hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 消費著數及飲食資訊 (A11) 唉...又係衣著問題...
開啟左側

唉...又係衣著問題...

JT4686 發表於 2005-7-10 19:54 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

先講今日點著先~

鞋=某英國牌子ge Boot(只有我著..其他都係波鞋)
褲=英國暗色牛仔褲(巴迷比其他同年紀GE人唔同,著七分褲/布褲)
衫=黑色大T-Shirt(蓋3/1條褲個d,其他著普通T-Shirt)
飾物:潮流頸飾(其他一係冇,一係玉...唉...)

之後比人討論我d衣著,仲聽到人地話我MK仔丫,奇人等等說話。大佬丫....人地出面D人都係咁著啦
上到車比個識GE Carlo話我係最騎呢個個,仲話雖然係追上潮流,但同其他同行好唔同

我應該點做,有d識我ge同行都開始杯葛我#

[ Last edited by JT4686 on 2005-7-13 at 14:38 ]
KC8249 發表於 2005-7-11 01:01 | 顯示全部樓層
AL_29 發表於 2005-7-11 01:29 | 顯示全部樓層
我覺得ok喎
好普通的打扮

學8249話齋,真係唔太多巴迷著得好in......
有d巴迷既衣著簡直嚇親人
 樓主| JT4686 發表於 2005-7-11 09:40 | 顯示全部樓層

[ref=297498]KC8249[/ref]  在 2005-7-11 01:01 AM 發表:

同行是指巴士迷?

即係唔好怪我多口,我真係冇乜點見過有巴迷係著得比較入時少少.

某日本牌子Boot是?Con.All Star?

比人話MK,不如問下佢地點打扮先係潮.

著衫要有個人風格~
高登d人都話我地著d衫一睇就知係巴士迷...
好好笑lor~

潮=比同行講MK
Out=又會比人話傻仔,冇女仔要~

你地想我點丫#]

[ Last edited by JT4686 on 2005-7-11 at 15:41 ]
AL_29 發表於 2005-7-11 10:22 | 顯示全部樓層
[ref=297673]JT4686[/ref]  在 2005-7-11 09:40 AM 發表:

你地想我點丫#]

唔好咁勞氣住
刪左果個粗口諧音先啦
費事俾人停板就唔好啦

其實我都好明你心情既
一件tee,一條jeans加對dunk low,或者boot都
普通之啦,出面mk大把人都係咁著之嘛

不過我最想知既係
你果對係咩boot????

所以我覺得佢地笑你mk,佢地諗下自己著成點先啦#]

[ Last edited by AL_29 on 2005-7-11 at 18:17 ]
8888888888 發表於 2005-7-11 11:33 | 顯示全部樓層
[ref=297707]AL_29[/ref]  在 2005-7-11 10:22 AM 發表:
唔好咁勞氣住
刪左果個粗口諧音先啦
費事俾人停板就唔好啦

其實我都好明你心情既
一件tee,一條jeans加對dunk low,或者boot都
普通之啦,出面mk大把人都係咁著之嘛

不過我最想知既係
你果對係咩boot ...

算喇, 佢地有口話人, 冇口話自己
等佢地出到去, 睇下d人係笑你定笑佢喇

最近睇過鄰版有一篇文章,
指有人打上電台講巴士迷追唔到女仔
我就覺得, 同佢地o既衣著, 待人接物o既態度有好大關係

而家就好似比兩個選擇你,
想大眾接受, 定係想同行接受?

[ Last edited by 8888888888 on 2005-7-11 at 11:40 ]
[url]www.xanga.com/mikeydotnet[/url]
307 發表於 2005-7-11 12:00 | 顯示全部樓層

我個人係咁睇...
會唔會係樓主你個樣本身唔太襯呢d配搭...

MK的意思唔係潮,
而係想潮但係潮唔起,
例如個樣太細個、
加埋上身唔係太襯自己的氣質etc....

當然,同行的睇法可以唔駛點理,
因為佢地好多都幾嚇人的。
但係如果你真係想型的話,
咁可能要望一望自己是否襯呢種打扮?
只罵不建議=不負責任
KE7782 發表於 2005-7-11 13:48 | 顯示全部樓層
[ref=297673]JT4686[/ref]  在 2005-7-11 09:40 發表:

著衫要有個人風格~
高登d人都話我地著d衫一睇就知係巴士迷...
好好笑lor~

潮=比同行講MK
Out=又會比人話硬膠仔,冇女仔要~

你地想我點丫#]

識女仔同衣著有關係嗎?如果是為衣著而喜歡你,那麼不愛好過。
KE7782@27
 樓主| JT4686 發表於 2005-7-11 15:47 | 顯示全部樓層
[ref=297765]8888888888[/ref]  在 2005-7-11 11:33 AM 發表:

算喇, 佢地有口話人, 冇口話自己
等佢地出到去, 睇下d人係笑你定笑佢喇

最近睇過鄰版有一篇文章,
指有人打上電台講巴士迷追唔到女仔
我就覺得, 同佢地o既衣著, 待人接物o既態度有好大關係

而家就好似 ...

大眾接受係好~但受盡同行杯葛又係另一問題

巴迷追唔到女十分常見~
態度係最大問題,要追到就要改下自身ge態度。衣著如果入時係更好。

佢地態度真係好..係一個forum找出黎:"有人影巴士我行過架巴士後面都俾佢指住來小"
你話巴迷係人形象已衰到貼地

*高登人有句講得好好~"巴士迷出街d Fashion益到爆"

[ Last edited by JT4686 on 2005-7-11 at 16:21 ]
FAST 發表於 2005-7-11 17:24 | 顯示全部樓層

[ref=297922]KE7782[/ref]  在 2005-7-11 01:48 PM 發表:

識女仔同衣著有關係嗎?如果是為衣著而喜歡你,那麼不愛好過。

心諗...
人靠咩呀!?

人靠衣裝呀
自己都唔執正下.....著到不知所謂咁...............

人地邊到有意欲去識你呀!?
相識既機會都冇埋,仲講拍拖!? 笑大人個口呀~

同埋係現實生活上,你應為咁易容許你咁清高咩!?
咁當然你係可以選擇唔要人,不過反轉黎講,人地都可以唔揀你O者~
老友