hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 其他討論題目 (N) 拎得起,放得低...講就易!
開啟左側

拎得起,放得低...講就易!

DM9172 發表於 2005-7-4 22:48 | 顯示全部樓層

[ref=289415]kenny_hou[/ref]  在 4/7/2005 03:00 發表:

小弟認為當你對佢完全死心時先可以放下,所以時間係
唔可以沖淡到(除非係唔係真心愛佢)

但係有什麼情況會對佢完全死心
3384 發表於 2005-7-4 23:10 | 顯示全部樓層
[ref=289315]kenny_hou[/ref]  在 2005-7-4 12:59 AM 發表:

如何咁易就可以把一個人放得下的話,咁個個人係你心目中
重要極都有限,相反,如果過左一段時間都不能忘記的話,咁即係
他/她已經成為你生命的一部份

絕對同意!!

只要曾經真心喜歡一個人,
無論對方變成點,
無論你已對他/她冇feel, 甚至有了另一個,
這段回憶, 無論是苦是甜,
早已深深印在腦海中, 不能把它抹掉...

樓主可以做的...
只能期待時間去作工,
將對她的愛情, 轉化為友情

話時話, 她都算很大方呀,
她不要你, 還可以與你繼續做朋友,
真是很難得哦!

[ Last edited by 3384 on 2005-7-4 at 23:11 ]
拉登與古惑天王一樣,都是捉不盡的...
kenny_hou 發表於 2005-7-5 01:24 | 顯示全部樓層
[ref=290357]DM9172[/ref]  在 2005-7-4 10:48 PM 發表:

但係有什麼情況會對佢完全死心

咁就真係要睇下你自己的決定啦,外人係幫唔到你
做決定的
只有傻大包先可以同小蛮永遠在一起
DM9172 發表於 2005-7-5 02:11 | 顯示全部樓層

[ref=290606]kenny_hou[/ref]  在 5/7/2005 01:24 發表:

咁就真係要睇下你自己的決定啦,外人係幫唔到你
做決定的

如果自己決定到,好多人就唔使煩
transbus 發表於 2005-7-5 11:52 | 顯示全部樓層
[ref=290399]3384[/ref]  在 4-7-2005 23:10 發表:
話時話, 她都算很大方呀,
她不要你, 還可以與你繼續做朋友,
真是很難得哦!

請先恕我唔太記得樓主件事,
不過會唔會係,
女仔一心只想同樓主做朋友呢?
如果係, 女仔想同樓主繼續做朋友, 係絕對講得通.
坑口皇帝 馬尾皇后 囍結良緣
KV3410 發表於 2005-7-5 11:58 | 顯示全部樓層
簽名被屏蔽
307 發表於 2005-7-7 22:58 | 顯示全部樓層

好好同佢做朋友啦...
你做得到的。

唔好成日諗返起追佢果陣的事,
同埋提自己佢係已經名花有主,
咁樣會好一點。

仲有,佢坦白即係想當你係朋友,
算係唔錯,好好珍惜啦...
只罵不建議=不負責任
 樓主| tonyyang 發表於 2005-7-8 01:53 | 顯示全部樓層
首先o係度多謝各位o既鼓勵同支持...

經過差不多一個星期o既朋友勸解同自己想通o左,而家好努力咁放低緊(我話你知放低晒都唔信啦...),
過程絕不好受(最大鑊都係同公司做o野),而自己亦踏出勇敢o既一步:主動send個sms俾佢講清楚.

前日開始終於有"零的突破",佢問我o係邊度有電話o既Theme  download,
我亦嘗試用朋友o既心態去面對佢同幫佢搵Theme...

我已經可以慢慢抽到個身出o黎,係個心未抽晒o者...我相信我係可以同佢做到Best Friend既...

再次多謝各位o既關心,鼓勵同支持!!!
GB2444,FX8032,DM4781
DM9172 發表於 2005-7-8 02:08 | 顯示全部樓層
[ref=293951]tonyyang[/ref]  在 8/7/2005 01:53 發表:

首先o係度多謝各位o既鼓勵同支持...

經過差不多一個星期o既朋友勸解同自己想通o左,而家好努力咁放低緊(我話你知放低晒都唔信啦...),
過程絕不好受(最大鑊都係同公司做o野),而自己亦踏出勇敢o既一步:主動send個 ...

但係唔好經常幫佢,唔係有排都抽離唔到
最重要一點,唔好隨傳隨到
fatku 發表於 2005-7-17 11:40 | 顯示全部樓層

[ref=286891]tonyyang[/ref]  在 2005-7-1 12:31 PM 發表:

p.s.

我都想同佢做番朋友(多個朋友好過多個"仇家"嘛...),
but現在真係未能即刻抽到個身出o黎,好申苦呀... >_<

各位可否教教我可以點做呀,Help ME... >_<

同意, 要徹底忘掉是要時間的.
但相信自己, 機會絕對不會沒有!

我在日前也喜歡了一個女孩子, 她是我的學生.
昨天才得知她有男友, 心情也頓時失落起來......

[ Last edited by fatku on 2005-7-17 at 11:45 ]
古競豪