hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 其他討論題目 (N) 我想問下呢個女仔係咪鐘意左我呀?
開啟左側

我想問下呢個女仔係咪鐘意左我呀?

上水站長 發表於 2005-6-27 13:45 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

而家我身處係澳洲留學~我係一間餐廳識左一個香港女仔~
大家都係同事~我同過講過~我生活有困難~唔夠錢用~
又要交租~又要伙食咁~而且岩岩我又要搵屋搬~之後佢就請我食飯~
又幫我四處打探搵屋~又煲湯同埋糖水俾我~,收工餐果D飯盒仲俾埋我~
佢自己唔食~我自己生活有困難~佢仲緊張過我~
不過我見佢對其他男仔都係咁~我想問下呢個女仔係咪鐘意左我呀?
最大問題係我鐘意左佢~點算呀?

[ Last edited by 上水站長 on 2005-6-27 at 13:55 ]
九巴上水車廠車務通告為準
HY671 發表於 2005-6-27 13:47 | 顯示全部樓層
[ref=282386]上水站長[/ref]  在 2005-6-27 01:45 PM 發表:

而家我身處係澳洲留學~我係一間餐廳識左一個香港女仔~大家都係同事~我同過講過~我生活有困難~唔夠錢用~又要交租~又要伙食咁~而且岩岩我又要搵屋搬~之後佢就請我食飯~又幫我四處打探搵屋~又煲湯同埋糖水俾我~,收工餐果D飯盒仲俾埋我~佢自己唔食~我自己生活有困難~佢仲緊張過我~不過我見佢對其他男仔都係咁~我想問下呢個女仔係咪鐘意左我呀?

老友,一行打咁多字會睇得好辛苦,打到廿個字左右轉行好些。

入正題,從你文章被我粗字化的那一句,我相信答案係:不是。

還是專心讀書和兼職吧!
永遠懷念MJ
HK104 發表於 2005-6-27 16:33 | 顯示全部樓層
就算冇粗字體o個句,我覺得呢個女仔都未必係鐘意左你,加上有
埋呢句,我諗答案都好明顯 -- 唔係!

最大問題係我鐘意左佢~點算呀?

我睇你都係唔好諗咁多,俾d心機在學業好過啦。
中華巴士 DL20 ML77
superay 發表於 2005-6-27 19:49 | 顯示全部樓層

[ref=282390]HY671[/ref]  在 2005/6/27 01:47 PM 發表:

老友,一行打咁多字會睇得好辛苦,打到廿個字左右轉行好些。

其實轉不轉行也不要緊,程式會自動換行。當然手動換行會好看一點。

A13板主
RAY HUNG
Ketsu 發表於 2005-6-27 21:30 | 顯示全部樓層
一個人身處外地遇到同鄉
理論上係會開心既
起碼呢度唔係自己地頭
平時遇到既人大多都唔係講自己既話
而家遇到個同聲同氣既人喎
當然會格外親切啦
大家同鄉身處異地
互相幫助都好應該丫

你唔係咁就當左佢對你有意思呀話?
Abusing dead rule -> Denial of reality
HY671 發表於 2005-6-27 21:40 | 顯示全部樓層
[ref=282716]superay[/ref]  在 2005-6-27 07:49 PM 發表:

其實轉不轉行也不要緊,程式會自動換行。當然手動換行會好看一點。

A13板主
RAY HUNG

離題一講:樓主咪就係冇轉行讓程式自動換行囉,但成四十幾個字才轉啊!

即係一句半句無乜所謂,但長篇大論唔分段的話,都係到咁上下自己轉下行
好d囉。
永遠懷念MJ
ev5774 發表於 2005-6-30 17:39 | 顯示全部樓層

[ref=282386]上水站長[/ref]  在 2005-6-27 01:45 PM 發表:

而家我身處係澳洲留學~我係一間餐廳識左一個香港女仔~
大家都係同事~我同過講過~我生活有困難~唔夠錢用~
又要交租~又要伙食咁~而且岩岩我又要搵屋搬~之後佢就請我食飯~
又幫我四處打探搵屋~又煲湯同埋糖水俾我 ...

站長,人地見你一個人遠赴澳洲留學,
孤身上路,人生路不熟,所以先一片好心幫你渡過難關姐.....

唔好諗左去第二度啦~~;)

[ Last edited by ev5774 on 2005-6-30 at 17:43 ]
Sorry! Not In Service.