hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 其他討論題目 (N) 9月立法會選舉最新消息:
開啟左側

9月立法會選舉最新消息:

S3BL100 發表於 2008-7-30 00:31 | 顯示全部樓層

原帖由 leslie 於 2008-7-28 16:39 發表

區選票皇有網頁的(http://www.chiwai.net/), 不過我出過Email 要求佢跟進5號巴士單野就無覆過我(反而紅花會姑爺仔同彩虹民痙攣/工攣會就有覆過我), 反而九龍城有位白鴿黨區議員
就深夜都覆我Email,仲唔止一次,  ...

順帶離題一提:區選票皇的blog有幾篇entry有提及5號巴士:
http://wuchiwai.wordpress.com/tag/%e5%b7%b4%e5%a3%ab%e7%b7%9a/
da54 發表於 2008-7-31 23:32 | 顯示全部樓層
原帖由 leslie 於 2008-7-28 16:39 發表

區選票皇有網頁的(http://www.chiwai.net/), 不過我出過Email 要求佢跟進5號巴士單野就無覆過我(反而紅花會姑爺仔同彩虹民痙攣/工攣會就有覆過我), 反而九龍城有位白鴿黨區議員
就深夜都覆我Email,仲唔止一次,  ...

好失望,我都係 facebook 問過佢,結果佢 (助手?) 話會跟進就算....
至於你們信不信?反正我信了
leslie 發表於 2008-8-1 12:36 | 顯示全部樓層
原帖由 da54 於 2008-7-31 23:32 發表

好失望,我都係 facebook 問過佢,結果佢 (助手?) 話會跟進就算....

咁既人, 俾佢選到就...
L. Chan - 我們堅持才有希望!
Cantona 發表於 2008-8-2 23:09 | 顯示全部樓層

原帖由 leslie 於 2008-8-1 12:36 發表

咁既人, 俾佢選到就...

愚問︰由議員助手回覆會跟進,有何問題?
leslie 發表於 2008-8-4 09:48 | 顯示全部樓層
原帖由 Cantona 於 2008-8-2 23:09 發表

佢係覆都無覆我(助理都沒有)...有事要搵"白鴿黨"?(不過都係要睇邊隻白鴿, 我絕對感覺到九龍城區有隻白鴿真係有做野, 有出聲, 仲有覆)
L. Chan - 我們堅持才有希望!
12A 發表於 2008-8-16 10:20 | 顯示全部樓層

唔想投藍黨, 黃黨

原帖由 Cantona 於 2008-8-2 23:09 發表

好可能會石沉大海

返正題
我朋友在負責有關選舉的研究, 和立法會議員接治
當然有候選人好準時回覆有關問卷, [龐小姐及其他泛民主派]
就算好像長毛般趕不及交回來, 都會叫助手打電話回來說要遲些交
唔會出現石沉大海的情況
但我朋友跟候選人留低給傳媒的資料聯絡藍黨, 黃黨
結果係不太好, 我朋友說他們很傲慢, 唔想面對選民
藍黨係由助手聽電話, 話交俾劉生[即劉江華]跟進
[按 - 我朋友一個星期已經發問卷出去, 四頁紙, 要花幾多時間做]
黃黨係聯絡不上

至於蕭生, 他留的地址是他的住址, 聯絡電話是他本人的手提電話
聯絡上, 但回應好奇怪, 帶我朋友遊花園....

經過昨晚會議, 朋友說他對建制派態度非常不滿, 建議住東九的我不要投工聯及藍黨
九巴十六 與你在 GA5505 相見
238X 發表於 2008-8-16 13:11 | 顯示全部樓層

原帖由 12A 於 16/8/2008 10:20 發表

好可能會石沉大海

返正題
我朋友在負責有關選舉的研究, 和立法會議員接治
當然有候選人好準時回覆有關問卷, [龐小姐及其他泛民主派]
就算好像長毛般趕不及交回來, 都會叫助手打電話回來說要遲些交
唔會出現石沉大 ...

簡單而言, 黃建制黨係有錢佬, 階級矛盾使然;
藍建制黨似乎係呃 D 貪小便宜的無知婦孺, 粉飾太平就叻, 做野...   
至於泛民就靠佢地立場 (部份加埋態度) "吸引" 文明人同知識分子...

(我呢段說話係咪有少少 "天下烏鴉一樣黑" 呢?)
推文或跟推文者帖,一律舉報,不作通知
12A 發表於 2008-8-16 23:50 | 顯示全部樓層
原帖由 238X 於 2008-8-16 13:11 發表
簡單而言, 黃建制黨係有錢佬, 階級矛盾使然;
藍建制黨似乎係呃 D 貪小便宜的無知婦孺, 粉飾太平就叻, 做野...   
至於泛民就靠佢地立場 (部份加埋態度) "吸引" 文明人同知識分子...

(我呢段說話係咪有少少 "天 ...

黃色果間, 上至阿頭, 下至區議員都係咁
區議員果單就麻煩你睇番23B減班一事
不太理選區內流動人口的需要 [今日又來25系減班]

藍色果間, 做show 多過做實務, 好多旅行, 嘉年華, 去到議會就腳軟, 不放選民在眼內

新東唔投政黨可以考慮李子榮,
事關李生做事都幾有效率 [他是星期初已經回覆了我朋友的提問, 公民黨又係一早回應了]
他的政綱係針對有最大怨氣的中產
所以都應該吸到一定中產票
九巴十六 與你在 GA5505 相見
238X 發表於 2008-8-17 22:28 | 顯示全部樓層
原帖由 12A 於 16/8/2008 23:50 發表

黃色果間, 上至阿頭, 下至區議員都係咁 ...

入得果個黨都係同一類人,
邊個話 (民選) 區議員就唔係果個階級?

P.S.
我甚至懷疑代表「京城」 (i.e. 我屋企) 果位區議員
名似暗藍獨立,實則係帶黃的極級無間道...
佢曾經在上兩屆立會選舉公開支持黃黨某芝麻綠豆候選人,
而且黃黨對佢重視程度遠高於藍黨,
數星期前京城市內活動竟然係由黃黨副主席親臨發表講話。
(當時該區議員好似已經報名參選)

推文或跟推文者帖,一律舉報,不作通知
hsku 發表於 2008-8-18 00:18 | 顯示全部樓層

那位是否鄒先生?