足料,不過比較貴,咁既價錢不如去美心MX食算數

仲有OK $12有飯有野飲都算係咁la,咁既價錢仲想點?

但係...
其實D肉既來貨價貴左咁 ...

好耐未食過叮叮飯 ....
我最鐘意食美心個個又有意粉又有飯
一餐食哂兩樣野

但係好似冇乜人提過有 Amoy 個隻
我自己覺得佢隻干炒牛河都唔錯 ~
LJ7006 = MF5119 = AVD1
頭文字TRIDENT 發表於 2008-6-22 14:37 | 顯示全部樓層
原帖由 AVD1 於 2008-6-22 07:17 發表

好耐未食過叮叮飯 ....
我最鐘意食美心個個又有意粉又有飯
一餐食哂兩樣野

但係好似冇乜人提過有 Amoy 個隻
我自己覺得佢隻干炒牛河都唔錯 ~ ...

叮叮系列?
個人就嫌佢係太多油.仲難食過公仔的星洲炒米
 樓主| 2ac 發表於 2008-6-22 18:48 | 顯示全部樓層
有板友話兩個人買3個波仔飯每人平均少於20
波仔飯3個加埋唔駛$40? [唔咪十六七蚊一個?]
始終都係 978  第 1 - 50 集
石頭 發表於 2008-6-22 19:51 | 顯示全部樓層

原帖由 2ac 於 2008-6-22 18:48 發表
有板友話兩個人買3個波仔飯每人平均少於20
波仔飯3個加埋唔駛$40? [唔咪十六七蚊一個?]

彩盒裝之前賣$10左右一盒,Now就算加埋價都係$35左右,

$16-17果D係大盒裝(7-11只賣呢款),一個人食一盒都夠飽