hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 民x聯話成功爭取T39臨時巴士線取代渡輪
開啟左側

[問題] 民x聯話成功爭取T39臨時巴士線取代渡輪

mkfung2 發表於 2008-6-18 23:18 | 顯示全部樓層

原帖由 gn3509 於 2008-6-18 22:25 發表

貴得果一個幾毫($18.5 vs $19.9,如果有即日來回優惠,每程更加只係$17.9)
唔想比貴咪搭出市中心轉E33囉

搭出最轉 E33 都係差唔多 $$ 咋~
(LRT 3.9 + E33 13.6)

「得罪人多 ‧ 稱呼人少」
GD1570 發表於 2008-6-18 23:30 | 顯示全部樓層
原帖由 asv2 於 2008-6-18 21:40 發表

不如你教我係無船搭情況下
用一個比T39直接既方法入機場丫

算啦
T39入唔到機場
俾我就無得揀都要搭A33啦
你有你可愛,我有我好笑。
kmb63x 發表於 2008-6-18 23:55 | 顯示全部樓層
原帖由 GD1570 於 2008-6-18 23:30 發表

算啦
T39入唔到機場

如果去機場就A33...
後勤區先搭T39轉E32/E42,,得兩條轉...
如果可以轉埋S1都好o丫
朝早豐景園上一定無位坐

點解T39唔做埋十二點幾至一點幾果段時間
機場及後勤區呢段都係返工時間
asv2 發表於 2008-6-19 00:22 | 顯示全部樓層

原帖由 GD1570 於 2008-6-18 23:30 發表

算啦
T39入唔到機場

開T39而唔係加密A33已經算係咁
Crotone 發表於 2008-6-19 05:18 | 顯示全部樓層
原帖由 kmb63x 於 2008-6-18 23:55 發表

如果去機場就A33...
後勤區先搭T39轉E32/E42,,得兩條轉...
如果可以轉埋S1都好o丫
朝早豐景園上一定無位坐

點解T39唔做埋十二點幾至一點幾果段時間
機場及後勤區呢段都係返工時間 ...

仲有係晚上9-11點都係
One Door Closes Another Door Opens
GD1570 發表於 2008-6-19 12:19 | 顯示全部樓層
原帖由 asv2 於 2008-6-19 00:22 發表

開T39而唔係加密A33已經算係咁

咁我寧願佢加密A33喇...
起碼唔只係方便屯碼的居民啦
九記又可以趁機賺多筆...
你有你可愛,我有我好笑。
KR5568 發表於 2008-6-19 15:58 | 顯示全部樓層

原帖由 Seiko 於 2008-6-18 22:17 發表
呢條T線車費仲貴過渡輪船費加其他交通接駁費, 會否有D"屈機"?

呢個係九巴作風嘛
睇死你無得揀仲唔係咁搶錢咩!!
SunnyJacky9094 發表於 2008-6-19 19:17 | 顯示全部樓層
大家諗下.....搭西鐵轉東涌線快定係T39快.....定係差唔多
700萬人裏, 我選擇了你。
JN6854 發表於 2008-6-19 19:26 | 顯示全部樓層
原帖由 SunnyJacky9094 於 2008-6-19 19:17 發表
大家諗下.....搭西鐵轉東涌線快定係T39快.....定係差唔多

屯門(鐵路站)─東涌(鐵路站)
參考行車時間57分鐘 參考車費23.4
(就咁都已經比T39貴...)

E33 屯門巿中心─機場
參考行車時間68分鐘 參考車費13.6

呢個差距未免太大...
放狗咬流浪貓屬違反防止殘酷對待動物條例
gn3509 發表於 2008-6-19 19:48 | 顯示全部樓層

原帖由 KR5568 於 2008-6-19 15:58 發表

呢個係九巴作風嘛
睇死你無得揀仲唔係咁搶錢咩!!

冇人拎支槍指住你個頭迫你搭
你唔鐘意比人搶多個幾,大可以慢慢碌出市中心轉車
今期流行:690是原罪